Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21708
De la 07 Ianuarie 2003
122881775
Dragnea, pentru Reuters:

Vom continua să reducem taxele și să majorăm salariul minim și pensiile

  • până în 2020 / TVA va fi redusă la 18% anul viitor sau în 2020 / Ce măsuri fiscale mai anunță liderul PSD
  • 24 May 2018, 23:00
Guvernul va menține politica sa de reducere a taxelor și de majorare a salariului minim și a pensiilor până în 2020, a declarat Liviu Dragnea pentru Reuters. De asemenea, Executivul ar putea face opțională aderarea la Pilonul II, spus liderul PSD.
Dragnea este văzut drept cel mai puternic politician al țării, deși nu poate deveni premier din cauza unei condamnări penale, comentează Reuters.
”Nevoia de relaxare fiscală, atât pentru sectorul privat cât și pentru angajați era acută. Și ... va continua, vom reduce atât numărul taxelor cât și cuantumul lor”, a afirmat Dragnea.
De asemenea, România va impulsiona investițiile pentru a genera venituri bugetare și va încerca să vândă participații de la mai multe companii de stat pe bursă în următorii doi ani, potrivit președintelui PSD.
Guvernul și-a tot schimbat intențiile privind codul fiscal în ultimul an, provocând incertitudine printre investitori și afectând cursul leului, și, până la urmă, a redus impozitul pe venit și contribuțiile sociale mutând toată povara pe angajați, notează Reuters. De asemenea, adaugă agenția de presă internațională, a stimulat consumul cu majorări de salarii în detrimentul investițiilor în infrastructură.
”Nu putea să așteptăm ani de zile pentru a face schimbările la care ne-am angajat în programul de guvernare”, a spus Dragnea.
Măsurile deja luate pentru relaxarea politicii fiscale au generat deja temeri ale Comisiei Europene privind posibilitatea depășirii țintelor bugetare. Bruxellesul estimează că România va avea un deficit bugetar de 3,4% din PIB, peste ținta de 2,9%, dacă nu va reduce cheltuielile.
Dar Dragnea susține că Guvernul își va atinge ținta de deficit în 2018 fără a lua noi măsuri și că România va avea o creștere economică de 5,5%, în ciuda unei creșteri a PIB sub estimări în primul trimestru, de doar 4 procente.
Liderul PSD spune și că, până în 2020, contribuțiile sociale vor și mai mult reduse, până la un nivel mai mic de 35%, în condițiile în care acum sunt de 37,25%. TVA va mai fi redusă cu un procent, până la 18%, dar nu s-a decis dacă tăierea va fi operată anul viitor sau în 2020, potrivit lui Dragnea.
El spune că guvernul are în vedere și o reducere a impozitului pe profit de la 16 la 10 procente pentru companiile cu cifră de afaceri mai mică de un milion de euro în 2020. De asemenea, impozitele pentru proprietăți ar putea să scadă.
PSD lucrează la măsuri de susținere a bursei începând cu anul viitor, inclusiv prin exceptarea salariațiilor care lucrează pe piața de capital de la impozitul pe venit. Decizia privind eliminarea taxei de 5% pentru dividende încă nu a fost luată, a declarat Dragnea.
El a adăugat că salariul minim va ajunde la cel puțin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă va ajunge la circa 200 de euro. ”Vorbin de creșteri de salarii și pensii până la niveluri care ar putea părea ridicole în Occident. Au fost prea mulți ani de austeritate”, a spus el.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea: Doi foști premieri ai partidului au atitudine de șobolan.
Rod puțin, dar nu se dărâmă casa
Bancul zilei: Sub protecţia Poliţiei
Horoscop zilnic 25.05.2018
În industrie, creșterea a rămas pozitivă, dar a fost mai slabă în aprilie decât în martie
Guvernul ar putea adopta un proiect de limitare a transparenței procesului de achiziții publice
Viorica Dăncilă: Reducem democrația ... reducem birocrația
Dovezi clare în ancheta doborârii zborului MH17, în care au murit aproape 300 de oameni:
Racheta a fost trasă de Brigada Antiaeriană 53 a armatei rusești
Coaliția pentru Dezvoltarea României cere Guvernului 'să nu spargă pușculița copiilor':
Alexandru Lăpușan, vicepreședinte ANIS: IT-știi și familiile lor își pot găsi foarte repede de lucru în alte țări
Presiuni politice la Ministerul Educației pentru încredințarea directă către EDP a contractului de editare a manualelor,
în ciuda Curții Constituționale. Care ar fi valoarea contractului
Donald Trump anulează summitul cu Kim Jong-Un:
"Cred că e nepotrivit să avem această întâlnire acum, având în vedere furia și ostilitatea afișate în ultima declarație"
Mai multe companii blochează accesul utilizatorilor europeni,
pentru că nu se pot conforma noilor reguli
Eugen Teodorovici vorbește despre o creștere a costului de finanțare a statului,
dar o pune pe seama declarațiilor politice „fără temei”
Cum întâmpină comuna Călăraşi Centenarul Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog