Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12515
De la 07 Ianuarie 2003
122872582
Editorial

Astăzi sunt mai răi ca ieri, mâine mai răi ca astăzi

  • Ioan Rotundu
  • 5 November 2017, 23:00
Despre pericolul pe care-l reprezintă pentru Justiţie ministrul Tudorel Toader am atras atenţia n câteva rânduri prin comentariile mele. Afirmam că fiind profesor universitar şi specialist în dreptul penal, ministrul Tudorel Toader este periculos prin aceea că ştie să găsească căi nebănuite pentru a duce la îndeplinire dorinţele celor doi penalişti care conduc în prezent Parlamentul României, respectiv Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.
Folosindu-se de autoritatea sa de profesor specializat în dreptul penal, Tudorel Toader, dovedind multă abilitate, a tergiversat metodic în a depune la Guvern proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, cum cer procedurile legale în astfel de situaţii.
Invocând „principiul loialităţii” în colaborarea cu Parlamentul României, un principiu inventat de el pentru a-şi acoperi abuzul comis, Tudorel Toader a depus proiectul direct la Parlament. Sunt convins că întreaga strategie a fost bine pusă la punct în spatele uşilor închise de către Tăriceanu şi Dragnea.
Să ne amintim de panarama publică organizată de acest Tudorel Toader cu privire la dezbaterea proiectului. A adunat în sala de dezbatere de la Ministerul Justiţiei fel de fel de reprezentanţi ai unor organizaţii civile tributare PSD-ului prin finanţarea de care se bucură, nelipsind nici cercetaţii penal la DNA, care au format un cor de voci în susţinerea proiectului.
Ministrul Tudorel Toader n-a ţinut cont de avizele negative primite de la CSM, ÎCCJ, de la organizaţiile profesionale ale magistraţilor, de protestele miilor de magistraţi din întreaga ţară, n-a aşteptat avizul cuvenit de la Comisia de la Veneţia, precum buldozerul a trecut peste toate protestele publice şi s-a dus cu proiectul la Parlament, demonstrând loialitate, nu în colaborarea cu instituţia legislativă, ci cu cei doi penalişti Tăriceanu şi Dragnea.
Prin modul în care a procedat, ministrul Tudorel Toader a creat condiţiile necesare penaliştilor din Parlament să modifice proiectul după cum le sunt interesele. Nu se poate spune că Tudorel Toader, de pe poziţia sa de profesor universitar, n-a realizat că propunând independenţa Inspecţiei judiciare şi scoaterea ei de sub controlul CSM, plasează această importantă instituţie de control în justiţie sub influenţa politică.
Este aberant să spună că asigurând independenţa Inspecţiei judiciare faţă de CSM, îi creează un cadru de autonomie totală. Apare întrebarea firească cui se va supune Inspecţia judiciară, pentru că, la rândul ei, şi ea trebuie să dea socoteală cuiva cu privire la activitatea desfăşurată.
Răspunsul ni l-a dat chiar ministrul declarând că Inspecţia se va supune Parlamentului, adică trece de sub controlul organismului constituţional de reprezentare a justiţiei şi de garant al independenţei acesteia care este CSM-ul, sub controlul politic al Parlamentului. De ce atâta înverşunare pentru a se trece Inspecţia sub control politic? Pentru că este singurul instrument prin care judecătorii şi procurorii pot fi pedepsiţi dacă nu execută ordinile primite de la politic.
Dacă se va ajunge la o astfel de legiferare, atunci Tăriceanu şi Dragnea au pus mâna pe justiţia română iar corupţia va putea înflori cum n-a înflorit vreodată în întreaga perioadă postdecembristă. Ce se fură în prezent din banii publici, dar ce se va fura de acum înainte!
Nu numai asupra Inspecţiei judiciare se va da bătălia în Parlament. Parlamentarii penalişti vor căuta să impună un prag financiar pentru infracţiunea de abuz în serviciu ca să-l scape pe Dragnea de puşcărie. Vor hăcui şi alte infracţiuni de corupţie pentru a fi scăpat Tăriceanu şi toţi ceilalţi cercetaţi penal.
După o lungă tăcere, strada s-a pus din nou în mişcare. Aseară au reînceput protestele în întreaga ţară şi în străinătate. Timide la început dar pot prinde forţă pe parcurs.
Mă aştept la Dragnea, Tăriceanu şi alţi impostori din gruparea ALDE – PSD să declare din nou că Soroş este cel care stă în spetele protestelor, că în România există un Guvern din umbră condus de forţe oculte şi că prin aceste proteste se încearcă răsturnarea de la guvernarea legitimă a PSD-ului.
Astfel de afirmaţii vor prinde la prostime, la cei care au primit pomeni electorale, pentru că PSD-ul are un uriaş aparat de propagandă bine teritorializat la nivel de ţară şi care intoxică cu succes societatea, subminându-i solidaritatea.
Între cei din stradă şi corupţii aflaţi la putere va fi o luptă grea. Nu cred că ministrul Tudorel Toader va demisiona cum a procedat Florin Iordache. Toader este mult mai abil şi cu tupeu. Cuplul Tăriceanu – Dragnea n-are nimic de pierdut dacă-şi vede de ale lor. Parlamentul nu poate fi dizolvat de preşedintele României. Iată cum abilitatea lui Tudorel Toader de a invoca „principiul loialităţii” şi de a depune proiectul de lege direct în Parlament a scos Guvernul de sub presiunea străzii.
Lecţia primită de la Guvernul Sorin Grindeanu a fost bine însuşită de gaşca politică aflată acum la putere.
Dacă proiectul ar fi fost la Guvern, strada i-ar fi cerut demisia premierului Mihai Tudose. Proiectul fiind la Parlament, cui i se poate cere demisia? Vedeţi ce tactică perversă şi ticăloasă au pus la cale? Evreii tocmiţi de Dragnea să-l consilieze în domeniul manipulării publice îşi fac bine treaba. De aceea astăzi ei sunt mai periculoşi ca ieri şi mult mai periculoşi vor fi mâine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Strategia norocului la costumul Evei
Horoscopul zilei de 6.11.2017
Dinamica economiei: Filatura Darabani în impas
„Luminaţia” la moroşeni
Ioan Rotundu
Doina Federovici, dacă nu minte cred că nu poate trăi!
Ioan Rotundu
Tudora: Noi dezvăluiri despre limbajul porcos al soţilor profesori Vatavu
Moscova: Peste 250 de participanti la un protest impotriva lui Vladimir Putin au fost arestati
Teatrul Bolsoi si alte cladiri publice din Moscova, evacuate in urma unor amenintari cu bomba
Protest la Paris: Oricum nu trimitem noi cat furati voi!
Carles Puigdemont s-a predat politiei belgiene
Pentagon: Singurul mod de a localiza si securiza toate siturile nucleare nord-coreene
ar fi o interventie americana terestra
Violatorul limbii române şi „spirite mediocre”
Ioan Rotundu
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog