Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9508
De la 07 Ianuarie 2003
122869575
Editorial

Creşte spaima lui Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 15 September 2014, 23:00
Din interiorul PSD răzbat veşti nu tocmai optimiste pentru social-democraţi. Din două în două săptămâni se fac sondaje publice prin care se măsoară şansele premierului Victor Ponta de a ajunge preşedintele României.
Ultimul sondaj al PSD indica pentru Ponta doar 41% IAR Iohannes Klaus 29%. Cel puţin acestea sunt procentele date publicităţii pentru că în realitate Ponta are un procent mai mic. Pentru turul II sondajele nu-l indică pe Ponta câştigător, de unde şi nebunia pe care Ponta a lansat-o la adresa bugetului naţional, risipindu-l pe fel de fel de pomeni electorale. O sursă din PSD mi-a spus că ultimul mesaj al lui Ponta către liderii judeţeni ai PSD a fost că să nu se zgârcească în a folosi banii din bugetele locale pentru a atrage noi votanţi.
Opoziţia a fost cea care i-a deschis ochii lui Ponta asupra unor greşeli care-l costă acum destul de mult. Amnistia fiscală şi alte radieri de datorii către stat la unii bugetari a fost o decizie total nefolositoare pentru zestrea de voturi a lui Ponta. Cei care au beneficiat de aceste facilităţi l-ar fi votat oricum. Când după aceste măsuri anunţate s-a făcut o nouă măsurătoare, din sondaje a ieşit un dezastru. În loc să crească procentele lui Ponta, acestea au scăzut pentru că în rândul bugetarilor şi a pensionarilor s-a creat o ruptură între cei favorizaţi şi cei care n-au primit nimic şi care s-au întors cu faţa de la Ponta.
Acum, Ponta a ordonat tuturor miniştrilor să folosească bugetul ministerului pentru a satisface orice revendicări financiare cu condiţia ca acestea să se soldeze cu voturi pentru persoana sa. Ponta le-a mai spus liderilor şi baronilor locali PSD că până după alegeri nu contează ce spun ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, FMI, Banca Mondială sau Comisia Europeană.
Este încă proaspătă minciuna lui Ponta că delegaţia guvernamentală plecată la Bruxelles pentru a discuta cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană va purta doar discuţii tehnice şi nu de politică financiară. Imediat după această declaraţie a lui Ponta de la Comisia Europeană s-a dat un comunicat prin care s-a anunţat că instituţiile financiare stabilesc cu reprezentanţii României în ce condiţii se va opera a doua rectificare bugetară, indirect lăsând să se înţeleagă că Ponta a minţit poporul român.
Nu mai este un secret pentru nimeni că a doua rectificare bugetară din acest an va fi una negativă şi cu consecinţe extrem de dure asupra calităţii vieţii românilor. Este posibil să se impună Guvernului României tăieri de salarii la bugetari şi ajustări în minus a unor pensii. Dealtfel, cu ceva timp în urmă, Ponta a şi declarat că el nu va tăia salarii şi pensii cum a făcut Guvernul Boc, deci era informat cam ce măsuri îi vor cere să ia FMI-ul şi Banca Mondială.
Risipa de fonduri bugetare la care a recurs şi continuă să recurgă premierul Ponta este o măsură care va agrava starea economică a ţării şi va menţine starea de recesiune economică. Ponta mizează pe faptul că va fi ales preşedinte şi va avea la dispoziţie toate pârghiile puterii cu care să controleze şi să înăbuşe din faşă orice revoltă socială. Şi Ceauşescu gândea la fel şi a fugit ca un laş din faţa oamenilor . Rob al cultului personalităţii ca şi Ceauşescu, Ponta n-a învăţat nimic din modul tragic în care a sfârşit dictatorul comunist şi va plăti pentru ceea ce face acum, urmând soarta mentorului său politic Adrian Năstase.
Deja este cuprins de spaima de a nu câştiga alegerile în turul II şi recurge la decizii necugetate şi periculoase pentru viitorul ţării. Părerea mea!

P.S. – Ca dovadă a cultului personalităţii redau mai jos poezia dedicată lui Ponta de către Mircea Cosma, preşedintele Consiliului judeţean Prahova, trimis în judecată pentru acte de corupţie:
"Victor, o galaxie română-n devenire,
Răsare în universul zidit pe răstigniri,
Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,
El reînalţă o ţară a vechilor români!
Victor Ponta preşedinte!"


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Refuzul Fiscului
Horoscopul zilei
Remus Pricopie, tinta ironiilor, dupa ce a afirmat ca Romulus si Remus au fost crescuti de o vulpe
De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru!
Ministrul Ioan Rus, la impartirea microbuzelor scolare in Cluj:
"La primaru' ungur i-am dat cu defectiuni la partea de franare"
Tariceanu: Daca PSD crede ca turul II e mai potrivit pentru suspendare, lista ramane deschisa
Victor Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil chiar si in clasa intai care sa nu aiba telefon cu internet
Doi consilieri locali PDL din Bals au plecat la PSD si s-au intors in aceeasi zi in PDL
ActiveWatch: Cetatenii romani au dreptul sa dezbata prevederile Constitutiei Romaniei
Bancherii nu sunt de acord sa afiseze comisioanele pentru fiecare tranzactie la bancomat
pe motiv ca ar fi imposibil sa treaca pe ecran taxele tuturor bancilor.
DNA l-a denuntat pe Radu Mazare la Parchetul General pentru presiuni asupra justitiei
Mircea Cosma i-a compus o poezie lui Ponta
TDL Botoșani: FC Botoșani a obținut o victorie dublă împotriva echipei Dinamo
Florin Țurcanu reclamă practicile ilegale şi imorale ale PSD
La sfârșitul acestei luni, Târgul Agro ZOO, ediția a cincea
PDL Botoşani – Comunicat de presă
Interesele din spatele „limbii albastre”
Ioan Rotundu
Botoşani: Cine sunt trădătorii opoziţiei ademeniţi de PSD
Ioan Rotundu
Anunţ despre vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog