Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26691
De la 07 Ianuarie 2003
122912340

Dragu: ANAF trebuie sa aiba o abordare mai moderna;

  • MFP sprijina restructurarea institutiei
  • 11 December 2015, 23:00
Ministerul Finantelor Publice sprijina continuarea restructurarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), institutie care trebuie sa aiba o abordare mai moderna, a declarat, vineri, ministrul de resort, Anca Dragu, in cadrul prezentarii generale a bugetului de stat pe 2016, din sedinta Comisiilor reunite de buget-finante din Parlament, potrivit Agerpres.
'La reorganizarea ANAF am in vedere toate elementele in ceea ce priveste regionalizarea, dar nu numai. ANAF se uita la metode moderne pentru a implementa controlul fiscal. Trebuie ca institutia sa aiba o abordare mai moderna, care sa aiba un rol mai putin punitiv in viata cetatii, ci un rol pozitiv, stimulativ si preventiv. (...) Pe structura veniturilor publice as spune ca veniturile nefiscale, unde intra dividendele de la companiile de stat, avem o componenta foarte scazuta din partea companiilor de stat, pentru ca aceste companii, desi ofera intr-adevar locuri de munca, ele contribuie cu foarte putin la bugetul public. De asemenea, au si ceva arierate la bugetele de pensii, sociale', a spus Dragu.
Ea a precizat ca, in ceea ce priveste incasarile, Romania are in continuare o eficienta scazuta pe taxe si, implicit, pe TVA.
'Personal, am fost si am cerut bon. Intotdeauna cer bon unde ma duc si cumpar ceva. Aici este vorba de eforturi sustinute din partea finantelor si din partea ANAF. Avem in vedere continuarea restructurarii ANAF. Avem in vedere aceasta noua paradigma in care sa-l situam pe cetatean in centrul sistemului, sa-i acordam mai multa atentie, conformarea voluntara sa devina o chestiune mult mai simpla. In acest sens, avem in vedere conectarea bazelor de date care exista in interiorul ANAF, dar si intre institutiile statului, astfel incat, atunci cand mergem sa inregistram o masina, sa nu mai pierdem 2 zile pe drum si sa ne plimbam de la ANAF la taxe locale, si la Politie atunci cand primim o amenda de circulatie - sa o putem plati rapid si online. Sa nu mai dureze 2 zile, sa nu facem acele copii dupa dovada de plata si sa pastram 10 ani, pentru ca niciodata nu stii cand cineva nu ti-a luat in calcul plata si devii dator', a mai afirmat ministrul Finantelor.
De asemenea, Anca Dragu a mai spus ca veniturile bugetului pe anul viitor sunt estimate la 31% din PIB, in scadere fata de anul curent.
'Avem venituri de 31% din PIB, (pe cash n.r.) in scadere de la 32,3% in anul curent, iar pe partea de cheltuieli avem o usoara crestere de la 33,5% la 33,8% din PIB. Per total, soldul bugetar in termeni cash creste de la un estimat de -1,19% la -2,8%', a spus Dragu.
Ministrul Finantelor a precizat ca un impact negativ foarte mare in venituri il are reducerea TVA, respectiv diminuarea cu 4 puncte procentuale de la 24% la 20%, precum si reducerea TVA la apa potabila si pentru irigatii si agricultura de la 24% la 9%.
'Anticipam o crestere economica de 4,1%, careia ii corespunde un PIB nominal de 746,6 miliarde lei. Inflatia anuala medie este de 0,5%, iar pentru sfarsitul anului de 1,8%. In zona castigului salarial mediu brut previzionam o crestere de la 2.501 lei la 2.681 lei. Anticipam o crestere a numarului de salariati si o reducere a numarului de someri. Pentru sfarsitul anului anticipam o scadere de la 465.000 la 450.000 de someri. Previzionam un sold al contului curent de -1,2% din PIB ceea ce corespunde unei cresteri a exporturilor, dar, de asemenea, o crestere mai accelerata a importurilor', a mai afirmat Dragu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura l Rotundu: Emisiunea din 11.12.2015
Bancul zilei: Sfatul mamei către fiica proapăta nevastă
Reţeta zilei: Cap de porc în crustă crocantă
Horoscopul zilei de 12.12.2015
APIA Botoşani – Comunicat de presă
Micobuzul SRL Botoşani: Anunţ de interes public
Prognoza meteo in weekend
ANAF anuleaza creantele fiscale pentru care se cheltuie mai mult decat se incaseaza.
Daca ai datorat Statului sub 40 de lei, poti sa uiti de acea datorie
Ucraina: Incaierare intre parlamentarii favorabili presedintelui si cei care il sustin pe premier
Turcia cere Rusiei sa dea dovada de calm si avertizeaza ca rabdarea sa are limite
Apele Romane: 40% din barajele mici sunt neautorizate
Avarierea acestora poate provoca pagube materiale si pierderea de vieti omenesti
Dosarul retrocedarilor ilegale: Remus Truica, in arest la domiciliu/ Dan Andronic, sub control judiciar
Printul Paul a fost retinut de DNA, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri
Finantele vor sa lanseze in primul trimestru proiectul de lege privind redeventele
Botoşani: „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” onorată cu prezenţa a peste o sută de botoşăneni
În afară de mulţumiri, n-am alte mijloace de recompensă
Ioan Rotundu
Euro 2016: Romania, in grupa cu Franta, Elvetia si Albania
Deputatul Claudiu Manda a injurat de mama un roman ce lucreaza in Marea Britanie.
Cine este parlamentarul PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog