Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2947
De la 07 Ianuarie 2003
122888596
Editorial

Bucuria nebunilor

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2012, 23:00
Înţelepciunea populară ne învaţă că schimbarea şefului nu-i, de obicei, spre bunul mers al activităţii ci spre bucuria nebunilor, adică a celor care se consideră destul de şmecheri să fenteze munca în dauna colegilor dar spre câştigul lor financiar.
Ieri, citind comentariile postate pe site-ul Jurnalului referitoare la articolul ce a descris cum consilierii judeţeni ai USL au lovit în interesele botoşănenilor pentru a-şi apăra privilegiile proprii şi interesele de partid, am constatat că pe la noi bucuria nebunilor rămâne brand local bine integrat în cel naţional.
Cum să-i numeşti pe acei comentatori care s-au bucurat enorm de faptul că cei din USL au reuşit să lovească financiar în localităţile conduse de primari PDL, decât nişte nebuni ajunşi în această stare orbiţi de furia răzbunării generată de propria neputinţă de a se dovedi mai buni decât cei care deţin Puterea în momentul de faţă.
Oamenii aceştia n-au avut puterea de a raţiona că ce-au făcut cei din USL este o lovitură dată dezvoltării unor comunităţi care, democratic, au ales primar pe cel care l-au considerat potrivit intereselor lor. Cum este posibil să blochezi dezvoltarea celei mai importante localităţi din judeţ, care numără peste 140 mii de locuitori, numai pentru că aceştia au ales primar un democrat-liberal? Cum este posibil să iei banii de la cei care au contribuit la dezvoltarea economică a judeţului şi să-i dai comunelor unde primarii n-au mişcat un deget să aducă fonduri europene pentru a investi?
În orice ţară civilizată, cu membri responsabili, o astfel de procedură ar fi fost aspru sancţionată iar autorii ei ar fi părăsit imediat funcţiile deţinute. La noi, în loc de atitudine civică, lichelele s-au îngrămădit să-şi laude reprezentanţii care prin deciziile lor împart comunitatea între „ai noştri” şi „ai lor”.
Dar cel mai grav este că aplaudacii USL sunt funcţionari bugetari care citesc şi comentează informaţiile din presă în timpul programului şi pe banii noştri. Căci toţi comentatorii de ieri sunt funcţionari în instituţiile statului, puţine comentarii fiind postate de activiştii PSD plătiţi să promoveze imaginea partidului.
Dorim să avem o clasă politică formată din politicieni morali şi responsabili de faptele lor. Înainte de a primeni clasa politică trebuie să privim în noi, în conştiinţa noastră, să ne curăţăm noi moral, după care să-i selectăm pe politicieni. Câtă vreme vom continua să trăim într-o mocirlă care emană mirosuri de putreziciune morală, nu vom alege decât politicieni după chipul şi asemănarea noastră.
Consilierii USL au încălcat legea iniţiată chiar de PSD sub Guvernul Năstase. Ei au demonstrat că nu se deosebesc cu nimic faţă de cei din PDL. Tare îmi este teamă că la toamnă vom avea de ales iar dintre două rele răul cel mai mic.
Alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale din 2008 şi 2009 au fost puternic influenţate de prezenţa la vot a celor ce muncesc, contracarând interesele armatei de bugetari, activi sau pensionari, care trăiesc pe seama muncii noastre. S-a reuşit a se stopa pomenile publice menite să aducă voturi celor care le-au inventat.
Ne-a ferit Dumnezeu să fim în rând cu Grecia, Ungaria etc. Să ne urmăm calea, că suntem pe un drum al respectului şi demnităţii naţionale. Iar pe aplaudacii de partid să-i lăsăm să-şi verse veninul neputinţei prin comentarii. Că vrednici de a prelua Puterea n-au demonstrat că sunt. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Puterile străine au încercat să destabilizeze Siria
Horoscop
Distrugătorul britanic HMS Daring este o ţintă în mişcare pentru noi
Marea Britanie, un bătrân ştirb
Deficit major de lichiditate în sistemul bancar
băncile au luat zilnic de la BNR 4,1 miliarde lei
Rusia: Politica internă, în plină transformare
Bancul zilei: Logică poliţienească
Reţeta zilei: Oranjadă
Caricatura zilei
Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească Legea sănătăţii, nu invitat să plece din minister
Sex, bani, putere. O istorie a demisiilor bancherilor centrali, de după 1990
Alegerile din CSM. Câteva nedumeriri
ZILELE EMINESCU 13-15 IANUARIE 2012
Botoşani: Tone de alimente de la UE se strică în depozit
Poliţist găsit mort în scara blocului
Porcuşori de Guineea care au ajuns pe funcţii în administraţia judeţului
Marcu şi Ţurcanu, oameni cu interese mărunte şi fără moralitate!
Spitalul judeţean reia procesul cu E.ON
Botoşani: Demisii în lanţ ale directorilor de şcoli
Lideri de sindicat puşi la muncă
Botoşani: IŞJ este nemulţumit de cum notează unii profesori
Grăbiţi-vă, tovarăşi, c-aveţi de ce!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog