Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15280
De la 07 Ianuarie 2003
122900929
Editorial

Centenarul Unirii şi penalii parlamentari

  • Ioan Rotundu
  • 20 April 2018, 23:00
Sărbătorim 100 de ani de la unirea provinciilor istorice româneşti, de la realizarea României aşa cum a văzut-o şi înfăptuit pentru o clipă din istoria existenţei noastre în urmă cu 417 ani domnitorul Mihai Viteazu.
Un astfel de eveniment din viaţa oricărui popor care se respectă şi îşi respectă istoria trebuie întâmpinat de membrii săi în haine de sărbătoare şi marcat prin evenimente de o măreţie care să intre în posteritate fără putinţă de uitare. Din păcate, poporul român întâmpină sărbătoarea Centenarului Unirii într-o atmosferă de agitaţie socială generată cu bună ştiinţă de o clasă politică lipsită de principii şi morală, de conducători politici lipsiţi de educaţie şi responsabilitate civice, certaţi cu legile statului, cu tradiţiile şi valorile morale ale poporului.
În locul hainelor de sărbătoare, acele costume populare care poartă în cusăturile lor nobleţea sufletului românesc, esenţa culturii şi a gustului artistic formate de-a lungul sutelor de generaţii, românii sunt nevoiţi să îmbrace haine de doliu şi a lăcrima, ca mai târziu să plângă în hohote, la sicriul în carte actualii parlamentari penali îngroapă democraţia şi libertăţile după care bătrânii noştri au tânjit zeci de ani dar n-au mai apucat să se bucure de ele.
Trăim în anul Centenarului Unirii cele mai groaznice clipe din istoria existenţei noastre. Pe strămoşii noştri nu i-au speriat cruzimea tătarilor năvălitori, nu s-au lăsat îngenuncheaţi secole la rând de dominaţia turcă, au pus mâna pe arme şi au luptat până la sacrificiul suprem, lăsând acasă soţia, copii, averea pentru a li se acoperi trupul căzut la datorie cu năframa albă şi pură din borangic ţesută de mâna vădanelor , puternic şi nemuritor simbol creştin al dragostei de ţară.
Noi, strănepoţii şi nepoţii lor asistăm neputincioşi cum o mână de infractori care au ocupat vremelnic puterea în stat îşi bat joc de istoria noastră, de noi, de viitorul copiilor noştri Slăbiciunea în faţa sfruntariilor, umilinţa nu sunt trăsături lăsate nouă moştenire de înaintaţi. Sunt implementări nouă făcute subminal prin propaganda parşivă a acestei clase politice ticăloşită pentru a ne anestezia educaţia civică, solidaritatea în faţa pericolelor moştenite de la părinţi şi bunici ca ei să-şi poată împlini dorinţa de dominaţie totalitară şi de a dispune supra noastră cu drept de viaţă şi moarte.
În aceste zile nu se mai pomeneşte nimic de sărbătoarea Centenarului Unirii de către Parlamentul României, de către Guvern, pentru că ambele instituţii sunt mobilizate în a hăcui codurile penale pentru ca parlamentarii infractori să-şi albească cazierul sau să-i lase pe procurori şi judecători fără mijloacele legale de a-i trage la răspundere pentru nelegiuirile comise.
Deasupra acestor canalii care distrug viitorul ţării fără vreun semn de remuşcare tronează canalia supremă Liviu Dragnea, omul care joacă rolul unui politician echilibrat, chibzuit, dojenitor, grijuliu cu ţara, cu poporul dar care sub aceste false mesaje menite să-i manipuleze pe cei slabi de înger stă cel mai feroce şi mai periculos politician român, piaza rea a noastră, a copiilor noştri, a nepoţilor şi strănepoţilor.
Nimic nu pare a-i mai opri pe parlamentarii penali din drumul lor de a spulbera valorile democraţiei, ale statului de drept şi a le înlocui cu autoritarismul conceput de o mână de impostori politici care profită din plin de lipsa de solidaritate a românilor. Aceşti farisei ai naţiunii noastre au reuşit să ne dezbine social propagând mesajul mincinos cum că ei vor de fapt unitatea românilor. Au ajuns părinţii să-i urască fii, nepoţii bunicii, fraţii să se bată, au inventat sintagma de stat paralel ca să aducă anumite categorii sociale în situaţia de a se încăiera între ele, scop urmărit abil de ticăloşii care au luat ţara prizonieră, aplicând cu meticulozitate principiul antic „Divide el impera”.
Dacă nu vom ieşi din nou în stradă să ne apărăm libertatea şi dreptul de a trăi fără teama că în miez ne noapte vor da năvală în casa noastră bandele de hoţi sau autorităţile statului pentru că am devenit persoane incomode intereselor lor aşa cum s-a întâmplat sub comunişti, vom trăi ca în vremurile Inchiziţiei. Numai că de această dată inchizitorii nu vor mai fi călăii în sutană ci o mână de politicieni corupţi care se dovedesc a fi mai cruzi decât medievalii inchizitori.
Ca să fiu corect cu mine însumi, trebuie să precizeze că fac parte din judeţul Botoşani, cel care a dat PSD-ului şapte inchizitori ce lucrează cu sârg în Parlamentul României la demolarea democraţiei, întinând grotesc memoria celor patru mari personalităţi pe care judeţul le-a dat ţării: Eminescu, Iorga, Enescu şi Luchian. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tupeul poliţistului Romică Gorgan a uimit comuna Vf., Câmpului
Ioan Rotundu
Carierismul şi mizeria morală, calităţile lui Tudorel Toader
Ioan Rotundu
„Puţă mică şi încăpătoare”
Ioan Rotundu
O primă condamnare pentru Stavără zis Borcoi, amantul Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Bătaie ca-n filme între femeile de la Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Dorohoieni revoltaţi pe abuzurile vicelui CJ Dorin Birta
Ioan Rotundu
În războiul oierilor Nechifor – Ionescu a intrat şi un pastor adventist
Ioan Rotundu
Fostul prim procuror adj. Aurel Simion este cercetat penal
Ioan Rotundu
Sancţiune administrativă anulată şi despăgubită cu 3000 lei reparaţii morale
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 21.04.2018
Bancul yilei: Pildă cu tentă sexuală
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.04.2018
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog