Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22043
De la 07 Ianuarie 2003
122907692
Editorial

Apocalipsa moralei

  • Ioan Rotundu
  • 13 March 2013, 23:00
Încercările de până acum de a epura clasa politică de neaveniţi, de a o moraliza şi responsabiliza în faţa poporului român. au eşuat. În schimb, clasa politică devenită tot mai imorală, mai iresponsabilă pentru faptele sale, mai coruptă, reuşeşte tot mai mult să producă în mentalitatea poporului profunde schimbări ale valorilor morale. Nu pe o scară pozitivă în urcare ci pe una negativă în coborâre.
O astfel de teză nu trebuie argumentată cu prea multe căutări în scrierile cronicarilor contemporani, cu studii sociologice de etică şi morală. Sondajele de opinie sunt argumente incontestabile şi instrumente rapide de măsurare a stării conştiinţei naţionale.
Ieri, s-a dat publicităţii un astfel de sondaj iar românii au acordat o mare şi foarte mare încredere două personalităţii ale vierii politico-economice româneşti: Mugur Isărescu şi premierului Victor Ponta.
Nu-l judec aici pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, pentru că el nu face parte din clasa politică ci din cea a specialiştilor în macro-economie. În schimb, premierul Victor Ponta este un lider de seamă al vieţii politice româneşti actuale. Iar personalitatea sa nici pe departe nu poate fi un exemplu demn de urmat de tinerii noştri cu aspiraţii de viitori oameni politici. Moralitatea lui Ponta , profesională şi politică, este una catastrofală.
Dovedit plagiator, nu numai de specialiştii în drept din România, ci şi din prestigioase universităţi din străinătate, el nu s-a supus eticii profesionale şi n-a renunţat din oficiu la titlul de doctor în drept. Mai mult, a dispus, prin ministrul Educaţiei, un interimar la fel de ticălos ca şi premierul, desfiinţarea organismului care ar fi trebuit să decidă retragerea titlul ştiinţific. Ministrul Educaţiei care a ocupat locul după interimar n-a avut curajul să-i ridice diploma de dr.
Iar Victor Ponta continuă să se comporte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ca premier, n-a dus la îndeplinire nimic din ce a promis în perioada cât s-a aflat în opoziţie. Minte poporul cu seninătate, toată ziua se află prin studiourile de televiziune, a majorat impozitele şi taxele, a introdus altele noi, a abandonat unităţi industriale de prim rang în economia românească cum este Oltchim, a tolerat comportamentul insolent al patronilor ruşi de la Mechel.
În plan european a dus o politică duplicitară, agresivă chiar la adresa organismelor europene şi a unor şefi de guverne, ceea ce a pus România în situaţia de a fi respinsă de la spaţiul Schengen.
Împreună cu Crin Antonescu continuă să saboteze fundamentele statului de drept în România, caută să-şi subordoneze Justiţia în favoarea delatorului Dan Voiculescu, se amestecă la vedere în treburile Justiţiei, în anchetele procurorilor şi deciziile judecătorilor.
Ei, bine, toate aceste devieri de la morala şi responsabilitatea omului politic care conduce destinele unui popor, n-au fost şi nu sunt sancţionate de acest popor. Dimpotrivă, i se acordă multă şi foarte multă încredere.
Faţă de o astfel de poziţionare stupefiantă a poporului faţă de conducătorii săi nu poţi decât să-ţi faci cruce şi să recunoşti că la români Apocalipsa a început prin dinamitarea valorilor morale sociale.
Numai aşa se explică faptul că am votat infractori în Parlament, escroci în funcţii eligibile de conducători locali şi susţinem un Guvern de miniştri compromişi profesional, în conflict cu legea penală, iar pe cel care reprezintă acest Guvern l-am declarat eroul naţiunii, răsfăţându-l cu titlul de cel mai credibil politician.
Dumnezeu a distrus cetăţile Sodoma şi Gomora pentru promiscuitatea vieţii sociale a cetăţenilor. Pe noi ne pedepseşte pentru promiscuitate unei vieţi morale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Ciorbă de văcuţă
Bancul zilei: Preţul recepţionerei
Botoşani: Patronul de fapt al Maternităţii
Ioan Rotundu
Guvernul ungar ameninţă cu preluarea băncilor străine
Românii au încredere în Mugur Isărescu şi Victor Ponta
Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, urmărit penal pentru conflict de interese
De la scandalul cu aflatoxină la scandalul cărnii de curcan
Republica secerii şi a ciocanului
Cum a deschis Radu Stroe drumul poliţiştilor penali la funcţii de conducere
O nouă minciună a lui Ponta a avut picioare scurte
Credulitatea de care au dat dovadă o plătesc acum cu slujbele
DJDP Botoşani: Geanina a adunat suficientă zestre să se mărite
Cei de la Nova Apaserv îl spală pe Ghiorghiţă de păcatul apei
Treabă ţigănească a celor de la Nova Apaserv
Ce suprafaţă de cârpeli a inventariat DJDP la DJ
care este realitatea din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog