Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6655
De la 07 Ianuarie 2003
122866722
Editorial

Aceasta-i starea de normalitate

  • Ioan Rotundu
  • 4 July 2012, 23:00
Modul total antidemocratic şi dictatorial în care Guvernul Ponta a procedat, în numele USL, pentru a se răfui cu unii lideri politici ai PDL şi instituţii ale statului care îi stăteau în calea demiterii preşedintelui Băsescu i-a bucurat pe mulţi români, în special bugetari şi pensionari. „Foarte bine că-l schimbă pe chiorul!” este fraza auzită frecvent în aceste zile tulburi pentru democraţia românească.
La noi dorinţa de răzbunare, de a vedea sânge este uneori atât de puternică încât întunecă uzul raţiunii. Cei care se bucură de schimbarea „chiorului” n-au ochii minţii deschişi să vadă că prin aceste manevre, în România, se instalează o putere care va limita drastic libertăţile câştigate prin vărsare de sânge în decembrie 1989.
Toţi cei care acum se bucură de schimbarea „chiorului” vor realiza mai târziu cât rău şi-au făcut şi mai ales cât rău au făcut viitorului copiilor lor.
Dar ce poţi cere unui popor care se duce la vot şi votează primar persoane proaspăt decedate, candidaţi aflaţi după gratii pentru comiterea de grave infracţiuni sau candidaţi cu dosare în curs de cercetare şi care sunt arestaţi imediat ce depun jurământul.
Toate acestea s-au întâmplat în România în ziua de 10 iunie, când s-a mers la urna de vot pentru a ne alege conducătorii locali. Referitor la judeţul nostru, abia ieşit de sub povara buchetului de trandafiri care ne-a atras într-o perioadă reproşurile întregii ţări, ne-am întors la ceea ce eram acum 10 – 20 de ani.
Mai mult, pentru a se înregimenta în cursul general al românilor, şi botoşănenii au votat într-un mod greu de conceput pentru un om normal. Primarul Ioan Ursachi (USL) de la Mileanca şi Costinel Ciubotaru (PER) de la Suliţa au fost declaraţi foşti informatori ai Securităţii. Cei din comune i-au votat din nou, fără să le pese că prin delaţiunile lor au făcut mult rău celor din colectivul unde au lucrat sau rudelor apropiate.
La Dersca, doi profesori declaraţi foşti informatori ai Securităţii au candidat cap de afiş pe Lista PSD şi au fost aleşi consilieri locali. Primari cu realizări deosebite în mandatele lor precum cel de la Botoşani şi Flămânzi n-au mai fost votaţi pentru că alegătorii au avut o răfuială cu Guvernul Boc.
În schimb, deşi cunoscut ca fiind predispus la infracţiuni, deşi cu dosar penal pe rol la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, deşi şi-a lăsat soţia şi trei copii pentru a se înhăita cu amanta, deşi se ştia că este putred de dator, botoşănenii l-au votat preşedinte al CJ pe liberalul Florin Ţurcanu.
Întorcându-mă în plan naţional nu pot să nu punctez faptul că mulţi români l-au compătimit pe fostul premier Adrian Năstase că a fost băgat după gratii. Pe ei nu i-au interesat gravitatea faptelor comise de Năstase ci lamentările lui Ponta şi Antonescu cum că acesta a fost victima unei răzbunări politice din partea lui Băsescu.
Este evident că USL-ul, prin Guvernul Ponta, vrea înlăturarea preşedintelui Băsescu pentru a putea pune mâna pe DNA şi Parchetul General, dorinţă de neamânat pentru escrocul Dan Voiculescu, asigurând astfel liniştea tuturor parlamentarilor infractori adunaţi sub cupola USL dar şi garanţia că ce vor face de acum înainte nu vor avea teamă că vor fi chemaţi la DNA..
Cu toate aceste, sunt mulţi românii care preferă să sufere, numai să nu-l mai vadă pe „chior” la Cotroceni. În faţa acestui efect de turmă, n-ai cum să te opui iar puterea argumentului nu foloseşte la nimic pentru că aceasta-i normalitatea majorităţii dintre noi. Iar dacă te opui acestei normalităţi şi te afli într-o aglomeraţie, rişti să fii linşat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fidel Castro despre Ponta
Rada Supremă a Ucrainei a legiferat că româna şi “moldoveneasca” sunt două limbi diferite
Pentru cei care au uitat!...Şi care riscă să repete
Victor Ponta a minţit din nou
Preşedintele Universităţii din Catania spune că Ponta nu a fost niciodată masterand
Franţa: Guvernul impune o taxă asupra sectorului petrolier
ANI sesizează CNI după ce Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a respins revocarea deputaţilor incompatibili
Gunther Krichbaum, Bundestag, despre situaţia din România
"Depăşeşte, sub aspect negativ, tot ce s-a întâmplat până acum în Ungaria"
Guvernul a diminuat atribuţiile Curţii Constituţionale
UG a fost publicată rapid in Monitorul Oficial * liber la suspendarea preşedintelui
Ştefan cel Mare şi Sfânt” sărbătorit la Vorona
Alergători ai „armoniei mondiale” în vizită la Prefectură
Botoşani: Minciuna lui Mazăre şi Portariuc a avut picioare scurte
ario case ieftine a la Mazăre
Primarul Portariuc îl pregăteşte terenul pentru majorarea taxelor
el susţine că impozitele şi taxele au scăzut prea mult
Porți deschise toată vara la Modern Calor
Cele şapte motive invocate de USL pentru suspendare a lui Traian Băsescu
Trei elevi au sfidat camerele de luat vederi
Botoşani: IŞJ este îngrijorat de nivelul scăzut de pregătire al elevilor
Angajaţi de la „Casă” rămaşi fără sarcini de serviciu
Stimulente sau sancţiuni pentru reţeta electronică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog