Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25456
De la 07 Ianuarie 2003
122885523
Editorial

Aşa tânăr, şi Gheorghe?!

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2013, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc a început să se comporte precum în vremurile comuniste Nicu Ceauşescu. Ba aş spune că Nicu Ceauşescu s-a comportat cu ceva mai multă responsabilitate, cât a fost prim-secretar al judeţului Sibiu, decât Portariuc al nostru.
În ultima vreme primarul a trecut de la mici pozne pe seama societăţilor comerciale subordonate Consiliului Local Municipal la fapte măreţe situate la limita şi sub limita legii, dorinţe pe care le înfăptuieşte pe seama buzunarului nostru.
Cel puţin în şedinţa CLM de ieri, manifestările sale de beizadea comunistă asemenea lui Nicu Ceauşescu au stârnit nu numai protestele celor aflaţi în opoziţie dar şi stupoarea liberalilor, colegii săi de alianţă în USL.
Cine a urmărit ştirile pe Tele’M a putut vedea în preajma directorului Companiei Naţionale de Autostrăzi Drumuri şi Poduri un tinerel extrem de aferat de situaţie, de poarcă el urma să ia decizia cea mare, decizie care nu s-a luat nici măcar de directorul ce stă tartor peste autostrăzile şi drumurile naţionale.
Concret, întreaga suită a PSD-ului care l-a însoţit pe directorul CNADPR pe Drumul Morţii, adică Botoşani – Suceava, cu speranţa că mahărul bucureştean va da banii necesari modernizării acestuia, s-a întors cu coada între picioare. Mahărul a făcut doar promisiuni evazive şi n-a scos paraua ca drumul să intre în refacere.
În loc să se retragă pe la vreun schit botoşănean, pentru a se căi de insuccesul PSD-ului de a obţine banii necesari de la Guvernul Ponta, Portariuc a convocat o şedinţă a CLM pentru a anunţa cu tupeu noi aranjamente de partid făcute pe seama banilor botoşănenilor.
De exemplu, primarul ţine morţiş să pricopsească Primăria Botoşani cu un credit de la Banca Mondială angajat în condiţii înrobitoare. Creditul pe care vrea să-l ia Primăria de la Banca Mondială este de 33,4 milioane lei, pe o perioadă de 12 ani. Perioada de graţie este de doi ani, cu o dobândă de 7,4%, un comision de semnare de 334.930 lei plătibil la o dată de maxim 30 de zile de la semnarea acordului, un comision de angajament de 0,75% pe an din suma neutilizată din împrumut şi care începe să se acumuleze de la semnarea acordului de împrumut şi un comision de gestiune de 20.000 lei pe an.
Cu acest credit ar urma să fie finanţară şi investiţia de izolare termică a apartamentelor promise de primar, promisiune anunţată la începutul acestui an şi rămasă în coadă de peşte.
Creditul este stabilit a se acorda în condiţii înrobitoare, când deja Banca Naţională a României a scăzut dobânda de referinţă iar băncile comerciale dau credite cu dobânzi situate între 5 – 6%. Dacă acest credit va fi angajat, va fi cel mai scump din istoria postdecembristă a Primăriei Botoşani.
Mai vrea primarul să-l impună cenzor la Asociaţia Zonei Metropolitane pe Gheorghe Maga, fost director al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice sub Guvernul Năstase. De ce-o fi vrând primarul să aducă din nou în spaţiul public moaştele lui Maga încă nu avem tălmăcită intenţia dar vom afla cât de curând. Cert este că prin rostirea numelui de Maga, primarul şi l-a ridicat în cap de liberalul, sau ce-o mai fi acum, Gheorghe Ciubotaru zis Gelu Prăjitură, care este deja cenzor ales statutar.
Primarul nu-l poate schimba pe Ciubotaru, chiar dacă se crede Nicu Ceauşescu. Pe Ciubotaru îl poate schimba doar Adunarea generală a Asociaţiei formată din primarii asociaţi.
Mai vrea primarul să-l pună director la Asociaţia Zonei Metropolitane pe Cătălin Olaru, fiul lui Viorel Olaru, cel care a moşit primul primar de Botoşani în decembrie 1989 şi care, sunând adunarea cumetrilor săi, a preluat conducerea Primăriei în numele FSN. După care a pus bazele societăţii D&O&C DOVA care a preluat cu japca o parte din construcţiile finanţate din banii publici.
Iar ca salariu, Portariuc i-a promis o sumă de două ori mai mare decât propria sa leafă de primar, ceea ce a stârnit vii proteste printre consilierii locali. Nu sunt fan Florin Ghiorghiţă, pe care l-am încondeiat ori de câte ori a călcat strâmb, dar când a afirmat că Portariuc se crede un fel de Mesia îi dau dreptate. Cum a-l numi Mesia ar suna a sacrilegiu la adresa credinţei în Dumnezeu, eu rămân la părerea că mai degrabă Portariuc se crede un fel de Nicu Ceauşescu. Pe la români se spune că boala din fire nu are lecuire. Portariuc este bolnav de cultul personalităţii şi atins de flama unei vanităţi ce nu o mai poate controla. Chiar păcat de tinereţea sa ca să fie considerat un Gheorghe deşi el pozează în Nicu Ceauşescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Semne proaste
Victor Ponta micşorează marea descentralizare
Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale
Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie
Petru Grozavu: Rusia de pe Nistru
Rejudecarea Dosarului Transferurilor amanată pentru 14 octombrie
A apărut Ordonanţa cu privire la insolvenţă şi faliment
Victor Ponta, despre dosarul Fraudă la referendum
dosar sută la sută politic, judecatorii vor infirma acuzaţiile procurorilor
Botoşani: Ciurul lui Marcel Georgescu de la Nova Apaserv
Anexă gospodărească incendiată din joacă de un copil
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Tradiţionala tabără de pictură la Moşia Cai de Vis
Paranghelie cu strigături la Şcoala din Chiţoveni - Flămânzi
învăţătorul mincinos este membru PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog