Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13731
De la 07 Ianuarie 2003
122873798
Editorial

Bolovanul

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2014, 23:00
Ameninţat de premierul Victor Ponta şi liderii PSD că după ce-şi va încheia mandatul va ajunge în puşcărie de pe urma „dosarului Flota”, preşedintele Traian Băsescu nici că pare a fi îngrijorat. Dimpotrivă, în loc să se gândească la a-şi creşte nepoţii el se gândeşte la următorii paşi politici. Până când vom afla ce urmăreşte de fapt, aseară, preşedintele Traian Băsescu a făcut o nouă declaraţie publică şi sunt convins că nu va fi şi ultima până la încheierea definitivă a mandatului.
Aseară, cu o vervă obişnuită atunci când vorbeşte despre activitatea premierului, preşedintele Băsescu l-a săpunit pe acesta într-un mod în care, dacă Ponta ar mai avea puţină demnitate, ar fi anunţat imediat demisia guvernului pe care-l conduce. Dar să trecem în revistă ce i-a reproşat preşedintele premierului ca motive să plece la partid şi să lase locul unui alt premier.
În primul rând îl consideră pe Ponta ca fiind premierul ce nu mai are nicio credibilitate în faţa instituţiilor Uniunii Europene şi a cancelariilor lumii. Iar decredibilizarea sa ca om politic s-a produs în urma încercării de lovitură de stat din august 2012, a refuzului de a demisiona când a fost prins cu plagiatul, a confirmat înclinaţia sa de a fi împotriva democraţiei, a pus la cale „marţea neagr㔠când s-a încercat trecerea prin Parlament a legii amnistiei şi graţierii, a făcut tot ce i-a stat în putinţă să blocheze votul celor din diaspora ştiind că aceştia vor vota cu candidatul dreptei etc.
Preşedintele consideră că aceste motive sunt suficiente ca Ponta să se retragă şi să lase formarea unui nou guvern altui premier, nu să încerce o cosmetizare a actualului, el menţinându-se premier.
A mai punctat preşedintele faptul că Ponta are probleme majore în întocmirea bugetului pentru anul 2015 şi a amintit de faptul că are o responsabilitate directă că nu s-au încasat cele 200 milioane de dolari de la cazaci şi nici nu s-a format acel fond de investiţii de un miliard de dolari din partea oamenilor de afaceri din Kazahstan.
Legat de declaraţia lui Ponta că pentru la anul redevenţele nu vor fi modificate pentru că este nevoie de un consens al tuturor partidelor parlamentare, preşedintele i-a reproşat că nu cunoaşte condiţiile în care sunt stabilite redevenţele şi că acestea nu pot fi modificate decât numai cu acordul celor 44 de concesionari care operează în România pe gaze, petrol şi minereuri, ceea ce este imposibil de realizat.
Înb schimb, ce nu ştie şi nu a făcut ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, este posibilitatea de manevrare a două taxe care de la 1 ianuarie 2015 dispar. Este vorba de taxa pe gaze şi petrol şi o alta pe extracţia de minerale. Aceste taxe trebuiau cumulate, rebotezate şi majorate de ministerul Finanţelor, compensând astfel imposibilitatea majorării redevenţelor.
Preşedintele şi-a mai manifestat şi îngrijorarea că Guvernul Ponta riscă întreruperea Acordului cu FMI din cauză că nu a respectat condiţiile stabilite. Dacă se va întâmpla aşa ceva, preşedintele consideră ca principal vinovat premierul Ponta dar şi reprezentanţii FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, care au privit pasiv cum Ponta a hăcuit bugetul ţării prin acordarea de pomeni electorale ca să câştige alegerile prezidenţiale.
Una peste alta, preşedintele a ajuns la concluzia că în momentul de faţă premierul Victor Ponta este un bolovan legat de piciorul României şi o trage la fund. De aceea Ponta trebuie să se retragă, fiind decredibilizat total, şi să lase locul unui alt premier. Personal nu cred că Ponta va urma îndemnul preşedintelui şi va replica în stilul său cunoscut, adică ironic, ipocrit dar mai ales iresponsabil. De Ponta şi guvernarea PSD România nu va scăpa prea uşor.
Liderii social-democraţi mai, conştienţi că vor pierde puterea, vor să întârzie cât mai mult acest moment ca să-şi poată rezolva măcar o parte din multele problemele cu care se confruntă, mai ales cele venite din partea DNA-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între moşnegi
Carnati de casa afumati
Horoscopul zilei
DNA cere de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora (surse)
Perchezitii DNA la primarul comunei sucevene Udesti, pentru infractiuni cu fonduri europene
Gabriel Dumitrascu: Costul apei la companiile energetice este prea mare
La Nuclearelectrica a ajuns sa fie mai scumpa decat uraniul
Ministrul Agriculturii: TVA la alimente nu poate fi redusa sub 15% pana in decembrie 2015
Republica Moldova: PLDM, PD si PL au convenit sa creeze majoritatea parlamentara pro-europeana
Anunţ URBAN SERV
Mandat de aducere pentru 27 de persoane din grupul Mediapro
32 de persoane urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Botoşani: Primarul condamnat şi-a luat maşină bengoasă
Stânca: Bar ornat de Ziua Naţională
Am sesizat ce se intampla la ANRP, iar Blaga sa nu se prefaca ca nu-si aduce aminte
Am cerut atunci si demisia Cristinei Traila din fruntea ANRMAP/ Pot iesi acum sa spun foarte multe lucruri
Curtea Constitutionala: Normele de impunere a controlului judiciar pe perioade nelimitate, neconstitutionale
Lege noua: Firmele, obligate sa le acorde concediul de odihna neefectuat salariatilor care s-au aflat tot anul in incapacitate temporara de munca
Independenţa prefectului Macaleţ trece prin sediul PSD
Ioan Rotudnu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog