Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
856
De la 07 Ianuarie 2003
122886505
Editorial

Ciudăţenii care anunţă ceva periculos nouă

  • Ioan Rotundu
  • 14 February 2017, 23:00
De mai mult timp încerc să intuiesc cum va proceda Liviu Dragnea şi gaşca sa de apropiaţi ca să se opună la adăpost de o nouă condamnare în dosarul întocmit de DNA pe motiv că a dispus, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi al Organizaţiei judeţene PSD angajarea a două femei în leafă la Protecţia Copilului Teleorman dar cu munca la sediul PSD.
Ieri a fost un nou termen de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, judecătorii luând act că patru dintre inculpaţi, respectiv femeile angajate şi şefii lor au recunoscut faptele comise şi au cerut clemenţă în dozarea condamnării. Dragnea a respins categoric că ar avea vreo vinovăţie şi a cerut un nou termen pentru a uza de proba cu martori.
Nu-mi sau seama ce vrea să dovedească Dragnea prin proba cu martori când faptele sunt evidente. I s-a acordat termen de judecată data de 28 martie a.c., un termen suspect de lung. Fiind vorba de o judecată pe fond, practica ar fi impus un termen de două săptămâni şi nu de o lună jumătate. Ciudat, nu!
Deşi Dragnea anunţase un calendar destul de lung în ce priveşte discutarea şi aprobarea Ordonanţei 14 de abrogare a Ordonanţei 13, brusc, la Senat, ieri ordonanţa a fost discutată în Comisia juridică şi aprobată cu unanimitate de voturi în plen, trimisă apoi la fuga-fuga Camera Deputaţilor să primească şi acolo binecuvântarea.
În schimb, Tăriceanu şi Dragnea au refuzat să ia în discuţie şi Ordonanţa 13 pentru a o respinge. Iar preşedintele Comisiei juridice din Senat, Nicolae Şerban (foto), cel care a dat afară din şedinţă un reprezentant al Procurorului general al României pe motiv că n-a fost invitat de către el, întrebat de jurnalişti dacă Ordonanţa 13 va fi respinsă la vot, a declarat că nimic nu este imposibil.
Ciudat comportamentul lui Şerban faţă de un procuror, dacă avem în vedere statutul de fost muncitor de mecanică fină al politicianului şi importanţa funcţiei procurorului şi rostul prezenţei sale, dar şi mai ciudat este răspunsul dat jurnaliştilor.
Ceva coace Tăriceanu şi Dragnea dar nu pot să-mi dau seama ce. Ca această Ordonanţă 13 să nu intre în vigoare ea trebuie respinsă de Parlament. Dar tot Parlamentul, deşi a aprobat Ordonanţa 14, poate aproba prin lege şi Ordonanţa 13 amendând-o pe ici pe acolo.
Cred că asta se şi intenţionează. O dovadă ar fi că Tăriceanu vrea să convoace reprezentanţii CSM-ului, Parchetului Public, ÎCCJ, asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor ca să poarte o discuţie în Comisia juridică a Senatului pe fondul Ordonanţei 13. Motivul invocat ar fi cel fluturat de la naşterea ordonanţei, punerea de acord a Codurilor Penale cu deciziile Curţii Constituţionale.
Ciudată iniţiativă a lui Tăriceanu având în vedere statutul său de inculpat într-un dosar de mărturie mincinoasă aflat în faza de judecată la ÎCCJ. Imaginaţi-vă cum poate decurge o discuţie între cei mai profesionişti magistraţi ai ţării cu un inculpat care va poza în superiorul lor, invocând calitatea de ales al poporului. Ciudat, nu! Şi mai ciudat, ieri două Curţi de Apel, cea de la Alba Iulia şi Cluj, au dat achitare în două dosare în care inculpaţii erau acuzaţi în baza articolului buclucaş cu „abuzul în serviciu”.
Astfel de soluţii au mai fost date de când a apărut acea discutabilă şi controversată decizie a Curţii Constituţionale dar n-au fost mediatizate. Cele două decizii de ieri au fost fluturate pe la toate televiziunile de politicienii cu dosare penale în cârcă, punând totul, cu ipocrizie şi demagogie, pe seama faptului că prin blocare Ordonanţei 13 s-a generat situaţia, motiv, susţineau penaliştii, ca „abuzul în serviciu” să fie redefinit cât mai repede.
Comportamentul de ieri al politicienilor cu musca penalului pe căciulă ne sugerează că există o strategie parlamentară legat de soarta Ordonanţei 13. Protestele stradale au scăzut în intensitate, ceea ce au urmărit şi Tăriceanu cu Dragnea. După ce în Senat va avea loc o nouă panaramă gen Iordache, numită apoi pompos dezbatere publică pe seama modificărilor Codurilor penale, cred că vom asista la un deznodământ final.
Iar acest deznodământ va fi unul avantajos pentru corupţi şi penalişti. Să nu uităm că la nivel de ţară sunt câteva mii de primari, consilieri locali etc. care au deschise dosare penale pentru „abuz în serviciu”, pe motive de fraudare a banilor publici, achiziţii publice trucate, angajări abuzive etc. Toţi aceştia, social-democraţi sau liberali, aşteaptă mântuirea de la Tăriceanu şi Dragnea.
Mântuirea lor pare a se fi conturat într-un anumit fel. „Abuzul în serviciu” să fie incriminat numai dacă s-a încălcat o lege, aşa cum a cerut şi Curtea. Dar în această formă nu scapă Dragnea, care a comis abuzul încălcând o lege primară şi nu norme juridice secundare cum ar fi cazul primarilor, consilierilor locali etc. În asta constă chichirezul: cum să fie izbăvit de pedeapsă şi Dragnea?
După redefinirea „abuzului în serviciu”, toţi aleşii poporului locali, judeţeni, naţionali, funcţionarii publici, şefii de instituţii vor putea fura, mistifica achiziţiile, angaja neamurile, dirija banii din bugetul gestionat la clientela proprie sau de partid pentru că astfel de fapte sunt reglementate prin HG, ordin de ministru, hotărâri ale aleşilor locali şi nu vor mai putea fi pedepsite penal. Dovadă că ieri acel secretar general de la CJ Hunedoara, care a măsluit un concurs de angajare a unui şef de instituţie, a fost achitat.
Acest lung şir de ciudăţenii nu este întâmplător. Sunt nişte piese de puzzles care în curând vor fi aşezate pe tablă în formă finală, după chipul şi asemănarea lui Tăriceanu şi Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inca un membru PSD e alaturi de Mihai Chirica.
Europarlamentarul Catalin Ivan: PSD si Guvernul Grindeanu trec printr-o criza foarte grava de credibilitate si de imagine in plan extern si intern
Bancul zilei: Altă întrebare?
Horoscopul zilei de 15.02.2017
Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca ENEL sa plateasca statului roman 400 milioane de euro
Protest al soferilor aradeni impotriva coruptiei si Guvernului, in centrul orasului
Doina Pana, la RFI : Mihai Chirica sa plece de buna voie, daca nu se regaseste in conducerea PSD
Japonia: Numar record de casatorii "fara sex"
Cele doua membre PSD angajate fictiv la Protectia Copilului Teleorman si fostul sef al Serviciului Administrativ al institutiei au recunoscut acuzatiile DNA.
Dragnea: Am cerut audierea de martori noi
Proiectul lui Tariceanu care exclude presedintele si ministrul justitiei
din procedurile de numire a sefilor DNA si DIICOT si a conducerii Inaltei Curti, amanat inca o luna de senatorii juristi
talia incearca sa castige sprijin pentru o Europa cu doua viteze,
spre nemultumirea grupului de la Visegrad (presa)
Klaus Iohannis: Bugetul, problematic si riscant. Risc real sa se depaseasca deficitul de 3%.
Fostul primar al Pitestiului, Tudor Pendiuc, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar
PSD Arges se mobilizeaza pentru un miting de sustinere a Guvernului Grindeanu
la Pitesti/ Precedenta incercare a esuat total
Florin Jianu, primul care a demisionat din Cabinetul Grindeanu:
Cand Guvernul si-a pierdut credibilitatea, ar fi imposibil sa recastige increderea manifestantilor
Oportunitate pentru antreprenorii din Botosani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog