Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5005
De la 07 Ianuarie 2003
122890654
Editorial

Au luat-o razna!

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2011, 23:00
Formarea Alianţei politice numită Uniunea Social-Liberală nu pare să fie deloc benefică politicii româneşti. În primul rând că liberalii, ca partid istoric, şi-au pierdut identitatea asociindu-şi numele şi prestigiul cu cel mai înverşunat duşman al lor: comuniştii disimulaţi în social-democraţi.
De când s-a format USL-ul, forţa opoziţiei a scăzut îngrijorător şi asistăm la nişte bâlbâieli politice greu de imaginat. Pe fondul încâlcelii dintre liberali şi social-democraţi, puterea îşi vede de drumul său, de cele mai multe ori pe căi greşite.
În loc ca USL-ul să demonstreze românilor că au forţa politică necesară să preia guvernarea şi să aducă România pe calea dezvoltării economice şi a îmbunătăţirii nivelului de viaţă, cei doi lideri: Crin Antonescu şi Victor Ponta fac declaraţii ridicole la adresa lui Băsescu sau Boc. Spre dezamăgirea multor români, USL-ul n-are un program coerent de guvernare şi nici nu le spune românilor cum va proceda, dacă preia puterea, ca să îndrepte răul produs de Guvernul Boc.
Săptămâna trecută, în loc de a le spune românilor cum vor proceda la revigorarea economică a ţării, Crin Antonescu a declarat că se luptă pentru a obţine o nouă majoritate parlamentară ca să-l suspende pe preşedintele Băsescu.
Bun, obţine această majoritate şi Băsescu este suspendat. Ce se va întâmpla mai departe? Mai departe Antonescu nu ne spune cum ser va proceda pentru că nici el nu ştie. Orice decizie a sa trebuie validată şi de Ponta. Iar liderul PSD Victor Ponta n-are o viziune asupra dezvoltării României în viitor. El se ocupă de lucruri mărunte, cum ar fi lupta cu ministrul de Externe Baconsky şi cu infractorii români din străinătate.
Cu astfel de preocupări cuplul Antonescu – Ponta nu inspiră încredere românilor iar Guvernul Boc continuă să-şi facă de cap prin a lua fel de fel de decizii care afectează buzunarul românilor. Dovadă intenţia de extindere a ariei de aplicare a taxei auto de primă înmatriculare. Mă aşteptam ca o astfel de intenţie a Guvernului Boc să fie prompt sancţionată de liderii USL. Dar aceştia au preocupări mărunte, adică pe măsura capacităţii lor de a înţelege starea economico-socială prin care trece România în momentul de faţă.
Dacă imediat după înfiinţarea USL alianţa stătea confortabil în preferinţele românilor cu un procent de peste 60%, acum a scăzut şi se apropie vertiginos de 50%.
Să fie clar pentru noi toţi, în momentul în care USL va scădea sub 60% să-şi ia adio de la o viitoare guvernare. Îi va zdrobi Băsescu cum i-a zdrobit şi în alegerile din 2004 şi d008.
Este atributul opoziţiei să critice puterea, dar când numai critici şi nu-ţi susţii critica şi cu soluţii de rezolvare a problemelor, toată hămăiala ta nu face doi bani. Iar USL-ul numai critică şi nu ne oferă soluţii. Nu mai departe la Botoşani. Cei din USL, liberalul Ţurcanu sau social-democratul Marcu îl critică pe primarul Flutur cu o consecvenţă care de acum, a trezit dezgust. Numai că Flutur are rezultate, faptele sale de administrator al municipiului Botoşani sunt la vedere şi de ele beneficiem toţi.
Ce ne oferă ei ca variantă mai bună decât primarul Flutur? Nimic şi pe nimeni. Vin din nou cu promisiuni aberante precum zece mii de locuri de muncă în Botoşani. A crea în Botoşani zece mii de locuri de muncă ar însemna să dublezi actuala capacitate de producţie, ceea ce este imposibil. Mai mult, cei care fac astfel de promisiuni n-au nici un fel de rezultate personale care să dea greutate promisiunilor lor.
În schimb, liderii USL Botoşani, din interesele unor persoane din partid, au boicotat comasarea spitalelor pentru ca spitalul judeţean să fie clasificat într-o categorie cât mai înaltă. Astfel de oameni n-au ce căuta la putere. Părerea mea!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Inteligenţă de poliţist
Câştigătorii concursului “Prietenii Pompierilor”
Caricatura zilei
Caii de la Letea nu vor mai fi sacrificaţi
Scandalurile sexuale la feminin: fraudă, traseism politic şi sex ş
România are în continuare cea mai bună perspectivă economică din Europa Centrală şi de Est
Vanghelie a plecat in SUA, unde spune ca va sta alături de Obama şi Netanyahu
Muzica la terase ar putea fi interzisă după ora 22,00.
ne vom distra acasă numai cu voia vecinilor
Bărbat înecat într-un iaz din Frumuşica
Baronii de Curteşti
Nişte dobitoci!
Desemnarea managerului la Ambulanţa se face la Bucureşti
Asigurarea culturilor agricole se face până la sfârşitul lunii mai
La Dorohoi, director de şcoală repus în funcţie de judecători
60 de bătrâni vor putea fi asistaţi social la Truşeşti
Succes răsunător al folcloriştilor botoşăneni
Piatra Neamţ-21-22 mai 2011
Liberalii ne pregătesc o viaţă în roz. Dar după alegeri
Ţurcanu şi-a propus să-i ţină treji pe candidaţii USL din 2012
Iavorenciuc critică pistele de bicicletă din Botoşani
el le consideră o soluţie total neinspirată
Liberalii critică investiţiile lui Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog