Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8379
De la 07 Ianuarie 2003
122894028
Editorial

Condamnaţi la moarte? Nu, sinucidere

  • Ioan Rotundu
  • 9 March 2018, 23:00
Ministrul Sănătăţii, economista Sorina Pintea, a declanşat mecanismul european de instalare a stării de urgenţă în sănătatea românească privind imunoglobulina. La o astfel de procedură se recurge când nu mai există în ţară nicio altă posibilitate de a se acoperi nevoile de medicamente, dacă ne referim la sectorul de sănătate, pentru că acest mecanism este valabil şi pentru alte împrejurări de natură socială sau economică.
De o lună de zile în România nu mai exista imunoglobulină, acest medicament fără de care cei bolnavi, adică cei care au insuficienţă în sânge de această proteină, ajung repede la deces. Cel mai mare pericol este pentru copii, rezistenţa organismului lor fiind extrem de scăzută în lipsa imunoglobulinei în sânge. Dacă vă amintiţi, anul trecut, pe la începutul lunii decembrie, la un spital din Alba-Iulia a murit o femeie pentru că spitalul n-a mai avut imunoglobulină, deşi ceruse medicamentul de la Ministerul Sănătăţii cu o lună de zile în urmă.
Într-o ţară guvernată de democraţia statului de drept, imediat s-ar fi declanşat o anchetă penală iar vinovaţii ar fi fost pedepsiţi cel puţin pentru omor din culpă. În România nu s-a întâmplat aşa ceva. Curtea Constituţională a decis că procurorii n-au voie să-i ancheteze pe miniştri atunci când i-au decizii politice care aduc prejudicii ţării sau provoacă victime omeneşti. Altfel spus, a fost legalizat inclusiv genocidul din sănătate, că nu poate fi numit altfel ce se întâmplă în momentul de faţă în acest sistem
DNA-ul a instrumentat dosare de fiurt din banii sănătăţii cu prejudicii de zeci de milioane de euro. Nicio reacţie din partea Parlamentului, a Guvernului şi mai ales a partidului de guvernământ PSD. Ce reacţie să aibă când toate aceste instituţii ale statului sunt controlate de penalii care fură cot la cot cu cei pe care i-a numit în aceste funcţii publice.
Sunt pline spitalele din România de fel de fel de aparate medicale care au costat milioane de euro şi care ruginesc prin magazii pentru că nu pot fi folosite din diverse cauze tehnice. Pe lângă preţul umflat, cei care au realizat achiziţia nici nu s-au interesat ca aparatura să fie funcţională.
Acum înţelegeţi de ce penalii din Parlament fac legi prin care răspunderea lor pentru hoţiile din banii publici, pentru moartea cu zile a unor pacienţi prin spitale, de ce vor să decapiteze DNA-ul. O fac pentru a-şi vedea liniştiţi de hoţiile care sunt tot mai multe şi mai mari de la un an la altul.
Lipsa de medicamente nu se datorează numai lipsei de bani. Este vorba de o decizie politică criminală. Prin Programul de guvernare PSD-ul şi-a propus reducerea cu 35% a preţului la medicamente. Guvernul Cioloş adoptase o Hotărâre de Guvern prin care preţurile la medicamente au fost stabilite de comun acord cu producătorii şi distribuitorii. La acea vreme nu exista o criză a medicamentelor.
În campania din 2016, PSD a fluturat în faţa românilor această măsură populistă: reducerea preţului la medicamente. Antena 3 a declanşat o campanie de hulire a Guvernului Cioloş, mai ales a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, ridicând în slăvi măsura PSD-ului de reducere a preţului.
Peste 3 milioane de români s-au înghesuit la vot să voteze PSD-ul, fără să conştientizeze că votează condamnarea lor la o moarte prin agonie. Imediat ce PSD a redus preţul la medicamente, medicamentele esenţiale vieţii bolnavilor au dispărut de pe piaţă pentru că preţul fixat nu acoperea cotul de producţie, başca şi un anumit profit.
Guvernul Grindeanu, Tudose şi acum Dăncilă au acoperit şi acoperă adevărata cauză a lipsei medicamentelor şi continuă să-i mintă pe români, ascunzând cu grijă adevărul. S-ar putea spune că nu PSD-ul i-a condamnat la moarte pe aceşti bolnavi ci românii au votat pentru sinucidere.
Dacă procurorii nu vor declanşa o anchetă penală ca să scoată adevărul la iveală iar vinovaţii să fie pedepsiţi, în spitalele din România se va continua să se moară iar banii sănătăţii vor fi furaţi în continuare.
Mai mult, actualul ministru Sorina Pintea a anunţat că se lucrează la o nouă lege prin care pachetul de servicii medicale oferit asiguraţilor să fie revizuit în restrângerea lui. De asemenea se caută noi forme de impozitare a veniturilor pentru că actualul fond la sănătate nu acoperă nevoile. Anual se strâng la sănătate peste 33 miliarde de lei., Bani arhisuficienţi dar sunt furaţi fără teama că vinovaţii vor răspunde. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce s-a înfuriat Dumnezeu pe bărbaţi
Horoscopul zilei de 10.03.2018
Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat in Brazilia pentru spalare de bani
Tragedia vieţii evreului botoşănean Avram Segal
Ioan Rotundu
A fost Daniela, soţia lui Avram Segal, victima unor experimente radioactive?
Ioan Rotundu
Daniela s-a întors acasă să-şi doarmă somnul de veci, dar n-a avut linişte
Ioan Rotundu
Daniela este exhumată, necropsiată şi înmormântată în cimitirul evreiesc
Ioan Rotundu
Se anunţă un caft politic social-democrat pe cinste
Ioan Rotundu
Monografia judeţului Botoşani s-a bucurat de succes
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.03.2018
Lumea lu' Rotundu: Mărţişoare literare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog