Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8048
De la 07 Ianuarie 2003
122868115
Editorial

Care criză monşer?

  • Ioan Rotundu
  • 5 September 2011, 23:00
Analiştii economici, cei politici susţin că România încă se află sub efectele crizei economice şi că în acest an nu ne putem aştepta la o creştere economică semnificativă.
Mai mult, dintre Grecia, Italia, Spania, Portugalia etc. vin semnale cât se pot de proaste. Aceste ţări au mari probleme cu capacitatea de plată iar dezvoltarea economică bate pasul pe loc ori au „o creştere economică pe minus” cum îi plăcea la un moment dat viteazului nostru premier Emil Boc să spună.
Prin Europa bântuie stafia unei alte crize economice ce se anunţă a fi mult mai dezastruoasă. Bursele de valori pierd zilnic miliarde de euro iar despre băncile Uniunii Europene se spune că ar avea nevoie de o capitalizare de vreo 200 miliarde de euro, adică de două ori bugetul României.
În spatele stafiei noii crize economice stau bancherii americani, cei trei care conduc lumea financiară şi din această poziţie şi lumea economică. Mă refer la puternicele familii Morgan, Rockefeller şi Rothschild. Au americanii interesul lor să dea iama prin finanţele şi economia Uniunii Europene.
În tot acest context economic sumbru, ce fac românii? Ce să facă, e distrează! Am să mă refer la judeţul nostru, deşi-i plină România de cântec, joc şi voie bună.
În judeţul Botoşani, numai în luna iulie şi august peste 25 de comune au organizat festivaluri, întâlniri cu fii satului, sărbătoarea localităţii sau ce i-a mai trecut prin cap primarului. De la începutul anului numărul comunelor care au organizat astfel de evenimente trece de 50. Nu pot fi acuzaţi primarii unui singur partid pentru că fie ei la putere sau în opoziţie, când vine vorba de distracţie toţi procedează la fel.
Luna septembrie a debutat şi ea cu evenimente remarcabile. Duminică distracţie la liberalul primar de la Vf.Câmpului, joi se vor distra primarul PSD de la Vorona şi cel liberal de la Santa Mare iar duminica viitoare cel liberal de la Manoleasa.
Mai sunt anunţate distracţii social-democrate la Dorohoi, liberale la Popăuţi şi portocalii la Botoşani iar până de Revelion nu va mai rămâne primar din judeţ care să nu fi pus de-o distracţie.
Din spate vin noi şi noi de astfel de evenimente. Oamenii satelor se adună cu miile, mănâncă mici daţi de primar sau cumpăraţi, beau bere şi încing hore antrenaţi de cântăreţii de muzică populară aduşi pe bani mulţi.
Un astfel de festival costă cam peste 50 mii lei, iar dacă este adusă formaţia lui Botgros ori juniorul Dolănescu, atunci plata se numără în mii de euro.
Aşa privite lucrurile, dacă bădiţa Luca Caragiale ne-ar fi fost contemporan, ar fi scris o schiţă intitulat㠄Care criză monşer?”. Chiar aşa, care criză,. că la cheful nostru pentru distracţie nici o criză economică n-ar îndrăzni să ne treacă graniţa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Dorinţă imposibil de împlinit
Reţeta zilei: Bou de modă
Realizare de excepţie a elevilor fizicieni botoşăneni
Funeriu se face vinovat pentru insuccesul de la Bac
Fostul cancelar german Schroeder vrea înfiinţarea Statelor Unite ale Europei
A fost creat cel mai mic motor electric din lume
format dintr-o singură moleculă
USL solicită desecretizarea contractului pentru Roşia Montana
Bursele europene, în degringoladă: -5% la Paris, -3% la Londra
Şcolile româneşti, tot mai atrăgătoare pentru ruşi?
Se dezmorţeşte Ţâbuleac!
Ioan Rotundu
Botoşanii au primit ambulanţe noi
Botoşani – Au pornit lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean
Prins cu găinile în sac
Marcu nu plânge după şefia CJ
Managerul Mimor nu mai poate de bucurie
au început lucrările de reabilitare a spitalului
Raportare on-line în Registrul unic de vaccinări
Botoşani – 150 de contestaţii la Bac
AJOFM se pregăteşte să-i preia pe căzuţii la Bac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog