Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4332
De la 07 Ianuarie 2003
122889981

Dreptul moral

  • 27 August 2008, 23:00
Duma de Stat a Rusiei a recunoscut independenta celor doua regiuni separatiste din Georgia, iar Dmitri Medvedev l-a chemat la covor pe Voronin pentru a-i povesti ce fel de destin i-au pregatit soldafonii de la Kremlin poporului moldovenesc-frate. Este greu de crezut ca liderul de la Kremlin l-ar fi speriat cu razboiul pe inaltul oaspete de la Chisinau, insa contextul politico-militar ales de presedintele rus pentru aceasta intrevedere miroase a santaj.
Rusia mai conteaza, odata, pe atmosfera de indiferenta si apatie desavarsita care planeaza deasupra societatii moldovenesti, pe dorinta exasperata a comunistilor de a se agata de putere, pe activizarea “coloanei a cincea”, acompaniata de razboiul mediatic, pentru a impune RM o solutie ce l-ar satisface pe deplin pe alegatorul majoritar cu intelect mai jos de media pe tara: „Orice, numai sa nu fie razboi”. Kremlinul se grabeste sa ia sub control total RM si in acest iures imperial isi da de gol tacticile pregatitoare. Unor politicieni de pe malul drept al Nistrului le permite sa desfasoare agitatie electorala anticomunista in localitati de pe malul stang, gagauzilor le toarna in cap ajutoare umanitare contra voturi pro-rusesti, sunt rodate diferite variante de constituire sau de consolidare a unor partide care vor merge in alegeri cu sloganul „Nu credeti „natmenilor!”, care va insemna mobilizarea electoratului rusofon si rusofil pentru delegarea in parlamentul moldovenesc a deputatilor rusi get-beget…
Or, dupa ce s-au ars in Tarile Baltice, atunci cand au sprijinit etnici letoni si estonieni de orientare pro-moscovita, dar care au votat legi antirusesti, ideologii Kremlinului vor face totul pentru a avea in parlamentul de la Chisinau o fractiune ruseasca pursange cu un numar decisiv de mandate. Indiferent cum va fi creata aceasta fractiune - cu sprijinul gagauzilor anticomunisti si al bulgarilor plus rusii de pe malul stang si ucrainenii rusificati, sprijiniti de moldoveni incapatanati, cu suportul unor prieteni santajabili ai primarului Lujkov ori ai securistului Zubakov, cu sprijinul Tiraspolului, care ar putea permite desfasurarea alegerilor si pe malul stang al Nistrului - aceasta este singura sansa sigura a Moscovei de a cuceri si puterea politica din RM.
Kremlinul nu mai poate merge pe Voronin. Acesta ar putea fi folosit doar pentru etapa pregatitoare a actiunii si va muri din punct de vedere politic cu tot cu partidul sau de candidati la lumea vesnica. Naivii de comunisti, care credeau ca Moscova are nevoie de ei pentru a salva moldovenii de ocupantii romani si imperialistii americani, abia acum isi vor da seama ca Rusia are nevoie de teritorii populate de cetateni rusi sau, in cel mai rau caz, de semi-etnii devotate pana la moarte Moscovei si ostile pana la moarte Occidentului! Daca nu ma credeti, stimati statalisti cu stea in frunte, mergeti in Abhazia si intrebati unde au disparut cele 43% de etnici georgieni (350 de mii de oameni!) dupa invadarea Abhaziei de catre fortele speciale rusesti sustinute si de batalionul „Dnestr” de la Tiraspol.
Ori credeti ca batalionul de elita al lui Smirnov se va jena sa ne arunce si pe noi peste Prut pentru a curata terenul necesar unei noi gubernii a Rusiei? Nu se va jena, ci va veni la prima chemare a fractiunii rusesti din parlament care se va declara obijduita de nationalistii de la Chisinau. Va intra in Chisinau legal, cu Carta drepturilor omului in buzunar, tradusa adaptat si selectiv de poliglotul Putin.
Cum putem atenua impactul acestui dezastru national? Doar printr-o contraofensiva a Bucurestiului care, asa precum scriam joia trecuta, ar trebui sa urgenteze adoptarea unei legi sau a unui decret prezidential prin care tuturor cetatenilor RM nascuti romani si descendentilor acestora sa le fie restabilita in mod expres cetatenia Statului Roman. Riscurile acestei decizii sunt minime si justificabile, insa efectul ei ar periclita intreaga opera de colonizare pusa la cale de Rusia. Prin acest gest, sustinut si de UE, poate fi aplicata o lovitura preventiva serioasa noii politici a Kremlinului care, in unele cercuri disidente de la Moscova, este numita „rusism”. Fostul presedinte al Ceceniei, Djohar Dudaev, caracteriza aceasta politica in felul urmator: „Sub orice regim aflat la Kremlin, incepand cu acel moment in care Moscova a luat locul Hoardei de Aur, in Rusia domneste ideologia rusismului. Esenta acestei ideologii este tararea umilitoare in fata celor puternici si violenta animalica dezgustatoare fata de cei slabi”.
Arcadie Gherasim, Timpul de dimineata
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doar 30% din creanţe sunt recuperate de Fisc
Desemnat şef al CJ, Ţurcanu îi va scutura niţel pe cei de la Drumuri şi Apa Grup
Alte patru blocuri vor fi reabilitate termic
Şi-a înşelat concubinul cu care trăia de 13 ani
Minorii din detenţie au luat contact cu cele sfinte
Copil de 8 luni înecat în dejecţii de animale
Şcolile, raiul corupţiei, incompetenţei şi neputinţei
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CLXXVI)
(Ioan Rotundu)
Rockerii botoşăneni neagă pactele încheiate cu Satan
Pentru a-şi îndeplini planul, Poliţia ne amendează din birou
furt de date personale la Poliţia Românăo profesoară din Timişoara amendată la….Bucureşti
Noi farse ale lui Gabi Jugaru
„Românii, chiar dacă sunt cetăţeni europeni, vor trebui să se supună unor cerinţe”
Occidentul cântă placa Moscovei din cazul Kosovo
„Şi prin tăcere suntem vinovaţi. Noi nu uităm”
Ce cred liderii politici de la Chişinău de criza provocată de Rusia în Caucaz
Lavrov aduce iar în actualitate planul de federalizare a Basarabiei
” Şi ce dacă mă reclami la OPC, până vin ei, schimb preţul!”
consumator strivit la Altex
Program Tele'M Botoşani joi, 28 august
Reacţia prostituatei
Horoscop
Guvernul mai întâi numără, după care le va plăti şi salariile
După 20 de ani de pauză, a apărut un caz de tetanos
Pensia se majorează, dar pe etape
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog