Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18661
De la 07 Ianuarie 2003
122878728
Editorial

Ada Macovei şi ţârâitul telefoanelor

  • Ioan Rotundu
  • 25 September 2011, 23:00
Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului ’Şcolar Judeţean Botoşani are în intenţie să interzică elevilor să mai vină la şcoală cu telefoanele mobile asupra lor.
De la decizia ca telefoanele să fie închise, iată că s-a trecut la decizia radicală de a nu mai permite elevilor să vină la şcoală cu telefonul mobil asupra lor. Problema nu este una simplă. În momentul de faţă telefonul mobil nu mai este un lux, un moft, un apanaj al elevilor cu părinţii bogaţi. Acum telefonul a devenit o necesitate, el fiind mijlocul de comunicare cel mai rapid şi eficient totodată.
Ca elevul să aibă asupra sa un telefon mobil a devenit şi o necesitate socială. Mulţi părinţi sunt la muncă atunci când copii le pleacă sau vin de la şcoală. Este nevoie să comunice cu copilul dacă şi-a luat la şcoală tot ce-i este necesar conform orarului şi dacă, ieşit de la şcoală, ce mai are de făcut în drum spre casă.
Mai există elevi care se deplasează la şcoală pe distanţe mari, pe jos sau cu mijloace de transport în comun. Sunt copii şi li se pot întâmpla multe, de când cu democraţia noastră originală. Având un telefon mobil asupra lor îşi pot anunţa părinţii, colegii sau o rudă. Mai ales dacă i s-a întâmplat ceva grav.
De exemplu, copii din cătunul Balta Roşie, care aparţine de oraşul Flămânzi, merg pe jos zilnic patru kilometri până la şcoala din Prisecani. Merg prin câmp, la vreme bună, pe ploaie şi iarna pe viscoală şi ger. Cum să le interzici acestor copii să nu aibă asupra lor un telefon. Cătunul Balta Roşie n-are iluminat electric, cele câteva zeci de familii trăiesc ca în evul mediu iar telefonul mobil este singurul mijkloc de legătură cu lumea civilizată.
Prin judeţ mai sunt situaţii asemănătoare, iar afirmaţia că sunt asigurate autobuze şcolare pentru transport nu este adevărată în totalitate. Sunt multe sate din care elevii vin pe jos la şcoiala din centrul de comună.
Revenind la oraş, problemele sunt mult mai diverse. Elevul a ieşit de la şcoală, iar odată ieşit pe poartă, şcoala nu mai are nicio responsabilitate asupra lui. Dacă elevul este bătut de un altul, dacă este prădat, dacă are de mers la un coleg, dacă trebuie să-şi ia pâine în drum spre casă, prin telefon ia legătura cu părinţii să ceară ajutor sau indicaţii. Preia IŞJ Botoşani responsabilitatea asupra elevului inclusiv cât timp se află în drum spre şcoală şi spre casă? Nu o să preia o asemenea responsabilitate.
Şi, atunci, să punem în balanţă problema că telefonul distrage atenţia elevului pe timpul cât se află la şcoală cu securitatea lui şi liniştea părinţilor de a-şi şti copilul aflat sub controlul telefonului. Ce este mai important? Eu zic că este mai importantă securitatea vieţii copilului. De zece ani vin elevii la şcoală cu telefoane asupra lor şi n-au fost probleme la nivel naţional.
De ce ne găsim noi, cei de la Botoşani, să fim mai catolici decât papa? Cu siguranţă că sunt şi elevi care se joacă la ore cu telefonul. Dar pentru o sută, două de astfel de elevi nu pedepseşti câteva zeci de mii. O astfel de pedeapsă colectivă, toţi pentru unul, este specifică vremurilor totalitare.
Vrea Ada Macovei să reintroducă comunismul în şcolile din judeţul Botoşani? Dacă vrea aşa ceva să ne spună deschis, că şi noi avem dreptul la o opinie, cât timp mai există bruma de democraţie pe care Macovei vrea s-o înlocuiască din nou cu comunismul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Uger de vacă
Bancul zilei: Blonda la farmacie
Oportunitate de angajare
Sute de căruțe, încărcate ochi, circulă zilnic, alandala, pe DE58
SUA ar fi vândut în secret bombe anti-buncăr Israelului
Nazismul şi comunismul au avut efectul unei "ploi acide" asupra credinţei
Declaraţiile celebre facute de Vladimir Putin, fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei
Autorităţile canadiene au arestat 11 români la graniţa cu New York
Botoşani: Blestemul pământului la vârsta de 86 de ani
Nu pot să fac aşa ceva!
Ioan Rotundu
Săptămână crucială pentru Grecia şi pentru Zona Euro
Marcu şi Ţurcanu se tem de o revoltă a botoşănenilor
vor scoate proiectul privind comasarea de pe ordinea de zi şi cer demisia preşedintelui Ţâbuleac
Sorescu anunţă cartelarea alimentelor pentru bugetari
După promisiunea cu elicopterul, Ţurcanu ne promite şi avioane
Liberala Lupaşcu trimisă să repete clasa I-a
Angajaţii fostului spital Săveni au salarii mai mari
pentru că spitalul a devenit secţie a Spitalului judeţean Botoşani
Profesorii nu mai pot da elevilor teme pentru acasă
Profesorii se pregătesc pentru concedii fără plată pe timp de un an
Cadrele didactice se consideră bătaia de joc a Guvernului Boc
pentru că nu le-a dat salariile majorate prin sentinţe judecătoreşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog