Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14897
De la 07 Ianuarie 2003
122900546
Editorial

Adunătura de impostori şi lichele vrea la guvernare

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2015, 23:00
De când PNL l-a propulsat pe Klaus Iohannis preşedinte la Cotroceni visează să pună mâna pe putere, adică să ajungă la guvernare. Cum premierul Victor Ponta a demonstrat că n-are niciun fel de scrupule şi valori de etică politică şi că nu este dispus să plece de la putere, liberalii încearcă fel de fel de combinaţii politice cu speranţa neîmplinită că vor guverna până în alegerile locale şi parlamentare de la anul.
Ajuns la Cotroceni pe post de preşedinte, Iohannis s-a limitat să declare că ar vrea ca PNL-ul să preia guvernarea, dar dincolo de declaraţiile de complezenţă faţă de liberali n-a făcut niciun alt demers. Nici n-ar avea pe ce pârghii politice să apese pentru că prin Constituţie preşedintele odată ales devine neutru politic şi nu are mijloace legale să revoce un guvern sau pe premierul acestuia chiar dacă nu-i face plăcere să coabiteze cu el.
Aşa că visul liberalilor de a ajunge la guvernare se transformă tot mai mult într-o himeră. Între cei doi copreşedinţi au apărut certuri şi se acuză reciproc că nu sunt în stare să realizeze o majoritate parlamentară ca să dea jos Guvernul Ponta. Iar şeful liberalilor, Alina Gorghiu, din când în când anunţă că este în pragul realizării unei majorităţi parlamentare în măsură să voteze o moţiune de cenzură ca să pice Guvernul Ponta. Iar Ponta, când aude astfel de declaraţii râde cu gura până la urechi. El ştie că dacă DNA-ul nu-l va împiedica, îşi va duce mandatul până la capăt şi chiar se pregăteşte să mai câştige odată alegerile.
Fără îndoială că în momentul de faţă România se află la cheremul unei majorităţi parlamentare formată din infractori, impostori, profitori, şarlatani care fac legi numai în interesul lor şi care încearcă insistent să modifice legile penale pentru a se pune la adăpost de neiertătorii procurori ai DNA-ului.
Este ştiut de toţi românii şi instituţiile europene şi de mai sus că Guvernul Ponta este un guvern profund corupt, cu mai mult de jumătate dintre miniştri intraţi în conflict cu legea penală, unii aflaţi deja după gratii, alţii pregătindu-se. Dar toţi românii şi străinii se întreabă cine sunt cei care vor să ia locul lui Ponta şi ai săi susţinători şi dacă va fi un lucru bun.
PNL-ul nu se poate lăuda că este un partid onest pentru că a avut miniştri şi demnitari guvernamentali şi din administraţia publică locală arestaţi şi condamnaţi pentru acte de corupţie, are în momentul de faţă un puternic grup de parlamentari intraţi în conflict cu legea penală (4 numai de la Botoşani) şi are politicieni suspectaţi de acte de corupţie, dovadă arestările operate recent de către DNA.
Liberalii, pentru a realiza o majoritate parlamentară, vor trebui să se asocieze cu UDMR, partid ce are o politică divergentă de cea a ţării, cu independenţii care sunt nişte traseişti politici cu probleme faţă de lege, eventual parlamentarii lui Tăriceanu, cel care a cerut recent demiterea preşedintelui înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului şef DNA Codruţa Koveşi ca un fel de răspuns la presiunile DNA-ului de ridicare a imunităţii lui Dan Şova.
Chiar şi cu această adunătură de lichele, impostori şi corupţi cu rang de parlamentar PNL tot nu reuşeşte să formeze o majoritate. Aşa că, pentru noi, cei care i-am votat sau nu pe actualii parlamentari, ar fi mai avantajos ca Guvernul Ponta să-şi continue mandatul. Îi ştim punctele slabe, îi cunoaştem intenţiile şi mai ştim că DNA-ul îl are sub control.
O preluare a puterii de către liberali ar însemna crearea unei derute în structurile puterii, o slăbire a luptei împotriva corupţiei şi nici nu le cunoaştem adevăratele intenţii de ce vor cu atâta sârguinţă să preia puterea.
Cred că singura politică ce trebuie adoptată în momentul de faţă ar fi cea a aşteptării până la alegerile locale şi parlamentare de la anul ca noi să fim cei care să ne decidem soarta şi nu o adunătură de politicieni rataţi care vor să formeze o majoritate pentru a înlătura de la putere o altă adunătură de corupţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Dimensiunea uriaşă a escrocheriilor preotului dărăbănean Nicodim
donaţii, sponsorizări, bani guvernamentali, totul dispărut fără urme
Bancul zilei: „Modestia” prietenului
Reţeta zilei: Altfel de borş pescăresc
Horoscopul zilei
Judecatorul Horatius Dumbrava vrea ca presedintele Iohannis sa medieze conflictul dintre magistrati si SRI
privind posibila implicare a Serviciului in justitie
Excedent bugetar de 6 miliarde de lei dupa primele 4 luni
Unul dintre medicii decorati luni de Klaus Iohannis este cercetat pentru luare de mita.
Administratia Prezidentiala: Managerul spitalului a propus spre decorare mai multe cadre medicale
Robert Cazanciucvrea să curăţe justiţia de agenti acoperiti
DNA ii cere Senatului sa predea, pana maine, toate inscrisurile din 2014 si 2015 a Comisiei de Regulament
Sebastian Grapa, presedintele Comisiei de Regulament: Este vorba de dosarul Sova
Alina Gorghiu despre motiunea de cenzura a PNL
Ponta incalca drepturi fundamentale. Sansele sunt de 99,9% ca Ponta sa ignore in continuare votul prin corespondenta
Şiretenia evreiască a lui Isărescu
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Ţigănească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog