Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2279
De la 07 Ianuarie 2003
122887928
Editorial

Ce stă în spatele superimunităţii judecătorilor constituţionali

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2017, 23:00
În chiar ziua când întreaga Europă aflase că pentru România nu se va ridica Mecanismul de control şi verificare pe justiţie decât pe la sfârşitul anului 2018, ticăloşii de politicieni din gruparea mafiotă ALDE – PSD au mai pus la cale o lovitură dată statului de drept pe care pretind că-l apără de „cuplul dictatorial” Iohannis – Koveşi.
Comisia juridică din Senatul României, folosindu-se de o coadă de topor sârbă, respectiv deputatul Adnagi Slavoliub , a adoptat un proiect de lege prin care se acordă superimunitate judecătorilor de la Curtea Constituţională. În prezent aceşti judecători pot fi reţinuţi, arestaţi preventiv, percheziţionaţi şi trimişi în judecată doar cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau a Preşedintelui României, după caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Noua lege, pentru care plenul Senatului este for decizional, prevede că judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi sau trimişi în judecată penală decât cu încuviinţarea plenului Curţii Constituţionale cu două treimi din voturi , la cererea ministrului justiţiei, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Această superimunitate acordată judecătorilor Curţii apărute la propunerea unui politician nesemnificativ şi necunoscut în spaţiul public, care pe deasupra mai este şi etnic sârb, face parte dintr-un plan amplu pus la cale în laboratoarele PSD-ALDE şi nu m-aş mira să aibă ca autori pe consilierii evrei plătiţi generos de Liviu Dragnea să-i înveţe pe liderii social-democraţi cum să manipuleze poporul român în favoarea intereselor lor personale şi de grup.
Spun că această legiferare face parte dintr-un plan bine pus la punct având în vedere de ce se vrea această superimunitate acordată unor judecători care de fapt iau decizii politice şi nu de natură juridică penală sau civilă. Se vrea superimunitate pentru că ca aceşti judecători să poată decide, de exemplu, că Ordonanţa 14 care a abrogat Ordonanţa 13 nu este constituţională, ceea ce i-ar face pe Dragnea şi Tăriceanu scăpaţi de acuzaţiile penale iar ca bonus ar ieşi din puşcărie toţi corupţii de rang înalt.
Contestaţia Ordonanţei 14 la Curtea Constituţională s-a depus de ceva timp dar s-a tot amânat judecarea ei. Iată că avem acum şi motivul pentru care s-a tot tergiversat soluţionarea ei. Se aşteaptă superimunitatea.
Mai trebuie să decidă Curtea dacă procurorii pot cerceta penal miniştrii care şi-au dat avizul asupra unor hotărâri de guvern ce-au dus la înstrăinarea pe căi nelegale a patrimoniului naţional. Este vizat direct „cazul Belina”, adică insula de pe Dunăre pe care clanul lui Dragnea a obţinut-o ilegal şi prin comiterea unor abuzuri de către miniştrii Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh din Guvernul Ponta.
Dacă judecătorii constituţionali vor stabili că procurorii nu pot ancheta împrejurările emiterii hotărârilor de guvern şi conţinutul acestora, atunci „cazul Belina” s-a rezolvat în aplauzele in corpore ale penaliştilor din ALDE-PSD.
Primind această superimunitate, nimic nu-i mai împiedică pe aceşti judecători, parte dintre ei dovediţi tributari PSD-ului prin anumite decizii date, să decidă cum li se cere de la partid. Sunt 9, dar cel puţin 5 dintre ei s-au dovedit fideli PSD-ului. Ca unul dintre ei să poată fi cercetat penal, trebuie să fie votată cererea procurorilor înaintată lor de ministrul justiţiei de 6 dintre ei, adică două treimi, ceea ce în momentul de faţă nu este posibil pentru că doar34 s-au dovedit a fi corecţi în judecata lor.
Desigur, preşedintele Iohannis poate refuza promulgarea legii, dar o poate face numai o singură dată. O mai poate ataca la Curtea Constituţională, dar în situaţia dată s-ar duce singur cu oaia în gura lupului .
Vă mai amintiţi ce spuneau ministrul justiţiei Tudorel Toader şi fostul ministru Florin Iordache despre protestele din stradă de acum două săptămâni? Că sunt nejustificate pentru că modificările la legile justiţiei n-au fost votate. Dacă le reuşeşte soluţionarea favorabilă a celor două contestaţii la Curtea Constituţională, nu va mai fi nevoie de modificarea legilor justiţiei. Repunerea în vigoare a Ordonanţei 13 va rezolva totul, punând ieşitul în stradă în faţa faptului împlinit.
Se pare că numai o nouă revoluţie ne va scăpa de această clasă politică şi guvernare ticăloşite. Tot vine luna decembrie şi se apropie Crăciunul. Ar fi frumos să sărbătorim centenarul Unirii în libertate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Memoria mirosului
Horoscopul zilei de 16.11.2017
Olanda acuza Rusia ca incearca sa influenteze opinia publica prin raspandirea de stiri false
Florin Iordache: Saptamana viitoare depunem o lege privind Inspectia Judiciara
Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv,
desi anunta monitorizare pentru cel putin inca un an
Comisia Europeana a publicat Raportul MCV pentru Romania:
Unele modificari propuse la legile justitiei vizau aspecte care afecteaza independenta justitiei / Comisia continua monitorizarea Romaniei si in 2018
Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia
inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi
Augustin Lazar: Raportul MCV reprezinta un regres.
Ar fi pacat sa renuntam la munca din ultimii 10 ani cand malul este atat de aproape
Guvernul discuta un memorandum privind un imprumut de 35 milioane de euro
pentru studii privind autostrada Ploiesti- Brasov
Judecatorii Curtii Constitutionale, la un pas de "superimunitate":
senatorii juristi au dat raport de adoptare legii prin care acestia pot fi arestati sau trimisi in judecata doar cu votul a doua treimi dintre ei
Mihai Tudose: Medicii de familie s-au transformat mai mult in contabili.
De luni incercam impreuna cu Ministerul Finantelor sa reglam niste lucruri
Ministrul finantelor sustine ca a doua rectificare bugetara din acest an este pozitiva.
Vezi ce ministere primesc bani in plus
După papagaliţe a venit rândul papagalilor Trufin şi Budăi să ne manipuleze
Guvernul a modificat prin OUG legea Apelor,
permitand ridicarea de constructii in preajma cursurilor de apa / Potential beneficiar - Insula Belina
Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" a decis sa-i retraga distinctia lui Kelemen Hunor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog