Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17332
De la 07 Ianuarie 2003
122877399
Editorial

Cine „deparazitează” Centru Vechi?

  • 28 July 2013, 23:00
Romulus Eram, fost viceprimar de Botoşani în mandatul 2004 – 288 şi consilier municipal din partea PNL în prezent a ridicat în şedinţa Consiliului Local Municipal Botoşani de ieri problema Centrului Vechi.
Într-adevăr, consilierul a ridicat o problemă extrem de importantă pentru imaginea de viitor a Botoşanilor. În reabilitarea acestei zone a municipiului nostru s-au cheltuit peste uece milioane de euro, bani europeni dar şi din bugetul local.
Am văzut, chiar în acest an, centrele medievale din oraşele transilvănene Mediaş şi Blaj. Au fost reabilitate în aceeaşi manieră ca şi centrul istoric al Botoşanilor, pavarea făcându-se cu piatră cubică de aceeaşi dimensiune. Mi s-a spus la Mediaş că este o cerinţă a celor din UE cum să se facă aceste restaurări de centre urbane medievale.
Consilierul Eram vrea ca centrul istoric, îmbrăcat în aceleaşi haine de acum două-trei secole, să primească destinaţia de zonă turistică. Mi se pare ceva normal să fie aşa. Când va fi gata de amenajat, centrul nostru istoric, care este cel mai mare complex din Europa, va trebui să devină magnetul oraşului pentru cei care ne calcă pragul.
Numai că avem deja o mare problemă. Nici nu s-au finalizat lucrările de reabilitare că ţiganii au şi pus stăpânire pe zonă. Cine nu crede, să treacă în fiecare după amiază prin zonă şi va descoperi o puzderie de ţigani gălăgioşi, care scuipă seminţe de floarea soarelui sau vând vată de zahăr pe bîţ. Dacă cei mai învârstă vorbesc cât pot de tare, se răstesc unii la alţii şi se porcăiesc reciproc, puradeii se fugăresc ca pe maidan.
Cu o aşa primire, nu ştiu ce turist rătăcit prin zonă va mai călca a doua oară sau va recomanda prietenilor şi cunoştinţelor să ne viziteze oraşul. Dar până să vină puhoiul de turişti (sincer să fiu, nu cred!) zona va trebui să-i atragă pe botoşănenii de rând. Numai că de frica ţiganilor nu se va îmbulzi nimeni.
Problema poate fi rezolvată numai dacă cineva va pune piciorul în prag şi va trece la „deratizarea” spaţiului. Iar acel cineva trebuie să fie jandarmii şi poliţia comunitară. Poliţiştii comunitari să nu mai stea în parcarea din faţa magazinului Botoşani şi să facă ordine cu ţiganii aflaţi la capătul celălalt al străzii centrale.
Dacă nu se va intra în forţă peste ei şi nu vor fi împrăştiaţi de pe acum, cele zece milioane de euro vot deveni bani aruncaţi în vânt. Iar dacă vreun organism de pe aiurea va veni să i-a apărarea ţiganilor, atunci să restituie ei banii cheltuiţi din munca noastră. Părerea mea!
1.09.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gânduri în două sec unde de disperare
Gastronomie: Verze murate, că fără ele fasolea rămâne vădană
Săraci la început, bogaţi după!
Botoşani: Cornel Popescu – între mitul politic şi evaziunea fiscală
Lumea lu' Rotundu: Ambiţiosul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog