Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7176
De la 07 Ianuarie 2003
123130747
pnl
Editorial

Circarii Europei

  • Ioan Rotundu
  • 23 June 2014, 23:00
Ce se întâmplă în aceste zile în Parlamentul şi Guvernul României este demn doar de un spectacol de circ. Simţind că visul lor de a pune şaua pe justiţie este aproape de împlinire, infractorii ce deţin cele mai înalte funcţii în legislativ şi guvern atacă în haită, doar, doar îl vor doborî pe preşedintele Traian Băsescu şi vor lega din nou justiţia la ochi ca în vremurile bune ale lui Năstase.
A trecut Băsescu prin două suspendări şi situaţii compromiţătoare mult mai periculoase funcţiei sale decât ce trece prin aceste momente când mai are doar şase luni de mandat. Aşa cum am mai comentat, bătălia ocupării Cotroceniului până la alegerile din toamnă este una pe viaţă şi pe moarte. Dacă Ponta, Tăriceanu şi Voiculescu nu pun mâna pe Cotroceni până la alegerile din toamnă, ca să poată manipula şi măslui alegerile în favoarea lor, atunci vorba lui Victor Ponta către baronii locali ai PSD: „Scapă cine poate de DNA!”
Circul, iniţiat timid de Victor Ponta prin a-i cere preşedintelui Băsescu demisia şi preluat din mers de Tăriceanu în calitatea sa de preşedinte al Senatului, îmbracă aspecte tragico-comice. Dovedit ca plagiator şi făcut de râs în întreaga Europă, premierul Ponta a considerat că nu este cazul să demisioneze dar cele acum demisia preşedintelui Băsescu. Dovedit că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar din cabinetul său, Ponta n-a considerat să demisioneze dar cere demisia de onoare lui Băsescu.
Aşezat în mai multe rânduri în fruntea alaiului social-democrat care s-a dus la Parchet să-i apere pe baronii locali dovediţi corupţi, premierul Victor Ponta l-acuză acum pe preşedintele Băsescu că pune în pericol independenţa justiţiei. În schimb, el, Ponta, care este partener politic cu condamnatul Voiculescu, care a menţinut în funcţia de miniştri persoane cercetate penal şi incompatibile, prin atitudinea sa nu pune în pericol independenţa justiţiei.
Călin Popescu Tăriceanu vrea ca Parlamentul să adopte o declaraţie politică prin care să-i ceară preşedintelui Băsescu demisia de onoare pentru că a devenit un pericol pentru independenţa justiţiei. Este acelaşi Tăriceanu care, prim ministru fiind, i-a trimis lui Băsescu bileţel să intervină la justiţie pentru a stopa cercetarea şi judecarea lui Dinu Patriciu. Tăriceanu este acelaşi politician care a susţinut şi continuă să susţin㠄marţea neagră”, adică legea amnistiei politicienilor corupţi şi aflaţi acum după gratii sau în aşteptarea condamnării.
Cine vrea Tăriceanu să voteze această declaraţie politică? Votul îl va da acei parlamentari care au votat împotriva ridicării imunităţii colegilor lor dovediţi corupţi, acei parlamentari care s-au ascuns în Parlament pentru a nu fi judecaţi pentru faptele comise anterior mandatului de parlamentar, aceiaşi parlamentari condamnaţi dar care au reuşit să obţină mandatul de parlamentar?
Practic, s-a ajuns la situaţia ca preşedintelui Băsescu să-i ceară demisia tot nişte politicieni lipsiţi de morală, de bun simţ şi ce este mai rău, lipsiţi de respect pentru lege. Ieri, bufonul social-democrat Radu Mazăre striga că trebuie curăţată justiţia de „băsişti”, iar ca recompensă pentru clanul ţiganilor lui Bercea Mondial că l-au băgat după gratii pe Mircea Băsescu le va da voie să vândă pe plajă floricele de porumb şi nămol falsificat.
Asistând la un astfel de spectacol, ce să mai creadă străinii despre actualii reprezentanţi ai poporului român? Râd şi ei dar în acelaşi timp ne compătimesc, ne plâng de milă şi se întreabă ce vor face cu noi, că suntem membri în marea familie europeană.
Mă îndoiesc că la toamnă vom spăla toată această ruşine alegând preşedinte o personalitate care se bucură de respect în ţară şi în afară. O astfel de personalitate trebuie votată de românii cu scaun la cap şi nu de înregimentaţii politic şi cei care îşi dau votul pe o cinzeacă şi un mic. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei> Canibalism politic
Horoscopul zilei
Marti: Cod galben de ploi si vijelii in 29 de judete
PSD si UNPR voteaza in favoarea initiativei lui Tariceanu privind demisia de onoare a lui Basescu
Ministerul Muncii a numarat 40.000 de romani asistati social desi realizau venituri
Suma totala pe care Statul o vrea inapoi: 30,7 milioane de lei
Dragnea: Banca Industriala si Comerciala a Chinei va finanta finalizarea Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda
Exista intentia de a finanta infrastructura feroviara si trenul de mare viteza
Cine este Dean Thompson, viitorul insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti
Kelemen Hunor, despre propunerea lui Tariceanu privind demisia de onorare a lui Basescu
Pentru faptele fratelui presedintelui nu pot sa acuz presedintele. Nu ne jucam cu astfel de solicitari
Familia lui Bercea Mondial a fost trimisa in judecata sub acuzatia de santaj la adresa fratelui presedintelui, Mircea Basescu
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Primarul Portariuc ,,școlit” de americani la Brașov
Președintele Florin Țurcanu a ,,dansat” la Techerghiol
,,Bagaj penal” în Piața Centrală a municipiului
Blocuri reabilitate termic pe banii Primăriei
O poezie de Minulescu au încurcat planurile elevilor de clasa a VIII-ase
Locul de joacă din Parcul Mihai Eminescu, capitolul sancțiuni
Traian Basescu: Este o grupare importanta in lumea politica care isi doreste o schimbare cu 180 de grade in justitie
Ii avertizez ca, cel putin in mandatul meu, pe care il voi duce pana la ultima zi, nu vor acapara justitia
Radu Pricop, ginerele presedintelui Basescu, urmarit penal pentru inselaciune si fals in inscrisuri
Cine le-a furat dorohoienilor darul muncii?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog