Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12476
De la 07 Ianuarie 2003
122872543
Editorial

A avut loc conferinţa judeţeană a… PCR

  • Ioan Rotundu
  • 30 August 2009, 23:00
Sâmbătă a avut loc conferinţa judeţeană a PSD, dar însăşi o parte dintre cei aflaţi în sală au recunoscut că toată organizarea şi desfăşurarea lucrărilor s-a făcut după tipicul fostelor conferinţe judeţene ale PCR. Şi de ce n-ar fi fost aşa, de vreme ce Gheorghe Marcu, până sâmbătă preşedinte interimar al PSD, a acumulat experienţa adunărilor PCR în cel mai puternic centru muncitoresc al Botoşanilor: Electrocontactul. Apoi, Costică Macaleţi, un alt lider de vază PSD, a fost secretar de organizaţie PCR la fosta întreprindere de Îmbunătăţiri Funciare iar Gheorghe Vâzdoagă şi-a alăturat experienţa sa de fost secretar PCR peste muncitorii comerciali de la UJCC Botoşani. Să nu-l uităm pe septuagenarul Mihai Jitaraşu, fost activist judeţean PCR, încă un politician viguros şi cu mintea sprintenă, în măsurăm să dea lecţii de organizare a unor evenimente de asemenea anvergură.
În sală au luat loc delegaţii de la organizaţiile comunale, în majoritate şi ei foşti, care au retrăit cu adâncă recunoştinţă momentele de glorie când aplaudau zelos cuvântările primului-secretar al judeţului. Acum l-au aplaudat cu acelaşi zel pe Gheorghe Marcu, făcându-l pe acesta să se simtă plutind deasupra scaunului pe care a luat loc la tribună. Apoi, culoarea roşie fiind dominantă, spiritul atmosferei din trecut a fost adus cu uşurinţă în actualitate.
Singurul episod neprevăzut s-a consumat la începutul lucrărilor, când în sala conferinţei şi-a făcut intrarea Constantin Conţac. Fiori reci pe şira spinării au simţit Gheorghe Nechita, ieşeanul dorohoian demolator de organizaţii PSD din zona Moldovei, Gheorghe Marcu şi cei din preajma lor.
Bădia Costică a citit în presă că este invitat la lucrările conferinţei PSD, iar omul, cu disciplina în sânge, a onorat invitaţia. Mai mult, s-a urcat la tribună şi a tras o cuvântare de s-a zburlit părul pe capul celor cu musca pe căciulă. Până să vină poliţia, chemată de Nechita şi Marcu să-l evacueze, bădia Costică a spus ce-a avut de spus, a cules vii aplauze şi s-a dus în drumul său, lăsându-i pe poliţişti fără obiectul muncii, adică fără a-şi îndeplini sarcina de evacuare.
Momentul penibil creat a fost îndulcit de către Mihai Baltă, care s-a retras din competiţia de a fi ales preşedintele PSD. Bătrânul vulpoi a simţit că nu-i momentul să-şi şifoneze numele într-o competiţie care nu i-ar fi adus glorie, ci doar decădere. Aşa că s-a retras onorabil, sugerând că-i va sta mai bine într-o funcţie de conducere de nivel trei, din care să sprijine candidatura lui Geoană la prezidenţiale. Cu sufletul uşurat şi brusc cuprins de o mărinimie ce nu prea-i stă în caracter, Gheorghe Marcu l-a trecut pe Mihai Baltă pe lista membrilor Consiliului judeţean, fiind ales şi membru al Comitetului Executiv.
Ce anume l-ar fi determinat pe Baltă să facă un pas înapoi? Baltă este convins că Geoană nu va câştiga alegerile prezidenţiale şi n-ar fi vrut ca toate oalele să se spargă în capul său. L-a lăsat pe Marcu să-şi rupă gâtul, mai ales că acesta a declarat că de nu va câştiga Geoană alegerile va demisiona. Ar putea să-şi scrie demisia de pe acum!
Una peste alta, Gheorghe Marcu a candidat la preşedinţia partidului fără a avea vreun concurent, nici măcar unul tip paiaţă, pentru a da cât de cât o aparenţă de democraţie. Mai mult, a fost votat în unanimitate, ca nu cumva să se fi ieşit din tipicul fostelor conferinţe judeţene PCR. Faptul că mâna sa dreaptă a devenit Răzvan Rotaru, comisarul şef de la Garda de Mediu, un personaj dubios, perceput ca aparţinând lumii interlope, fost bişniţar în piaţă şi cu preocupări nebuloase prin străinătate, ne spune cam ce fel de conducere şi-au ales cei din PSD şi ce valori umane promovează. Cu aşa conducere, este explicabil de ce tineretul social-democrat a migrat şi va continua să migreze spre PDL. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Memorialul Ipoteşti a pierdut o finanţare japoneză de 250 mii euro
Festivalul harbuzului – un eveniment lipsit de grandoare
O pată de ruşine pe obrazul Botoşanilor
monument închinat buruienelor
Plăcerile lui Marcel
Sucevean prins cu animale achiziţionate din Botoşani fără acte
Mii de copii botoşăneni rămân iar fără părinţi
Tânăr rănit în urma exploziei acumulărilor de gaze
Şoferii botoşăneni luaţi la ochi!
Program TELE' M BOTOŞANI, luni, 31 august
Întrebare încuietoare
Horoscop
Oferta lui Boc către Lenuţa
Dacă aveţi o datorie, ei v-o cumpără!
Responsabilitatea autorizaţiei sanitare pentru şcoli a fost pasată şi primăriilor
Noua grilă de salarizare pentru medici a fost bine gândită
cel puţin aşa cred cei din Ministerul Sănătăţii
Guvernul n-are curaj să aplice coplata la serviciile medicale
Lista cu inspectorii şcolari disponibilizaţi este ţinută secretă
La Maternitatea Botoşani s-a născut o fetiţă gigant
Nişte scârnăvii, domnule!
sau cine aspiră la şefia Memorialului?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog