Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17105
De la 07 Ianuarie 2003
122877172
Editorial

Cârdăşia dintre CCR, BOR ;i PSD a triumfat din nou

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2018, 23:00
Este suficient ca infractorul în curs de a deveni recidivist Liviu Dragnea să facă un mic semn, să dea un mic semnal vocal pe la vreo televiziune de mogul penal, că judecătorii de la Curtea Constituţională a României îi satisfac imediat noua cerinţă. A dorit Liviu Dragnea ca referendumul Coaliţie pentru o Familie să se organizeze, astăzi, 17 septembrie, o nouă zi istorică pentru judecătorii Curţii de a demonstra loialitate lui Dragnea, i s-a împlinit dorinţa.
Judecătorii au decis că referendumul este nu numai constituţional dar şi necesar ca nu cumva românii să transforme România într-un rai al homosexualilor şi, prin pedeapsa lui Dumnezeu cerută prin post şi rugăciune financiare de către preacinstiţii părinţi adunaţi ciopor în Sinodul BOR, să fim pedepsiţi cu toţii precum au păţit-o cei din cetăţile antice Sodoma şi Gomora care nu s-au spus învăţăturilor pe care Moise le împărtăşea cu generozitate mânuind abil toiagul pe spinarea păcătoşilor de evrei care nu-i dădeau ascultare.
Nici bine na-u anunţat cei de la CCR că referendumul este constituţional că de la Mitropolia Iaşi au şi pornit înaltele sutane să-i mobilizeze pe creştini stafidiţi de boli şi hrană insuficientă să se prezinte în 7 octombrie la referendum şi să scape prin votul lor ţara de invazia homosexualilor.
Aşa se face că, marţi, 18 septembrie a.c., la Protopopiatul Săveni, părintele protopop Constantin Macac a convocat pentru ora 16,30. toţi primarii din zona sa de autoritate bisericească pentru a le face instructaj în privinţa referendum,ului. Convocarea s-a făcut din dispoziţia părintelui mitropolit Teofan care va fi prezenta şi se va ocupa personal de acest instructaj.
De când BOR are autoritate asupra primăriilor? De când BOR se află la guvernarea ţării? Iată întrebări la care răspunsul îl putem găsi şi singuri dacă trăim ancoraţi în realitatea faptelor şi nu suntem hipnotizaţi, dresaţi de către cei de la televiziunile mogulilor penali Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă.
Din aprilie 2012, de când PSD-ul a preluat guvernarea în România prin premierul Victor Ponta, patriarhul Daniel a simţit că-i rost de pricopseală din banii publici dacă se face frate cu diavolul roşu şi se înscrie cu politica popească în susţinerea propagandei de partid a PSD-ului. Afacerile s-au pus la punct pe diferite canale discrete dar şi în văzul ţării, atunci când premierul Victor Ponta a fost invitatul patriarhului la Patriarhia Română ca să ciocnească ouă roşii şi să mănânce mielul preparat după secretele călugărilor.
De atunci, oricare premier pus de PSD, prima lui grijă era să infuzeze bani către biserici, Patriarhia avându-şi partea sa consistentă în numele construirii uriaşei Catedrale a Neamului menită să fie sfinţită exact în ajunul sărbătoririi Centenarului Unirii. Se pare că diavolul roşu n-a fost suficient de parolist, ori patriarhul prea hapsân în a aduna bani pentru Biserică, dar lucrările nu par a fi finalizate până la împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire.
Revenind la amestecul obraznic al slujbaşilor Bisericii în treburile administrative ale primăriilor, convocarea este un abuz clar al acestora dar va rămâne nesancţionat public pentru că instituţiile statului abilitate să ia atitudine sunt conduse de oamenii PSD-ului, cârdăşia BOR – PSD funcţionând la toate nivelurile.
Am stat de vorbă cu o parte din primarii convocaţi. Cu excepţia unuia singur care mi-a declarat că fa vi prezent pentru are o răfuială cu părintele protopop şi mitropolitul Teofan, urmând a-i întreba în ce calitate l-a convocat şi ce competenţă are Biserica în organizarea referendumului, restul au spus că-şi vor vedea de treburi şi nu se vor deplasa la Săveni. Vor fi prezenţi primarii PSD-ului.
În ce priveşte referendumul, Guvernul PSD a aprobat desfăşurarea acestuia pe parcursul a două zile, ceea ce însemnă şi cheltuieli din banul public mai mari, cele 100 milioane de lei alocate fiind doar pentru o zi.
Aşadar, pe risipa banilor publici Liviu Dragnea şi patriarhul Daniel îşi fac jocul puterii. Un eventual succes al referendumului, Dragnea se va folosi de susţinerea populară, continuând să susţină că el este legitimat să facă ce face de voinţa majorităţii, iar patriarhul Daniel, cu sau fără reuşita referendumului, va ridica popularitatea Bisericii, speriind babele, moşnegii şi inculţii ţării că de nu vor merge la vot, vor năvăli homosexualii peste ei şi le vor lua copii. Nicio vorbuliţă despre banii pe care îi va colecta Biserica prin mijloacele popeşti binecunoscute nouă, drept mulţumire din partea prostimii care se va crede salvată de invazia homosexualilor graţie intervenţiei preoţilor.
În fapt, nişte falsuri grosolane fluturate abil de liderii PSD şi cei ai Bisericii pentru că în România, potrivit art. 258 şi 259 din Codul civil familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Este adevărat că în Constituţie stă scris uniunea dintre soţi, fără precizare de sex, dar completarea frazei respective cu uniunea dintre un bărbat şi o femeie nu se impunea câtă vreme mai suntem membri ai Uniunii Europene.
Este ştiut că orice prevedere din Constituţia UE este aplicabilă obligatoriu de toate ţările membre, indiferent de ce scrie în constituţia lor. De ce ne aprindem iar paie în cap pe o problemă care nu există, sfidând reglementările europene? Pentru că în ţara noastră sunt prea mulţi needucaţi, iar filozoful german Imnanuel Kant spunea că un popor needucat este un popor uşor de manipulat. Iar Dragnea, patriarhul Daniel şi toată gaşca de infractori care au pus mâna pe putere în România se pricep la manipulare. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 17 – 23.septembrie 2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Catrenul săprămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Gestul plin de nobleţe al lui Bulă
Criminalul Mengele reîncarnat în ministrul Teodorovici
Ioan Rotundu
Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General
înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut dosarul violențelor din 10 august (surse, G4Media)
Pe șleau, despre referendum. Partea a II-a: Referendum pentru o „precizare”
Cristi Danilet
Protest al magistraților pe treptele Curții de Apel București
Mai multe persoane au transmis mesaje de susținere: Nu cedați, rezistați / Augustin Lazăr: Tânăra magistratură dă dovadă de responsabilitate în apărarea independenței justiției
Pe șleau, despre referendum. Partea I: De ce judecătoarele nu stau la cratiță?
Cristi Danilet
Durneşti: Prima poartă de intrare în localitate din judeţ
Ioan Rotundu
O nouă ticăloşie marca Macaleţi – PSD
Ioan Rotundu
Liderul suprem al PSD Liviu Dragnea sfâşiat de propria haită
Scrisoarea către (ne)stimatul Liviu Dragnea
Doiniţa, trezeşte-te fato, ai schelete în dulapul personal!
Ioan Rotundu
Ce sugestie a primit dr. Hrincă de la un procuror botoşănean
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Băsescu: Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD
refuzând să depună o moţiune de cenzură. Moment politic mai bun nu poate exista
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog