Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18407
De la 07 Ianuarie 2003
122878474
Editorial

Ciofu, Lupaşcu, Huncă, Budăi, Rotaru, votul vostru ucide!

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2017, 23:00
În ediţia Jurnalului din 20 aprilie a.c. am publicat editorialul intitulat „Ciofu şi Lupaşcu au votat împotriva intereselor pacientului”. Am condamnat atunci modul în care parlamentarii social-democraţi de Botoşani au votat favorabil pentru modificarea Legii nr. 952006 privind reforma în domeniul sănătăţii, modificări care au permis distribuitorilor de medicamente, inclusiv farmaciile, să facă export de medicamente.
Prin acordarea acestor facilităţi producătorilor şi distribuitorilor de medicamente, arătam în editorialul meu, medicamentele ieftine de pe piaţa românească vor dispărea pentru că preţurile la export sunt mult mai avantajoase decât în ţară unde preţul este controlat de stat.
Era limpede că această modificare adusă Legii sănătăţii a fost de fapt o comandă a producătorilor şi distribuitorilor de medicamente negociată cu PSD în detrimentul pacienţilor iar Grupul parlamentar al PSD a primit ordin să voteze .Totul s-a petrecut în tăcere iar când asociaţiile de protecţie a pacienţilor au aflat de mârşăvia pusă la cale era deja prea târziu. Răul fusese făcut iar consecinţele se anunţau a fi dramatice.
Aşa cum am anticipat în 20 aprilie, criza de medicamente pentru pacienţii români n-a întârziat să apară. Medicamentele ieftine, printre care şi citostaticele, au dispărut iar bolnavii de cancer nu-şi mai pot continua tratamentul. Protestele asociaţiilor pacienţilor, a medicilor de familie şi curanţi au fost tratate de către ministrul Sănătăţii, social-democratul Florian Bodog, cu promisiunea că nu se va produce o criză a medicamentelor, că toată zarva este inutilă şi nejustificată. Iată că timpul a dat dreptate asociaţiilor şi medicilor iar criza de medicamente produce victime.
Chiar dacă se vor contabiliza decesele de pe urma lipsei de medicamente, noi nu vom şti niciodată numărul lor pentru că ticăloşii care au pus la cale această dramă a pacienţilor români vor căuta să şteargă urmele crimei, pentru că modificarea adusă legii a fost de fapt comiterea unei crime cu premeditare. Probabil au urmat raţionamentul lui Stalin: un omor premeditat este o crimă şi poţi fi tras la răspundere; zeci, sute de morţi sunt nişte statistici tratate cu compasiune şi atât.
Dacă deputaţii Huncă, Rotaru şi Budăi au votat din disciplină de partid şi fără a putea anticipa consecinţele votului lor, Tamara Ciofu (foto) este medic pediatru iar Costel Lupaşcu a fost şeful Casei Judeţene de Sănătate Botoşani şi, deci, aveau capacitatea de a discerne şi anticipa consecinţele dramatice care se vor crea în dauna pacienţilor.
Convingerea mea este că modificarea adusă Legii sănătăţii a fost un act de corupţie de o gravitate extremă. Cei ieşiţi în stradă după tragedia de la Club Colectiv au strigat „Corupţia ucide!”. Dar corupţia îmbracă forme diverse, de la uşoare la periculoase şi de ordin criminal. Iar votul masiv al social-democraţilor dat modificării legii este un vot criminal. Concluzia: Şi votul ucide!
Necazul este că de când PSD-ul a acaparat întreaga putere în România, a obţinut de la Curtea Constituţională mai multe decizi8i care să-i apere pe parlamentari şi miniştri de anchetele celor de la DNA. Votul dat în Camera Deputaţilor vizavi de Legea sănătăţii este unul criminal dar cei care l-au dat se află sub protecţia imunităţii parlamentare şi nu vor răspunde niciodată.
Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Budăi, Costel Lupaşcu şi Răzvan Rotaru au votat împotriva interesului pacientului, l-au condamnat la moarte punând interesul de partid deasupra preţiozităţii vieţii umane. Votul lor ucide, dar ei continuă să ne manipuleze prin comunicate măsluite.
Toţi deputaţii PSD de Botoşani au jurat să fie în serviciul ţării, al cetăţeanului şi nu al partidului. Şi-au încălcat jurământul, deci sunt şi trădători. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 9.05.2017
Bancul zilei: Reacţia fetiţei
Turcan: Conducerea PNL a votat, in unanimitate, aplicare de sanctiuni
pentru lipsa de la voturi importante din Parlament
Erdogan anunta negocierea unei zone de liber schimb cu monarhiile din Golf
Parisul isi inteteste eforturile a aduce marile banci care vor pleca din Londra dupa Brexit
Barbatul care si-a montat un gard electric in jurul proprietatii,
condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare
Juncker: Cu Franta avem o anume problema, cheltuie prea multi bani unde nu trebuie
Turcan: PNL cere demisiile in alb ale lui Dragnea si Grindeanu
\- sa demonstreze ca nu sunt personaje intr-un joc ipocrit privind legea gratierii
Cat de mult folosesc tinerii romani economia de tip sharing si cea circulara –
afaceri precum Uber sau Airbnb si site-urile cu produse la mana a doua
Modernizarile facute de SUA la baza de la Mihail Kogalniceanu,
estimate la circa 37 de milioane de dolari / Alte 3 milioane de dolari pentru infrastructura bazei de la Campia Turzii
Cu ce ne mai îmbrobodesc parlamentarii botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog