Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Aniversări
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9944
De la 07 Ianuarie 2003
122870011

Drumuri judeţene înzăpezite

  • 18 January 2009, 23:00
Vântul puternic care a spulberat zăpada a generat, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2009, blocarea mai multor porţiuni de drumuri judeţene şi naţionale din nordul judeţului Botoşani astfel: DN 29 A între localităţile Păltiniş şi Horodiştea, DN 29 Huţani – Botoşani, între Albeşti şi Tudor Vladimirescu, DJ 294 către localitatea Guloaia, DJ 294 C între Hăneşti şi Borolea, DN 24 C între Cotu Miculinţi şi Miorcani şi DJ 294 A între Dimitrie Cantemir şi Mitoc.
Prin urmare, în ziua de 17 ianuarie 2009 între orele 00.42 şi 12.11, de timp la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠓Nicolae Iorga” al Judeţului botoşani s-au înregistrat 8 apeluri din partea a tot atâţia conducători auto care au rămas înzăpeziţi cu maşinile în zonele menţionate mai sus.
Pentru rezolvarea acestor situaţii de urgenţă au fost sesizaţi lucrătorii Societăţii de Drumuri Naţionale şi ai Direcţiei de Drumuri Judeţene şi Poduri Botoşani care au acţionat pentru deszăpezire cu 18 respectiv 23 de utilaje, precum şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile respective. Acţiunile din teren au fost coordonate de angajaţii Centrului Operaţional din cadrul inspectoratului, care asigură şi Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Cea mai dificilă intervenţia s-a înregistrat sâmbătă, 17 ianuarie 2009 pe DJ 294 A, între localităţile Dimitrie Cantemir şi Mitoc, unde o ambulanţă care transporta o gravidă din localitatea Horia (comuna Mitoc) la spitalul a rămas înzăpezită. Întrucât ambulanţa nu mai putea înainta, medicul a apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijin.
A fost sesizat preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mitoc, respectiv primarul comunei care cu ajutorul unui tractor şi a unei maşini de teren 4x4 a reuşit să scoată ambulanţa din zăpadă. Pacienta a ajuns la spital înainte ca viaţa acesteia sau a copilului său nenăscut să fie puse în pericol.
(Subofiţer relaţii publice - Plt. Dorina LUPU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A umilit până şi umilinţa
Din nou încăierare pe gradaţia de merit
Tomograful duduie în plin
Amânarea programului de vaccinare, moartea sigură a acestuia
Vatra Dornei, staţiunea pensionarilor botoşăneni
Medicii tineri se feresc să lucreze în Spitalul de pediatrie
Criza economică îngheaţă investiţiile Primăriei Botoşani
S-a găsit salvatorul PRM la Botoşani
Bate Codreanu câmpii, sau rosteşte adevărul?
Să-l susţineţi pe Mihăiţă!
Jucăria lui Boc
Povestea tristă a pietonalelor botoşănene
Comunicat de presă
Filialele de partid din afara statului naţional - studiu recent lansat la Bruxelles
Fiul piroman
Mulţumiri de pe meleagurile canadiene
Horoscop
Noaptea târziu....
Comentariul comentariilor X
(Ioan Rotundu)
Oferă recompensă barosană pentru cine îi dă relaţii despre...
Baba Riza, secretara
Românul şi încă trei sărbători legale
Nu vrea şef!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog