Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8834
De la 07 Ianuarie 2003
122580773

Dosare penale pentru mită electorală

  • 6 December 2009, 23:00
Cercetările poliţiştilor au scos la iveală mai multe aspecte negative de pe parcursul turului doi de scrutin pentru prezidenţiale. În comuna Coţuşca în cursul zilei de sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate cu privire la două sesizări formulate în ziua de 04.12.2009 şi respectiv 05.12.2009, au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări faţă de trei şi respectiv două persoane care în ziua de 04 şi 05 decembrie 2009, pe raza localităţilor Ghireni şi Cotu Miculinţi, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, au oferit bunuri unor alegători în scopul determinării acestora de a vota un anumit candidat.
Ambele cauze sunt înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, fiindu-le atribuite numere unice, dosarele urmând a fi declinate spre competenţă cercetare la Parchetul Curţii de Apel Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare.
În comuna Băluşeni, în ziua de 04.12.2009, prin apel de urgenţă, poliţiştii au fost sesizaţi că pe raza comunei Băluşeni, mai multe persoane oferă alegătorilor pungi cu produse, în scopul determinării de a vota un anumit candidat.
Cercetările efectuate în cauză au condus la identificarea a patru persoane, faţă de care au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, cercetările urmând a fi declinate spre competentă soluţionare în favoarea Parchetului Curţii de Apel Suceava.
Nici municipiul Botoşani nu a făcut rabat la suspiciuni de fraudă electorală. În cursul zilei de ieri, la orele 20:09, prin apel de urgenţă, M. Gheorghe a sesizat că ,,a fost informat că în municipiul Botoşani, în zona străzii Călugăreni, mai multe persoane oferă bunuri alegătorilor în scopul votării unui anumit candidat”. În cinci minute, la faţa locului a ajuns un agent din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.
Deşi în repetate rânduri apelantul a fost contactat la numărul de telefon fix folosit pentru a formula sesizarea, nu a mai răspuns pentru a oferi poliţiştilor informaţii suplimentare cu privire la cele sesizate. )Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cinci sute de persoane private de libertate au votat duminică
Judeţul lui Fraud㠖 Vodă
disperare la cote maxime
Liberal mort la datorie
Românul şi noile curbe de sacrificiu
Badea Gheorghe şi… drujba
Mustăţi de cazac (reţetă din Ucraina)
Program TELE' M Botoşani, luni, 7 decembrie
Horoscop
Sărutul Iudei Iliescu
Mâinile aspre ale Cătălinei
Zile grele pentru bolnavii seropozitivi
Noi cazuri de gripă porcină
Probleme salariale la Centrul de Transfuzii Botoşani
Crezul lui Dănuţă
BEC - rezultate voturi centralizate la ora 11.00
Sincere condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog