Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5622
De la 07 Ianuarie 2003
122891271

Ecou din Spania la editorialul „Cretinismul religios”

  • 12 October 2015, 23:00
CRESTINISMUL RELIGIOS , excelent comentariu ,domnule Rotundu .Este foarte adevarat,ca stiinta adevarata trebuie sa ne conduca la concluzia ca exista un DUMNEZEU care a creat tot ce vedem si suntem, ca legile dupa care functioneaza natura au fost puse in natura de o Persoana superinteligenta care este deasupra acestor legi si pe care le controleaza.
Or, adevarata stiinta izvoraste chiar din Cartea Cartilor pe care noi o mai numim BIBLIA. Aceasta Carte ne descopera ca pamantul este rotund /Proverbe 8,31/,ca pamantul se misca in aer/Iov 26,7/ca aerul are greutate /Iov 28,25/ si am putea insirui aici o multime de chestiuni stiintifice pe care stiinta le-a confirmat dupa mii de ani. Aceasta Persoana Superinteligenta cu putere de creatie Biblia o numeste DUMNEZEU. Acest Dumnezeu cere creaturilor Sale un lucru simplu ,cat se poate de simplu şi la indemana fiecarui om de pe pamant, sa I SE INCHINE LUI IN DUH SI IN ADEVAR nu sa se inchine la moaste ,la mormintele unor oamni care nu mai stiu nimic si nu pot mijloci pentru noi /psalmul 6,5 psalmul 115,17 psalmul 146,3,4 eclesiastul 9,5,6,10 Matei 15,6,etc, nu sa faca pelerinaje obositoare care comporta eforturi fizice si materiale enorme.
Domnul Iisus Christos ii spune femeii samaritene la fantana patriarhului Iacob urmatoarele „tu cand te rogi intra in odaita ta si roaga.te Tatalui care este in ascuns si El care vede in ascuns iti va rasplati”.
Dar toate aceste forme reci si nebiblice de inchinare au fost inventate de acei oameni care s-au scolit pentru a-i pastori pe credinciosi si care au facut din religie o posibilitate de a aduna averi fabuloase pe seama suferintei si de ce nu a ignorantei credinciosilor.
Acesti oameni scoliti pentru a fi pastori si de fapt sant niste „lupi imbracati in piei de oaie”, sant orbiti de dorinta dupa castiguri murdare, corupti, nemilosi,cu exceptia catorva. Asta ii conduce pe multi credinciosi la ateism. Romanii care au plecat spre Occident in cautarea unui trai mai bun, printre care ma numar si eu, s-au adaptat conditiilor si mentalitatilor tarilor de adoptie. Printre ei s-au strecurat si multi preoti care din nefericire nu s-au adaptat mentalitatilor occidentale ci au ramas la fel de corupti ca si in tara.
Sa va dau un exemplu. Un preot din Pascani, judetul Iasi a venit in Spania ,a lucrat la o florarie vreun an apoi l-a rugat pe protopopul Teofil Moldovan sa.i dea si lui o parohie. A mutit cand i s-a cerut 10.000 euro. A incercat sa spuna ca ii de acord dar sa-i dea in rate si a fost refuzat. Despre acest preot pot sa spun ca are o vila de aproximativ 1.000.000 euro cele doua fete ale lui casatorite cu spaniooli au apartamente de lux in centrul Madridului si nici nu vor sa mai vorbeasca romaneste.
\ Mai trec si ele pe la biserica lui taica-su si daca le intreaba vreun roman ceva /din cei care au curaj/ ii raspunde in spaniola. Nu mai zic ca elee intre ele vorbesc doar in limba spaniola, Mi-a placut extrem de mult comentariul dvs ,ca si cel cu pupatul icoanelor si va rog sa mai scrieţi.
Gheorghe Sava, Madrid

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.10.2015
Bancul zilei: Nervozitatea poliţistului
Reţeta zilei: Ardei copti la borcan
Evenimente ISU Boto;ani
13 octombrie - Ziua Informării Preventive
şi Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre
Marian Oprisan: PSD va avea premier, indiferent cum il cheama, pana la capat
Conducerea extinsa a PSD, reunita in sedinta dupa alegerea lui Liviu Dragnea si inainte de Congres
PSD ar putea avea patru prim-vicepresedinti, dar functia de presedinte executiv ar putea fi desfiintata/ La sedinta a participat si Gabriel Oprea
Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie prin OU
Primii bani vor veni din bugetul anului viitor
Cum se vede viitorul cu Dragnea in fruntea PSD
Proiectul de lege privind votul prin corespondenta a prins viteza in Comisia de cod electoral
Autoritatea Electorala Permanenta urmeaza sa prezinte marti o prima forma a legii
Botoşani: Dolineaschi văzut prim-ministru de dorohoieni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog