Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 18 Februarie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Mediu
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6686 lei
1 USD = 4.0026 lei


Număr accesări
Astăzi:
10622
De la 07 Ianuarie 2003
61379052

E nevoie de intervenţia Guvernului Român pentru stoparea manifestărilor anti-româneşti

Romanii din Italia trec printr-o perioada foarte critica. Actele de rasism si xenofobie impotriva romanilor la Roma au atins un nivel ingrijorator, 4 romani au fost batuti recent intr-un bar din Roma de catre extremisti italieni. S-au inmultit si lozincile scrise pe ziduri impotriva romanilor, transmite Marian Mocanu din Italia.
"Trebuie sa incetam sa fim tinta atacurilor rasiste italiene, dar in acelasi timp, ar fi de dorit ca romanii sa nu mai fie printre cei care comit acte violente in Italia.
Propunerile pe care doresc sa le prezint comunitatii romanilor din peninsula si oamenilor politici pentru rezolvarea acestei situatii sunt urmatoarele:
Autoritatile din Romania trebuie sa ia pozitie ferma impotriva actelor discriminatorii care au avut ca victime romanii din Italia precum si impotriva mass-media italiene care au devastat psihic comunitatea noastra din peninsula. Autoritatile romanesti sunt unicele care pot dialoga de la egal la egal cu colegii lor italieni si care pot contribui in mod practic la solutionarea acestor probleme. Aportul asociatiilor romanesti din Italia, desi foarte activ in aceasta directie, nu poate avea din pacate aceeasi greutate ca si interventia unui ministru roman.
Criminalii romani trebuie sa-si ispaseasca pedepsele in inchisorile din Romania. In felul acesta s-ar evita situatiile nedorite in care acestia ar fi pusi in libertate, a doua zi dupa ce au fost arestati, de catre politia italiana, cu riscul recidivelor sau a linsajului din partea italienilor.
Cu ocazia alegerilor europarlamentare si comunale din Italia din martie si iunie 2009, in urma circularei n.2 a Ministerului de Interne italian de pe 22 ianuarie 2009 care are ca obiectiv inscrierea cetatenilor comunitari pe listele electorale, ar fi de dorit ca romanii sa participe masiv la vot in Italia.
Motivul important al acestei participari la viata politica italiana ar avea beneficii pentru noi toti, dincolo de faptul ca putem alege reprezentantii nostri in primarii: am constringe oamenii politici italieni sa ne trateze de la egal la egal cu italienii. Nici un om politic nu va ataca niciodata potentialii sai alegatori. In acest fel, prin intermediul politicii italiene, comunitatea noastra ar putea frana atacurile mediatice la adresa romanilor din peninsula" se arata in scrisoarea deschisa adresata de Marian Mocanu, liderul PSD din Italia, catre opinia publica din Romania.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Câmpanu îi recomandă lui Ţurcanu să nu se iţească peste calapod
1.000 lei amendă pentru transportatorii ce nu plătesc libera trecere
Câmpanu ales preşedinte al delegaţiei permanente de observatori
Strigăt de ajutor!
Judeţul Botoşani va avea o carte albă a patrimoniului
Avantaje pentru angajarea ţiganilor
Medicii de familie par a fi mulţumiţi cu promisiunile ministerului
Caz grav de meningită
Ecotaxa, amânată pe mai târziu
O lecţie de cuplare
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Horoscop
Face un troc avantajos... de nevoie
Chec din cartofi
Victorie a sindicatului Impact asupra Protecţiei Copilului
Nemulţumirea lui Voiculescu
Comunicat de presă IJU
Peste 200.000 pachete de ţigări de contrabandă confiscate
Noua dilemă creată sau indusă: romi sau rromi?
Incendiu la fabrica de ulei din Viişoara
SC Rapsodia Conf sub lupa inspectorilor muncii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!