Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21407
De la 07 Ianuarie 2003
122881474
Editorial

Cum Portariuc şi Ponta au umilit opoziţia

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2014, 23:00
Ieri s-a dat startul la campania alegerilor europarlamentare. Un start care la Botoşani a fost furat de către PSD în stilul lor caracteristic. În timp ce liderii partidelor din opoziţie se conofăiau şi nu erau decişi cum să abordeze campania, cei din PSD au pus la punct o strategie demnă de invidiat dar care dovedeşte maturitatea lor politică.
Prin invitarea la Botoşani a preşedintelui Autorităţii Naţionale a pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare şi de Utilităţi Publice şi organizarea unei întâlniri a acestuia cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari s-a creat o atmosferă electorală cu un puternic mesaj pentru botoşăneni.
Declaraţia, fără temei legal, a preşedintelui Autorităţii cum că Primăria poate scuti de plată locatarii pentru căldura consumată pe spaţiul comun şi anunţul primarului Portariuc că începând cu anul viitor botoşănenii nu vor mai plăti nici un ban pentru căldura pe spaţiul comun a creat un puternic val de simpatie electorală pentru candidaţii PSD. Nici un alt mesaj al opoziţiei lansat în spaţiul public de acum înainte nu va putea avea un impact mai puternic, deşi declaraţiile lui Ciocan şi Portariuc sunt pur şi simplu minciuni electorale care nu vor fi onorate niciodată.
Despărţirea de către primarul Portariuc a Zilelor oraşului de sărbătoarea Patronului spiritual al oraşului Botoşani care este Sf. Gheorghe şi deschiderea festivă a acestei sărbători în prima zi de campanie electorală a fost un alt prilej pentru social-democraţii botoşăneni să strângă simpatii electorale.
Ce mesaj mai pot avea de acum înainte cei din opoziţie? Nici un fel de mesaj, doar nişte scânceli de copil în faţa tatălui că a fost bătut măr de băiatul vecinului. Dacă liderii partidelor de opoziţie erau adevăraţi politicieni, lansau în spaţiul public atenţionări către botoşăneni că li se pregăteşte de către PSD o campanie de promisiuni deşarte, de minciuni sfruntate şi manipulări grosolane înainte ca aceste evenimente să aibă loc. Dacă se proceda aşa se diminua mult din impactul lor electoral şi botoşănenii primeau altfel, mult mai rezervat şi chiar critic, mesajele PSD-ului.
Ticăloşia social-democraţilor a mers până acolo că, deşi USL-ul nu mai există ca alianţă politică iar PNL este în opoziţie, pe afişele lor electorale au trecut sloganul „Continuăm USL”. Un mesaj politic menit să-i ducă în eroare pe cei care au votat USL la localele şi parlamentarele din 2012.
În plan naţional, însuşi premierul mincinos şi plagiator Victor Ponta, în mod ipocrit şi impostor şi-a organizat pentru deschiderea campaniei electorale o prezentă la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Nucet, judeţul Dâmboviţa, unde a fost întâmpinat de mii de creştini. Primăriţa l-a primit cu pâine şi sare, cu un cor de aplaudaci şi cu lozincari de genul „Ponta preşedintele României”, timp în care Ponta râdea tâmp cu gura până la urechi.
La salutul de întâmpinare cu „Hristos a Înviat!” Ponta a răspuns cu „Bună ziua!” iar la cererile bătrânilor de a majora pensiile şi ale tinerilor de a le oferi locuri de muncă, Ponta a răspuns cu largheţe că toate aceste probleme le va rezolva, ele fiind deja pe agenda sa de lucru. Altfel spus, Ponta nu s-a sfiit să mintă chiar în curtea unei mănăstiri. Omul acesta apărea în imaginile televizate mai îngâmfat şi mult mai arogant decât Nicolae Ceauşescu. Dacă Ponta nu va fi oprit din drumul său de către colegii de partid sau de românii de bună credinţă, România va ajunge în curând sub stăpânirea tagmei jefuitorilor social-democraţi iar Ponta cel mai crud dictator din toată istoria medievală şi modernă a Principatelor Române.
La ce să ne mai aşteptăm de la un premier care rosteşte un „Fa” clar către ministrul Doina Pană şi apoi neagă rostirea, deşi toată ţara a putut vedea şi auzi replica înregistrată de camerele de televiziune. Ponta este bolnav de minciună, de mărire, de putere discreţionară şi îşi atinge aceste idealuri folosindu-se de şabloane politice de stimulare a urii românilor faţă de Băsescu. Iar românii, lipsiţi de cultură politică şi responsabilitate pentru propria lor soartă şi viitorul copiilor lor îi dau crezare şi ascultare.
Ultima cretinătate rostită de Ponta a fost să-l critice pe preşedintele Băsescu că îi înspăimântă pe români cu mobilizarea rezerviştilor. Cretinul habar n-are că o ţară care nu ştie câţi rezervişti poate aduna sub arme este o pradă uşoară pentru un inamic mult mai slab ca potenţial militar. Preşedintele României, azi Băsescu şi mâine cine va fi ales, este comandantul Armatei Române şi are obligaţia de a lua toate măsurile de ordin militar pentru a asigura apărarea ţării. Iar verificarea rezerviştilor în vremuri de ameninţare a securităţii ţării este o măsură de primă urgenţă.
Dar în cretinătatea lui Ponta ori n-are priceperea necesară, ori, aşa cum se spune, este omul lui Putin la Bucureşti. După cum a reacţionat şi reacţionează faţă de comportamentul Rusiei în Ucraina, ceva sâmbure de adevăr că Ponta este omul lui Putin există. De vreme ce Iliescu şi Geoană s-au dovedit a fi oamenii Moscovei la Bucureşti, Ponta, care este tot social-democrat şi crescut în spiritul lui Iliescu şi Geoană nu poate fi decât pro-rus şi antieuropean şi american. Lucru ce l-a demonstrat deja cu prisosinţă.
Revenind la Portariuc de la Botoşani, omul acesta este copia fidelă a lui Ponta dar la o scară ceva mai mică. Marea durere este că majoritatea botoşănenilor, lipsiţi de maturitatea politică necesară şi de o gândire deschisă şi în perspectivă, continuă să rămână masa de manevră a social-democraţilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă ardelenească
Bancul zilei: Răzbunarea lui John
Horoscopul zilei
Dan Sultănescu, consilierul lui Ponta, după publicarea ştirii cu "Fa, Doina"
manipulări mediatice. E nasol sa fiţi fortaţi să plătiţi impozite, nu-i aşa tovarăşi?
Mihail Hodorkovski: Putin se răzbună pe Ucraina din motive personale
Oficial ucrainean: Riscul unei invazii ruse în Ucraina a crescut
Elena Udrea despre ancheta Gazeta Sporturilor despre Gala Bute
resping orice acuzaţie de corupţie, domnul Tolontan se poate aştepta inclusiv să-l dau in judecată când face afirmaţii atât de grave
Victor Ponta, baie de mulţime la Mănăstirea Nucet in prima zi a campaniei electorale
Trăiască Ponta! Trăiască viitorul preşedinte!
Botoşani: Portariuc le-a tras-o din nou celor din opoziţie
Ioan Rotundu
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog