Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11939
De la 07 Ianuarie 2003
122872006
Directorul Modern Calor solicită

Extinderea perioadei de acordare a ajutoarelor la plata încălzirii

  • 10 April 2012, 23:00
În calitatea sa de vicepreședinte al COGEN (asociația profesională a producătorilor de energie electrică și termică în cogenerare din România), Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor, pregătește modificarea legislației privind acordarea ajutoarelor la încălzire. Conform prevederilor legale în vigoare sprijinul financiar se acordă doar în perioada 1 noiembrie - 31 martie, interval care, în zona Botoșaniului, nu coincide cu sezonul rece în care trebuie să se furnizeze încălzire.
Aceasta pentru că tot legea obligă operatorul să furnizeze în condițiile în care temperatura exterioară scade sub 10 grade Celsius, în cel puțin trei zile consecutive. Regimul termic din Nord-Estul țării duce la îndeplinirea acestor condiții de temperatură și în lunile octombrie și aprilie, operatorul de termoficare furnizând agent termic pentru încălzirea locuințelor și în aceste perioade.
Categoriile de beneficiari ai ajutoarelor de încălzire nu primesc, însă, în aceste intervale, sprijinul financiar pentru plata facturilor, fiind puse să aleagă între a sta în frig și imposibilitatea achitării facturilor venite de la operator.
”Motivele din care se acordă ajutoarele financiare în decembrie sunt la fel de întemeiate și în aprilie sau octombrie. Categoriile sociale la care se referă legea sunt la fel de vulnerabile în aprilie, cum sunt în ianuarie sau februarie. Atâta timp cât afară e frig, oamenii trebuie să se încălzească și nu să-și pună sănătatea în pericol din cauză că nu au suficienți bani pentru plata energiei termice.”, este punctul de vedere al lui Ion Diaconu.
În zona municipiului Botoșani, în ultimii 5 ani, temperaturile exterioare au coborât mult și în lunile octombrie și aprilie, mediile termice nocturne fiind sub 10 grade Celsius. În intervalul 15-31 octombrie 2011, spre exemplu, temperatura medie pe durata nopții a fost de 4 grade Celsius. În acest an, în ultimele zile, termometrele au coborât sub -1 grad Celsius, ceea ce întemeiaza modificarea legislativă ce se dorește.
Datele vor fi folosite în argumentarea solicitării de modificare a OUG 70/2011, privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, solicitarea fiind de extindere a perioadei pentru ajutoarele de încălzire, acestea urmând să se acorde începând cu 15 octombrie și până pe 15 aprilie. Propunerea de modificare va fi dezbătută în COGEN și depusă la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, după un aviz prealabil al Autorității Naționale de Meteorologie.
Serviciul Marketing, comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Copilul şi plăcinta
Caricatura zilei
Nicolae Negru: De ce se dă cu piciorul în 7 aprilie
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă în România
Inflaţia din România, la un minim istoric
L-aş urma pe Ungureanu într-o nouă mişcare politică
probabil şi Cristian Preda
Fantezie şi culoare de Sfintele Paşti
ediţia a V-a Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Botoşani
Botoşani: Se va organiza o importantă bursă a locurilor de muncă
Liceele îşi pregătesc oferta pentru viitorul an şcolar
Directori noi la două şcoli
Primarul Gireadă s-a predat, dar soţiei sale ca viitoare candidată
Actualul primar al Darabaniului va candida independent
Botoşani: IŞJ înfiinţează post pentru Mihaela Huncă
aşa au decis judecătorii
Primăriile Manoleasa şi Corlăteni, orile negre ale judeţului
Botoşani: Prefectul Roman vrea o campanie electorală făr㠄răniţi”
Comunicat Camera Agricolă Judeţeană Notoşani
foarte importamt !
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog