Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4917
De la 07 Ianuarie 2003
123138657
pnl

Diosi, OTP Bank: In ultimul trimestru al anului, ne-am putea astepta la masuri drastice luate de Stat

  • - fie va amana la plata unele facturi, fie va opri investitiile
  • 17 February 2017, 23:00
"In ultimul trimestru al anului, ne-am putea astepta la masuri drastice luate de Stat- fie va amana la plata unele facturi, fie va opri investitiile ca sa se poata incadra in tinta de deficit.
Altfel spus, daca aveti afaceri cu Statul, va puteti astepta sa nu va vedeti banii", le-a transmis vineri investitorilor privati Laszlo Diosi, executivul OTP Bank la conferinta Zona Antreprenoriala, organizata de Asociatia de Afaceri Ungare in Romania, in colaborare cu Ambasada Ungariei din Bucuresti, Departamentul Maghiar-Roman al Camerei de Comert si Industrie al Ungariei si Asociatia Economistilor Maghiari din Romania la Bucuresti. Potrivit datelor prezentate in conferinta, OTP estimeaza ca la sfarsitul anului, deficitul ar putea ajunge la 3.7% din PIB, mult peste plafonul de 3% prevazut de Tratatul de la Maastricht.
E nevoie de investitii care sa genereze exporturi, e nevoie de investitii in agricultura, in educatie. Urmeaza cativa ani de bunastare, dar pe termen lung scietatea imbatraneste si va fi nevoie de masuri care sa reformeze sistemul de pensii, a mai spus Diosi, care a precizat ca economia in ansamblu este stabila si inregistreaza crestere economica mult peste media europeana.
Administratia publica ar putea fi redusa la jumatate din punct de vedere al numarului de personal. Cei disponibilizati ar putea fi sprijiniti prin plati compensatorii sau prin stimularea unor initiative antreprenoriale. Fara aceste reforme, in administratie, educatie, aceasta crestere economica record a Romaniei va cobori la 2%, a mai spus executivul OTP Bank.
Diosi s-a mai referit si la discrepantele teritoriale. "Primele opt judete ale Romaniei contribuie cu peste jumatate din cresterea economica a tarii si produc inegalitati, in contextul in care aceste zone se confrunta cu un deficit al fortei de munca. Guvernul ar trebui sa ia masuri pentru a echilibra diferentele regionale. In plus, cresterea economica viitoare este pusa in pericol de limitarea resursei umane existenta chiar in zonele cele mai dezvoltate ale Romaniei.
Cele mai dezvoltate judete din Romania, in special Ilfov, Timis si Cluj, unde produsul intern brut (PIB) per capita este cel mai ridicat la nivel national, se confrunta cu cel mai mare deficit de personal la nivel national. Totodata, judetele care stau cel mai slab la acest indicator - Teleorman, Mehedinti si Vaslui - au printre cele mai mari rate ale somajului", a avertizat Diosi.
Bancherul ungur a declarat ca se abtine sa comenteze daca estimarea de 5,2%, privind cresterea economica din acest an, este una realista.
Seful OTP Bank Romania estimeaza ca inflatia va accelera in acest an, in paralel cu avansul costurilor de finantarea, si a indemnat la prudenta in ceea ce priveste gradul de indatorare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 18.02.2017
Banul zilei: Dilema olteanului
Compusi organici, descoperiti pe planeta pitica Ceres de sonda spatiala Dawn
Black Sea Oil & Gas a descoperit in Marea Neagra intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze
Razboi in filiala PSD Iasi: 56 de primari au semnat o scrisoare deschisa catre Dragnea impotriva lui Mihai Chirica
Primarul de Iasi acuza ca unele semnaturi sunt false
Marian Petrache (PNL), la DNA. Liberalul este acuzat de santaj la adresa unui fost primar din Jilava
DNA: Statul a fost deposedat in Timisoara de 967 de imobile in perioada 1996-2015, paguba este de 40 mil. euro
PSD pregateste contraatacul la legile Justitiei.
Intre timp, Frica se instaleaza in societate
Ministrul de Externe al Finlandei: "Este contrar intereselor Romaniei faptul ca noul guvern a inceput sa faca pasi inapoi
si a cautat sa dezmembreze legislatia referitoare la coruptie"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog