Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12561
De la 07 Ianuarie 2003
122898210
Editorial

Cruzi la suflet şi grabnici vărsători de sânge canin

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2016, 23:00
Vânătorii de pe Fondul de vânătoare Mihai Eminescu au pus din nou la cale un masacru canin mult mai de amploare decât cel de acum vreo doi ani din curtea Memorialului Ipoteşti.
15 câni, prieteni ai omului, au fost împuşcaţi fără milă de către vânători necunoscuţi public dar bine ştiuţi de cei care sunt stăpânii acestui fond. Sătenii din satul Cerviceşti, comuna Mihai Eminescu, susţin că animalele au fost împuşcate în curtea celor plecaţi de acasă cu treburi iar un boschetar angajat de criminalii canini i-a strâns şi i-a aruncat într-o mlaştină de la margine de sat. În urma protestelor sătenilor Poliţia ar fi început o anchetă pentru a afla autorii masacrului. Aiurea, nu va fi rostit nici un nume de vânător din motivele pe care le boi expune mai jos.
Fondul de vânătoare Mihai Eminescu este unul privat şi nu se află sub controlul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani. Singura instituţie care ar avea drept de control asupra stăpânilor fondului ar fi Garda de Mediu. Iar stăpânii fondului sunt nume mari şi sonore: Miluţă Zmău, fostul comisar şef la Rutieră, pensionar, acum consilier judeţean şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani. Miluţă Zmău deţine funcţia de preşedinte. Funcţia de director este deţinută de către fratele lui Miluţă, Ionică Zmău. Cei doi fac ordinea pe fond, o ordine discreţionară şi fără drept de apel din partea proprietarilor de terenuri sau de animale de curte cum sunt câinii.
Vânătorii care au împuşcat câinii nu puteau ieşi în teren fără autorizaţie nominală eliberată de cei doi fraţi Zmnău. Vânătoarea fiind închisă din 31 ianuarie a.c., ei puteau trage cu puşca doar pentru acţiuni de combatere. Şi au combătut împuşcând câinii din curtea sătenilor din Cerviceşti.
Dreptate nu vor primi aceşti săteni pentru că poliţiştii n-au cum să-l ancheteze pe fostul comisar şef de la Rutieră, bun amic cu comisarul şef interimar al IPJ Botoşani, Mihai Bunduc, bun amic cu Nelu Catan㠖 preşedintele AJVPS Botoşani şi cuscru cu comisarul şef Bunduc.
Şi masacrul din curtea Memorialului Ipoteşti de acum vreo doi ani a fost anchetat de poliţişti şi nici în ziua de astăzi nu s-a mai aflat cine au fost vânătorii care au tras în mijlocul localităţii Ipoteşti şi au rănit câini care s-au refugiat în curtea Memorialului unde au fost urmăriţi şi lichidaţi cu o cruzime greu de acceptat că cei în caută ar fi fost oameni.
Vă mai amintiţi de masacrul unor mistreţi, vreo şapte, prinşi într-o capcană tip groapă cu ţepuşe înfipte pe fund, comis pe raza satului Văculeşti? Spunea atunci conducerea IJP că-i va descoperi pe autori şi-i va pedepsi exemplar. Tăcere de atunci! Şi cum să nu fie tăcere de vreme ce pe acel fond de vânătoare era şi este stăpân Nelu Catană, ajuns ulterior masacrului mistreţilor preşedintele AJVPS şi cuscru cu comisarul şef Mihai Bunduc.
Aceşti pretinşi vânători cruzi la suflet şi doritori de vărsare de sânge canin, care n-au pic de omenie în ei, care se cred baroni, marchizi, conţi şi mai ştiu eu ce titluri nobiliare îşi imaginează în megalomania lor de bogătaşi, fac legea cu noi. O fac pentru că suntem indiferenţi şi toleranţi cu cei care ne conduc şi nu-şi fac datoria, o fac pentru că nu am ieşit niciodată în stradă să-i trimitem acasă pe impostorii ajunşi şefi, să stea în mocirla lor plină de imoralitate şi incultură.
Să mai adaug că la tot ce se petrece pe raza comunei Mihai Eminescu se face părtaş şi actualul deputat liberal Verginel Gireadă, un tractorist cu aere de baron local ajuns parlamentar prin fraudă morală, un infractor care se laudă că va redeveni primarul comunei după alegerile din 5 iunie a.c..
Mai am bruma de speranţă că locuitorii comunei care l-au dat ţării pe Mihai Eminescu mai au puterea de judecată şi simţul responsabilităţii de a nu mai umili încă odată memoria poetului alegând primar un infractor. Sper ca ruşinea de oameni cinstiţi să fie mai puternică decât mita electorală pe care o va oferi Gireadă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pui cu glazură de muştar şi miere
Bancul zilei: Reproşul profesoarei
Horoscopul zilei de 23.02.2016
Perchezitii ale DNA la CJ Valcea
Lovitura dura pentru Cameron:
Boris Johnson, influentul primar al Londrei va face campanie pentru Brexit / Informatia a influentat cotele la pariuri
O femeie de 106 ani danseaza cu Michelle si Barack Obama
Lider social-democrat: PSD este deranjat de modul in care au fost schimbati prefectii
ANI a sesizat procurorii DNA in cazul primarului din Tg Jiu, Florin Carciumaru,
suspectat de coruptie si conflict de interese
Serie de atacuri asupra bancilor rusesti din Ucraina
Ciolos, primele propuneri de reforma a administratiei:
impozitul pe proprietate sa ia in calcul valoarea de piata a imobilelor si nu amplasarea lor. Plus: posibila disparitie a consiliilor judetene si contopirea judetelor in regiuni
Adrian Grajdan, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru favorizarea lui Nastase
Antena 3 despre voi, cei de pe net: cretini, imbecili, jivine viermanoase, putoi si drogati
Botoşani: Drumuri judeţene tot mai proaste, bani de întreţinere tot mai puţini
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre numirile care vor avea loc in justitie in 2016 si statul de drept:
Nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog