Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10311
De la 07 Ianuarie 2003
122895960

Dosarul Bica 2, trimis in instanta de DNA

  • Printre cei judecati se afla Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos
  • 26 February 2015, 23:00
Dosarul Alinei Bica disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care sunt cercetati, printre altii, Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, a fost trimis de DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), anunta Mediafax.
Judecatorii nu au stabilit, deocamdata, data la care vor verifica masurile preventive in cazul celor implicati in acest caz.
In acest al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos de dare de mita si trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit la comisia din ANRP din care facea parte si Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian sa primeasca, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
In acest dosar, instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru Alina Bica, fostul sau consilier Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.
Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro in care era cercetat Videanu.
Alina Bica mai este acuzata, in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.
Potrivit procurorilor DNA, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor lui Ovidiu Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Alina Bica a declarat la ICCJ ca Florian Coldea, prim-adjunctul SRI pe atunci, i-a cerut sa reanalizeze situatia lui Ovidiu Tender, in dosarul Carom. Bica a mai declarat ca il informa pe Coldea in legatura cu fiecare termen de judecata care se acorda in dosarul lui Ovidiu Tender, sustinand insa ca nu a facut "niciun demers de usurare a situatiei inc. Tender", se arata in motivarea instantei la decizia de arestare a fostei sefe a DIICOT.
In legatura cu procurorul de sedinta din dosarul Carom Mirel Radescu, Bica a declarat ca a fost de acord cu redistribuirea sedintelor de judecata, la solicitarea acestuia, astfel incat "sa fie degrevat de anumite dosare", intrucat el si-ar fi dorit o functie de conducere in cadrul Serviciului de combatere a macrominalitatii economico - financiare.
Procurorul DIICOT Mirel Radescu a declarat la DNA ca a fost inlaturat de Alina Bica din acest dosar, pe care a continuat sa-l urmareasca, fosta sefa a DIICOT avertizandu-l sa nu-i mai submineze autoritatea, se mai arata in motivare.
In decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.
In 15 decembrie 2014, Alina Bica a mai fost trimisa in judecata intr-un alt dosar de procurorii anticoruptie, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ungureni: În curând va fi inaugurat cel mai modern cămin cultural comunal
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Beneficiile graţierii
Reţeta zilei: Chiftele în sos
Horoscopul zilei
Descoperire stiintifica de exceptie
O gaura neagra cu masa de 12 miliarde de ori mai mare decat a Soarelui
Noul palat prezidential al Turciei este pazit de 1000 de politisti
Comisia Europeana vrea reconfigurarea relatiilor energetice cu Rusia, cand vor fi conditii favorabile
Romania n-are priza la piata UE de curent
Campania Singur impotriva tuturor - oameni care se impotrivesc sistemului
Sora lui Victor Ponta, Alexandra Hertanu: M-am dus de buna voie la DNA, sa recuperez niste hard-diskuri
PNL va incepe procedura de demitere a lui Victor Ciorbea
si propune modificarea legii Avocatului Poporului
Numarul minim de persoane prevazut de lege pentru fondarea unui partid politic, neconstitutional
Comisia Europeana critica Guvernul pentru politica fiscala "lipsita de predictibilitate si planificare strategica"
Colectarea slaba a TVA, ingrijoratoare
Culisele razboiului medicamentelor: faza trosnelilor Eroarea lui Victor Ponta
Angela Merkel, intrebata daca exista riscul ca Rusia sa repete in Moldova actiunile din Ucraina
Speram sa nu
Noii Ribbentrop – Molotov
Ioan Rotundu
False bocete de babă neputincioasă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog