Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22910
De la 07 Ianuarie 2003
122908559
Editorial

Cretinismul politic este atemporal

  • Ioan Rotundu
  • 26 December 2014, 23:00
Potrivit unor tradiţii populare, cretinismul se manifestă cel mai pregnant primăvara şi toamna. N-am înţeles ce legătură poate fi între cretinismul considerat prostie umană adâncită până la idioţenie şi aceste două frumoase anotimpuri dar n-am nici un motiv ştiinţific să contest înţelepciunea şi buna credinţă a observaţiei populare ce se bucură de o tradiţie seculară.
Dar analizând anumite decizii ale unor politicieni, am constatat, nu fără surprindere, că prostia şi idioţenia se completează armonios şi dă naştere unui cretinism politic care nu mai respectă regula înţelepciunii populare ci se declară atemporal. Şi, cum stă bine celui care face o afirmaţie să o şi susţină cu argumente, eu am să -mi ilustrez expresia ce tocmai am botezat-o „cretinism atemporal” cu un proaspăt exemplu ce mi l-a pus la dispoziţie un reprezentant al mediului politic.
Deputata PDL de Arad, Claudia Boghievici, după nume probabil că aparţine etniei sârbe, a iniţiat o lege în chiar prag de An Nou (adică în plină iarnă) prin care bugetarii să beneficieze de un voucher anual în valoare de 125 lei pe care să-l folosească în scopuri culturale: cumpărare de cărţi, mers la filme şi spectacole teatrale etc.
Deputata arată în expunerea de motive la propunerea legislativă c㠄potrivit unui sondaj Eurobarometru dat publicităţii de Comisia Europeană şi realizat în perioada 26 aprilie-14 mai 2013, aproximativ 51% dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni, procent inferior mediei europene, care este de 68%.”
Vrea deputata ca românii să citească mai mult, dar nu toţi, ci numai cei care lucrează la stat, adică sunt bugetari, că ei au timp de citit. Am fost curios să aflu mai multe despre această politiciană care îi consideră pe bugetari rasă superioară din punct de vedere intelectual şi pe cei care muncesc în sistemul privat sau aiurea prin ţările Europei un fel de africani coborâţi din copac şi care abia silabisesc cuvintele scrise cu caractere latine.
Această Boghievici a fost învăţătoare promovată contabil la Protecţia Copilului Arad. Aici s-a înscris la o facultate timişoreană gen Spiru Haret şi s-a pricopsit cu o diplomă de licenţă. Mirosind că politica este calea promovării, a făcut repede carieră şi a ajuns directorul instituţiei. Între timp a realizat o colecţie impresionantă de diplome de masterat, şi-a luat şi doctoratul (pe când vom afla pe cine a plagiat?) şi a devenit chiar specialistă în domeniul Apărării, deşi nu cred că ştie cum se ţine în mână o armă militară s-au ce înseamnă foc concentrat asupra inamicului.
Ambiţioasă, nu în cultură generală şi de specialitate, ci în domeniul politic, deputata noastră a ajuns şi Ministrul Muncii în Guvernul Ungureanu, adică februarie – mai 2012. Ieşită din centrul atenţiei publice o perioadă de timp, probabil că arădeanca a simţit că-i rost de o revenire în prim planul scenei politice. O fi aflând că prin PNL se pun la cale ceva liste cu viitori miniştri ai unui guvern PNL şi a ţinut musai să se facă remarcată. Aşa că a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care doreşte ca anual toţi bugetarii să primească un „voucher cultural” în sumă de 125 lei, care va fi indexat anual în raport de rata inflaţiei.
De ce vrea arădeanca să-i culturalizeze numai pe bugetari, nu ne spune în expunerea de motive. Dar este limpede că suma ce vrea s-o facă cadou bugetarilor va fi luată de la cei care muncesc în mediul privat, pentru că ei susţin bugetul ţării şi nu bugetarii care doar consumă. Avem în România, cu tot cu companiile de stat, peste două milioane de angajaţi plătiţi de la buget. Asta ar însemna peste 250 milioane de lei anual, bani luaţi de la cei care muncesc şi daţi celor care taie frunze la câini prin birourile instituţiilor de stat.
În fond, deputata a procedat în spirit de gaşcă. Lucrând numai la stat, adică numai la Protecţia Copilului Arad, ea a ţinut să mai bage un ban nemuncit în buzunarul colegilor săi de muncă, considerându-i superiori intelectual celor care trudesc de dimineaţă până seara fără ca vreun politician să se gândească măcar să le uşureze cu ceva modul de viaţă.
Din punct de vedere politic deputata Claudia Boghievici este o cretină afectată irecuperabil de idioţenie iar pentru că şi-a permis să-i împartă pe români între bugetari culturali şi muncitori şi pensionari inculţi (pensionarii de ce n-ar avea dreptul la un voucher cultural?) , adică a promovat o lege discriminatorie şi cu tentă rasială, ar trebui judecată şi trimisă după gratii. Repede, până ce în cretinismul său politic nu mai comite şi o altă idioţenie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumirea beţivului
Horoscopul zilei
Prima vizita externa a lui Klaus Iohannis: Presedintele merge in Republica Moldova pe 22-23 ianuarie
Miracol de Craciun pentru o familie din Timis care traia ca intr-un grajd
Cod galben de ninsori. MAI
Autoritatile locale trebuie sa asigure spatii de cazare daca vor exista persoane blocate in trafic
Rusia: Inflatie de circa 11,5% in 2014
Doi alpinisti, frati, ucisi intr-o avalansa in Muntii Alpi
Mesajul medicilor tineri trimis guvernantilor de Craciun
Botoşani: Viceprimarul Andrei a pierdut ruşinos războiul cu Ţurcanu
Distrugatorul USS Donald Cook soseste in Marea Neagra cu misiunea de a promova pacea si stabilitatea
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor în perioada sărbătorilor de iarnă
National Public Radio: Iohannis are nevoie sa lucreze in tandem cu Kovesi in lupta anticoruptie
Cod portocaliu de ninsori, viscol si polei in 10 judete din sud-estul tarii, de duminica noaptea
Botoşani: Mişei şi ticăloşi până în ultima zi a anului
mormolocii din opoziţie tac complice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog