Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11611
De la 07 Ianuarie 2003
122871678

Director într-o companie de software şi preşedinte al unei asociaţii româneşti

  • 16 June 2008, 23:00
Un roman stabilit in Italia de 18 ani a ajuns de la instalator de aparate de aer conditionat, la director adjunct in departamentul IT din cadrul unei companiei specializata in programe de software pentru serviciile bancare italiene. Dan Ion (40 de ani), a absolvit Facultatea de hidrotehnica din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti, iar la scurt timp a decis sa emigreze. Destinatia aleasa a fost Italia. Portalul Realitatea din Italia publica povestea romanului, un material ce poarta semnatura Andi Radiu, redat in cele ce urmeaza de Romanian Global News.
Primul contract de munca in calitate de emigrant a fost in 1992, la o firma intr-o firma de instalare, intretinere si reparatii instalatii de aer conditionat si incalzire. In martie 1995 si-a schimbat locul de munca pentru un post intr-o companie din orasul Trento, specializata in instalarea, intretinerea si asistenta de software administrativ, hotelier si bancar. ”Este o munca deosebit de frumoasa care iti da multe satisfactii. Ocup o functie importanta in cadrul firmei si tocmai de aceea am si multa responsabilitate. Programele noastre se adreseaza bancilor si cere multa precizie si profesionalism. Clientii nostri sunt prezenti in multe regiuni ale Italiei”, a declarat acesta.
Romanul, casatorit si tatal a doi copii, a infiintat pe 28 ianuarie 2008 Asociatiei Romanilor din Trentino Alto Adige, provincia din nordul Italiei in care acesta locuiste. ”Impreuna cu alti sapte membri fondatori am infiintat aceasta asociatie gandindu-ne sa fie un punct de referinta pentru cetatenii romani ce traiesc in regiunea Trentino Alto Adige in contactul cu autoritatile provinciei si nationale atat italiene cat si romane. Ca principal scop ne propunem promovarea si favorizarea cunoasterii reciproce a realitatilor sociale si culturale romanesti si italiene, precum si incurajarea initiativelor care sa favorizeze integrarea cetatenilor romani, prezenti in aceasta regiune”. Primul eveniment al asociatiei a fost in lunamartie, cu ocazia Martisorului. Ulterior, membrii au participat la expozitia "Sotto la Cenere. Donne che lasciano il segno" la Villa Lagarina (TN) cu prezentarea biografica a pictorite de renume european, romanca Magdalena Radulescu.
In luna aprilie, asociatia a colaborat la Conferinta "Romania e Trentino: ieri e oggi", organizata de Asociatia Culturala Pro Cultura, unde au fost prezenti un reprezentant al M.A.E. si proaspatul Consul Onorific al Romaniei la Trento. Dan Ion a declarat ca in curand Asociatia Romanilor din Trentino Alto Adige va fi invitata la inaugurarea noului consulat onorific de la Trento.
"In acest sens, am luat legatura cu domnul ambasador Razvan Rusu, pentru a fi prezent la acest eveniment la inceputul iunii iulie. O alta actiune la care tinem foarte mult va fi organizarea unui festival al filmului romanesc contemporan si facem tot posibilul sa invitam unul dintre regizorii sau actorii protagonisti. Speram sa reusim organizarea acestui eveniment in lunile septembrie si octombrie", a mai declarat romanul.
Prezent la forumul comunitatii romanesti organizat recent la Milano, Dan Ion considera ca a fost o actiune foarte necesara care, din pacate, nu a adus mai nimic nou pentru romanii din Italia. ”Am afirmat mereu ca un astfel de forum era necesar ca apa de baut. Am avut posibilitatea sa intalnesc alti romani, reprezentanti ai asociatiilor mai vechi din Italia, sa cunosc actiuni de-ale lor din trecut si sa intru in contact cu mediul ONG-urilor. Este, cred eu, singurul merit al acestui forum. Mi-a parut rau ca nu s-a nascut niciun proiect important si nu s-a reusit la nivel national o unitate asociativa romaneasca. Liga romanilor a avut o activitate foarte slaba si este contestata de foarte multi, iar propunerea unui grup de initiativa care sa creeze o alta formatiune nu a avut niciun ecou si nu s-a materializat nici macar printr-un comunicat. Noi nu am fost contactati de nimeni in aceasta privinta”, a mai afirmat romanul cu privire la Formul comunitatii romanesti din Italia. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscoop
Candela liberală s-a stins pâlpâind a neputinţă
S-a declanşat asaltul asupra posturilor disponibile din învăţământ
Bucecea va avea campus şcolar
Transport ilegal de ţigări în valoare semnificativă
Comerţ ilegal cu fierăstraie
Crescătorii de animale sunt indiferenţi la subvenţii
Apolodor din Damasc – o punte între cultura română şi cea italiană
Program Tele'M Botoşani marţi, 17 iunie
Motanul cel isteţ
Spaţiu ultracenntral şi chirie mică
Cine şi ce a câştigat în urma alegerilor
Ioan Rotundu
Piaţa de gross pe finiş
În Consiliul Judeţean nu s-a dormit
Pesediştii sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor
Ansamblul Balada îşi pune speranţa în noul Consiliul Local
Un nou scandal politic - Ţâbuleac contestat
Paşii necesari pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale
Încă sunt în stare de şoc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog