Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sport
Alune americane
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10691
De la 07 Ianuarie 2003
122896340

Dosarul Loteria II, amânat pentru 9 aprilie. George Copos nu a fost adus în instanţă

  • 12 March 2014, 23:00
Tribunalul Bucuresti a amanat miercuri pentru 9 aprilie dosarul Loteria II, in care sunt judecati omul de afaceri George Copos si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu. Motivul amanarii a fost faptul ca raportul de expertiza ce trebuie intocmit in acest dosar nu a fost finalizat. George Copos, incarcerat la Penitenciarul Rahova, nu a fost adus in sala de judecata, potrivit Agerpres.
Pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a 13 persoane in acest dosar, printre care se afla George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu. Potrivit DNA, George Copos, presedinte al Consiliului de Administratie al SC 'Ana Electronic' SA Bucuresti, actionar majoritar al SC 'Ana Grup' SA Bucuresti, este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera; dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
Fostul ministru al comunicatiilor Sorin Pantis, reprezentant al SC Grivco SA Bucuresti, este acuzat, potrivit procurorilor, de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
In acelasi dosar, Camelia Voiculescu, actionand in calitate de persoana fizica, a fost trimisa in judecata pentru folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
Potrivit rechizitoriului, cu concursul inculpatilor, s-a realizat conversia ilegala in actiuni SC 'Fast Service Electronica' SA Bucuresti, la un raport de conversie de 6,71 ori mai mic decat cel rezultat din luarea in calcul a valorii comerciale reale a acestora, a unei creante fictive in valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC 'Ana Electronic' SA Bucuresti.
Pentru a asigura recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri ale inculpatilor, a precizat DNA.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Reţetă mâncare spanac simplu
Bancul zilei: Întâmplarea din compartiment
Un răspuns obrăzniciei lui Mihai Gîdea : Andrei Pleşu şi dreptul la demnitate
Misu Negritoiu: Trei argumente "fierbinţi" pentru un plan de adoptare a Euro
Cine este Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Putin şi promotorul neo-eurasianismului
cum vede viitorul României şi al Ucrainei
Cât costă şi ce conţine o pâine atestată ca produs tradiţional în România
Asociaţia Industriei Fotovoltaice îl acuză pe Victor Ponta că face declaraţii mincinoase
Alune americane
S-au şters la fund cu interesul naţional
Ioan Rotundu
Dacă PNL nu va lua 20% la europarlamentare eu îmi dau demisia
Cum se inflamează "pericolul maghiar"
Traian Băsescu: OUG de reducere a certificatelor verzi e în vigoare şi produce efecte
premierul Ponbta este un mincinos, incompetent şi plagiator
BMW alimentat cu ţigarete moldoveneşti
Botoşani: Cum au încercat să mă cumpere certăreţii de la Asociaţia nr. 13
Ioan Rotundu
Indian Wells: Simona Halep s-a calificat in semifinale
Mugur Isărescu: Jumătate din industria din 1990 trebuia restructurată sau închisă
Scandalul cărnii expirate: Zece persoane au fost reţinute
continuă audierea celor două grupări infracţionale suspectate de evaziune fiscală
Oligarhul ucrainean Dmitri Firtas a fost arestat la Viena
Botoşani: Baronul PNL de Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat
Vicepreşedintele PNL, Florin Ţurcanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog