Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7875
De la 07 Ianuarie 2003
123131446
pnl
Editorial

Budădimineaţa le-am dat, belea ne-am căpătat!

  • Ioan Rotundu
  • 25 November 2014, 23:00
Aflat după gratii, fostul turnător la Securitate cu nume de cod „Felix”, Dan Voiculescu, pare a se fi plictisit. Şi dacă tot se plictiseşte, vrea să ofere românilor un pic de scandal. Şi ce scandal mai viu ar putea fi decât o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, acum când nu mai are nicio lună de stat la Cotroceni.
Luni, 24 noiembrie, de după gratii, Dan Voiculescu a scris pe blogul său că Partidul Conservator trebuie să iniţieze în Parlament o nouă procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu. Cică, dacă Băsescu nu va fi suspendat, făcătura politică PSD, PC, UNPR şi UDMR va rămâne în istorie un fel de complice la „deceniul ruşinii” adică perioada cât Traian Băsescu a fost preşedintele României.
Cerinţa lui Voiculescu de luni nu era chiar una lipsită de sens. Marţi, 25 noiembrie, urma a se judeca dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În calculul lui Voiculescu intra speranţa că dosarul va fi soluţionat nefavorabil lui Klaus, ceea ce ar fi putut declanşa noi alegeri prezidenţiale. Dacă, ieri, la ÎCCJ se soluţiona dosarul în defavoarea lui Klaus, ceea ce ar fi fost imposibil procedural, sigur astăzi Tăriceanu strângea semnături pentru suspendarea lui Băsescu.
Socoteala lui Voiculescu a fost dată peste cap de către completul de judecată care a admis recursul ANI şi a stabilit termen de judecată ziua de 14 ianuarie 2015. Până atunci, în 9 decembrie, la Curtea Constituţională se va judeca contestaţia la neconstituţionalitatea articolului din legea incompatibilităţii care îl vizează şi pe Klaus. Sunt mari şanse ca acest articol să fie declarat neconstituţional. Dar, să punem răul în faţă, dacă la Curte se constată constituţionalitatea articolului, la data 14 ianuarie 2015, dosarul de la ÎCCJ privindu-l pe Klaus se va suspenda întrucât până atunci acesta va depune jurământul de preşedinte al României şi se va bucura de protecţia imunităţii conferită de Constituţia României.
Pentru că socoteala de după gratii a lui Voiculescu nu s-a potrivit cu decizia de ieri de la ÎCCJ, tot ieri preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a ieşit public şi a declarat cu jumătate de gură că o suspendare a preşedintelui Băsescu nu ar fi oportună şi nu este agreată de parlamentarii partidului.
În schimb, tot ieri, Călin Tăriceanu nu s-a putut abţine să nu otrăvească starea de spirit a românilor bucuroşi că au un altfel de preşedinte decât ar fi fost Victor Ponta. Tăriceanu crede că o suspendare a preşedintelui Băsescu s-ar impune. El a dat ca sigură declararea lui Klaus de către ICCJ ca incompatibil şi că ar trebui să ne pregătim de alte alegeri prezidenţiale.
Ori, o suspendare a preşedintelui Băsescu l-ar propulsa la Cotroceni pe Călin Tăriceanu ca preşedinte interimar, Klaus n-ar mai depune jurământul şi, astfel, Tăriceanu ar superviza noile alegeri, mai sperând să-l vadă pe Ponta preşedinte. Oamenii ca Voiculescu şi Tăriceanu n-au nici un respect pentru popor. Tot ce-i interesează este să-şi vadă rezolvate propriile lor interese.
Desigur, nici visul lui Voiculescu, nici cel al lui Tăriceanu de suspendare a preşedintelui Băsescu nu se va împlini iar Klaus se va instala la Cotroceni în ziua de 21 decembrie 2014 preşedintele în funcţie al României.
În ce-l priveşte pe Traian Băsescu, călit deja prin două suspendări, se pare că n-a aflat de proverbul românesc „bună ziua i-am dat, belea ne-am căpătat”. Pe Voiculescu l-a băgat la guvernare în urma alegerilor parlamentare din 2004, justificându-şi gestul prin „soluţia imorală”. Pe Tăriceanu l-a făcut atunci premier, după care acelaşi Tăriceanu a complotat în primăvara lui 2007 suspendarea sa.
Ulterior, amândoi si-au unit forţele să-l dea jos pe Băsescu. Altfel spus, Băsescu şi-a găsit în cei doi o mare belea de care, însă, a reuşit să scape basma curată. Cu sprijinul românilor care au rămas cu judecata nealterată de televiziunea lui Voiculescu şi de pomenile electorale ale lui Tăriceanu şi Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Africană
Tobă moldovenească afumată
Horoscopul zilei
Sase puncte pentru stimularea cresterii economice pe termen lung in Romania
Cine este Crinuta Dumitrean: Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu", la Restituirea Proprietatilor
Parcursul si proptelele ei
entru ca liberalizarea pietei de gaze e in beneficiul IMM-urilor!
Zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala
Sunt vizati si administratorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti. Prejudiciul depaseste 15 milioane de euro
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Victor Ponta, discurs in fata Parlamentului despre votul din diapora
Legea trebuie schimbata, e depasita de realitatile demografice. / A fost primul scrutin electoral la care nimeni n-a acuzat elemente de frauda
Ponta va coopta partidul lui Tariceanu in Guvern
Guvernul va adopta proiectul bugetului pe 10 decembrie
APIA Botosani – Comunicat de presa
Klaus Iohannis, vizita la Chisinau, in ultima zi de campanie din Moldova
Vizita in SUA, inainte de depunerea juramantului
Rares Bogdan il ameninta pe Victor Ponta cu noi dezvaluiri si spune ca premierul are IQ-ul "unui storcator de fructe"
Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, arestata preventiv pentru 30 de zile
Primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan (PSD) a ramas fara mandat dupa ce a fost condamnat pentru abuz in serviciu
Melania Vergu, fost consilier al lui Daniel Funeriu, a fost condamnata la patru ani de inchisoare
„Arena lui Tolontan”, corupţia şi Masoneria
Ioan Rotundu
Botoşani: Este cert, la Flămânzi, PSD-ul a dat bani să fie votat Ponta
Seful IPJ Bistrita-Nasaud si cei doi subordonati, arestati pentru 30 de zile
Directorul general FC Petrolul, fratii Capra - principali actionari si alte patru persoane, retinuti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog