Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
701
De la 07 Ianuarie 2003
122886350

Dosarul Alinei Bica Motivarea arestarii preventive a fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean

  • Gheorghe Stelian sustine ca i-a dat lui Dorin Cocos 10 milioane de euro pentru a primi despagubiri de la ANRP
  • 5 December 2014, 23:00
Gheorghe Stelian le-a spus magistratilor ca i-a dat 10 milioane de euro lui Dorin Cocos, asa cum i-a cerut acesta, pentru a interveni la Sergiu Diacomatu, de la ANRP, in vederea solutionarii dosarului in care a cerut despagubiri pentru terenul de 13 hectare, supraevaluat cu 61 milioane de euro, relateaza Mediafax.
Gheorghe Stelian, zis Stelu, a dat o declaratie in fata anchetatorilor in 20 noiembrie, cand fostul sef al DIICOT Alina Bica a fost retinuta, aratand ca, dupa ce a cumparat de la Dino Sinigalia, in 2010, dreputurile litigioase pentru terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a vorbit cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de despagubiri de la ANRP.
"Dorin Cocos mi-a garantat ca totul va fi bine si sa am incredere in el, moment in care dosarul a fost validat si trimis catre ANRP. Dupa sedinta de evaluare, s-a nominalizat un evaluator cu care m-am intalnit in zona ANRP", a spus Gheorghe Stelian cand a fost audiat de procurori, declaratie citata in motivarea deciziei de arestare preventiva a fostului presedinte al ANPR Crinuta Dumitrean, document obtinut de agenti de presa citata.
Acesta a mai aratat ca, dupa finalizarea raportului de evaluare, in care a fost trecuta o valoare a terenului de aproximativ 377 de milioane de lei, evaluatorul i l-a prezentat. Ulterior, Gheorghe Stelian a luat legatura cu Dorin Cocos pentru a-i spune ca "s-a rezolvat".
"Acesta, desi nu avusesem stabilita o intelegere prealabila, mi-a cerut 10.000.000 de euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din csadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocos nu a mentionat numele persoanei la care urma sa intervina pentru solutionarea dosarului", a precizat Gheorghe Stelian la audieri.
Gheorghe Stelian a mai aratat in declaratia sa ca, ulterior, Dorin Cocos i-a propus sa cesioneze 25 la suta din drepturi lui Gabriel Gheorghe, Adrian Andrici si Valentin Visoiu, pentru suma ceruta de 10 milioane de euro, fapt care s-a si intamplat.
"Ulterior deciziei de restituire, in momentul in care am vandut o parte din actiunile primite (la Fondul Proprietatea, n.r.), i-am remis lui Dorin Cocos, in mai multe transe, suma de aproximativ 10.000.000 euro, conform intelegerii avute", le-a spus Gheorghe Stelian procurorilor.
Acesta a adaugat ca, dupa solutionarea dosarului, in anturajul lui Dorin Cocos l-a intalnit pe Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP la acea data, despre care a inteles ca era persoana la care a intervenit Dorin Cocos.
In dosarul despagubirilor pentru terenul supraevaluat au fost arestati fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, presedintele comisiei care a aprobat despagubirea, fostul vicepresedinte al ANAF Dragos Bogdan si expertul evaluator Emil Nutiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, este cercetata in libertate sub control judiciar, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.
Si ceilalti fosti membri ai comisiei, respectiv deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, precum si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, sunt acuzati tot de abuz in serviciu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Constatarea şoferului
Anunţ URBAN SERV
Piftie de porc
Fostul premier britanic Tony Blair, in vizita la Guvern pentru o discutie cu Victor Ponta
Bulgaria si Romania sunt bine pregatite sa adere la Schengen
Botoşani: Vicele Andrei, imaturitatea politică şi plângerea penală
Cum functioneaza confiscarea de la terti? Procedura noua a fost aplicata in dosarul ICA-Dan Voiculescu
Sebastian Ghita a petrecut cu 800 de tineri PSD-isti intr-un club bucurestean
si le-a vorbit despre o noua structura politica, fara Iliescu si Vanghelie
Expoziţie: ,,Expoziţie: ,,TANDEM”. Lucrările, grafică pe calculatorTANDEM”. Lucrările, grafică pe calculator
Jandarmii cu ochii pe comercianţii de petarde
Moş Nicolae a venit la Căminul de bătrâni de la Leorda
Locuinţă incendiată de un coş de fum necurăţat de funingine
Incendiu la şcoala din Răchiţi
Lumea lu' Rotundu: De Ziua Naţională
Ponta se gandeste sa nu mai candideze la sefia PSD
Sa nu fiu capitanul unei echipe care pierde
11 persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala de la MediaPro
Cine sunt persoanele retinute
Un nepot al lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, renunta la despagubiri de milioane de euro de la Restituirea Proprietatilor
Presa-m gura lu' Rotundu - Emisiunea din 5.12.2014
Atena: Scriitorul grec Menis Koumandareas a fost asasinat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog