Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4005
De la 07 Ianuarie 2003
123137745
pnl
Editorial

Cum prinde viaţă diabolicul plan al lui Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 12 January 2017, 23:00
N u cred că mai există vreun român care să nu fi înţeles că în urma votului din duminica de 11 decembrie 2016 ţara a încăput pe mâna corupţilor. Doar 18% dintre români au dorit ca prin votul lor ţara să devină prizoniera PSD-ului, partidul în care s-au oploşit toţi corupţii, penaliştii şi profitorii, dându-şi mâna cu toţii în a devaliza bugetul ţării, atât cât a mai rămas de furat de la guvernele anterioare.
Însă dorinţa cea mare, una imperioasă, a acestei adunături de corupţi sub sigla PSD este înfrângerea justiţiei şi trecerea ei sub control politic. În acest scop, evident pentru orice neiniţiat într-ale politicii şi ştiinţelor juridice, a fost pregătit un plan migălos şi bine gândit ca aplicarea lui să nu stârnească proteste stradale din partea celor care mai au o brumă de raţiune şi conştientizează ce se întâmplă cu viitorul lor, al copiilor şi nepoţilor.
Fără îndoială că acest plan nu putea avea alt creator decât pe diabolicul Liviu Dragnea, cel care se înfăţişează românilor cu o mimă de om a cărui bunătate sufletească şi îngrijorare pentru popor sunt de o generozitate care o întrece şi pe cea a fondatorului creştinismului Iisus Hristos. În spatele acestei înfăţişări de fapt se ascund interese pe care a le numi diabolice este un termen prea blând şi tolerant.
Despre existenţa acestui plan s-a ştiut atât în media cât şi în rândul celor care pretind că reprezintă societatea civilă dar au tăcut cu toţii complice, banii oferiţi de PSD prin diferite mijloace fiind mai atractivi decât a dezvălui public ce s-a pus la cale pentru a deschide ochii acestui popor care este înşelat din patru în patru ani fără a învăţa ceva din trista experienţă pe care a acumulat-o în întreaga perioadă postdecembristă.
Dar vorbim de un fapt pe cale a se împlini, adică de dorinţa corupţilor de a lua prizonieră şi justiţia. Mai întâi corupţii au pus mâna pe conducerea celor două camere ale Parlamentului. Cu Tăriceanu la Senat şi Dragnea la Camera Deputaţilor, modificarea Codului penal, adoptarea unei legi a graţierii şi amnistiei, o suspendare a preşedintelui Iohannis la nevoie, etc. sunt puncte ale planului rezolvate. Li s-a arătat şi judecătorilor mâţa, avertizându-i că vor adopta o lege a răspunderii materiale. Tradus, acest avertisment sună cam aşa: opriţi condamnările colegilor noştri sau vă punem la plata unor daune pe care cu greu o să le puteţi face faţă. O mică piedică în calea corupţilor a fost cerbicia preşedintelui Iohannis de a nu-l accepta pe Liviu Dragnea premier. Dar corupţii nu s-au repliat şi nu s-au lăsat impresionaţi de acest moft al preşedintelui şi l-au găsit pe Grindeanu omul potrivit a fi premierul marionetă a lui Liviu Dragnea.
S-a trecut la punctul trei al planului, asaltul asupra justiţiei. Deocamdată au pus mâna pe Ministerul Justiţiei, punând un ministru care, în calitate de fost parlamentar şi lider PSD, a apărat corupţii din partid punând la bătaie întreaga sa putere politică şi de influenţă. Florin Iordache, proaspătul ministru al Justiţiei, este omul care s-a bătut enorm de mult ca Parlamentul României să adopte o lege a graţierii şi amnistiei, mijloc de a-i scoate de după gratii pe colegii corupţi şi condamnaţi precum Voiculescu, Fenechiu etc. ar mai ales pentru a bloca condamnarea colegilor precum Dragnea Ponta, Tăriceanu, Şova şi toată gaşca de penalişti care fac rând la DNA şi ÎCCJ.
Iordache, imediat ce a fost instalat ministru, i-a chemat la ordin pe procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul şef al DNA Laura Codruţa Koveşi, cei doi să priceapă că au de acum un şef de care trebuie să asculte dacă vor să aibă tihnă în funcţiile deţinute. Mai greu îi va fi lui Iordache s-o subjuge pe Mariana Ghena, proaspăta preşedintă a CSM-ului care deja a anunţat că se opune unei legi a răspunderii materiale pentru judecători.
După acest semnal dat celor doi, ministrul Iordache s-a pus pe treabă, făcându-şi o prioritate din a numi secretari de stat în minister numai oameni loiali PSD-ului. Judecătoarea de la Curtea de Apel Craiova, Mariana Moţ, naşa interlopului Bercea Mondialul, s-a dovedit a fi un bun protector al corupţilor şi interlopilor aşa că va ocupa o funcţie de secretar de stat. O altă funcţie de secretar de stat a fost oferită procurorului Constantin Sima. Omul, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Procurorilor s-a luptat din greu să susţină legea graţierii şi amnistiei iniţiată de PSD în legislatura trecută. De pe noul post de secretar de stat în Ministerul Justiţiei va fi mai eficient pentru adoptarea unei astfel de legi.
Deocamdată cam acestea sunt primele măsuri luate de ministrul Justiţiei Florin Iordache, măsuri menite să submineze statul de drept şi să subordoneze justiţia politicului, adică PSD-ului.
S-a mai stropşi ministrul Iordache către cei de la Comisia Europeană ca să ridice MCV-ul asupra justiţiei din România, acest mecanism dând mare bătaie de cap corupţilor care au pus mâna pe guvernare. Dacă la Justiţie Iordache a început cu mult zel punerea în practică al planului conceput de Dragnea, la Ministerul Afacerilor Interne protejata lui Liviu Dragnea, Carmen Daniela Dan este ceva mai diplomată. Ea nu se împăunează pe sticlă ca Iordache cu măsurile luate în numirea noilor secretari de stat care vor avea misiunea de a proteja prin structura Poliţiei interesele naţionale şi locale ale membrilor PSD aleşi sau puşi în diferite funcţii publice.
Un prim merit al proaspetei ministru adusă de Dragnea de la Teleorman ca să-l slujească cu credinţă este acela că îl caută pe Sebastian Ghiţă peste tot în România numai unde l-au ascuns oamenii lui Dragnea nu, Sebi, cum îl dezmiardă Dragnea, având misiune, în opinia mea plagiată de la liderii ISIS, să trimită postului său România Tv filmuleţe cu dezvăluiri de tip cancan ca să ţină ocupată atenţia poporului să nu cumva să realizeze ce viitor îi pregăteşte Dragnea.
La Ministerul Economiei, Dragnea a pus un ministru după chipul şi asemănarea sa. Alexandru Petrescu, omul care a pus pe chituci Poşta Română, în calitate de director general făcând afaceri bănoase cu firmele care căpuşează această importantă companie de stat, şi-a suflecat mânecile şi s-a pus pe treabă. Ca partidul, adică PSD-ul să-şi pună în aplicare planul de subordonare a justiţiei are nevoie şi de bani. Iar Petrescu se pricepe la bani.
Şi-a unit forţele cu cei de la ANAF pentru a fi anulată declaraţia 088, o declaraţie care de când a fost introdusă de Guvernul Cioloş a diminuat drastic evaziunea fiscală iar visteria statului a prosperat nesperat de mult. Datorită acestei declaraţii au ieşit la iveală existenţa a sute de firme fantomă prin care managerii instituţiilor de stat au sifonat sume imense de bani. Aşa cu fost descoperiţi cu fraude în bugetul instituţiei celebri manageri de spitale.
Anularea acestei declaraţii va da liber evazioniştilor fiscali să-şi reia activitatea şi să prospere. O parte din bani vor ajunge pe căi oculte în visteria PSD. Bani cu care partidul, printre altele, va putea cumpăra tăcerea mass mediei care şi aşa a muţit într-un mod extrem de ruşinos.
O altă măsură susţinută de Petrescu cu şeful de la ANAF a fost blocarea popirilor pe contul societăţilor care nu-şi plătesc datoriile la stat. Dacă până acum ANAF-ul putea bloca contul bancar fără vreo piedică procedurală, de acum înainte va trebui ca mai întâi să-l someze pe agentul economic, după care va putea trece la executarea silită. Practic s-a introdus o cale nouă de corupţie. Fiscul îl atenţionează pe patron iar patronul se duce la sediul PSD şi rezolvă problema, şeful de la Fisc primind ordin de la partid s-oi lase moale cu cutărică.
L-am lăsat penultimul pe bietul Victor Ciorbea, încă Avocatul Poporului. Omul a ajuns atât de jalnic că râsul curcilor ar fi pentru el o favoare. Contestând la Curtea Constituţională articolul din Legea 90/2002 care i-a blocat lui Dragnea accesul la funcţia de premier, Ciorbea a confirmat, ceea ce se ştia deja, că este omul controlat de PSD.
Anemicele proteste de la Cluj şi Bucureşti nu l-au speriat pe Ciorbea care a declarat nonşalant că protestatarii sunt nişte proşti sadea şi că n-au priceperea necesară să înţeleagă gestul său de a-l apăra pe Dragnea. Tupeu de om disperat să nu-şi piardă funcţia şi odată cu ea privilegiile.
Şi acum cheia cu care Dragnea va deschide uşa prin care justiţia va intra să îngenuncheze în faţa sa jurându-i credinţă. La Curtea Constituţională, acolo unde se contestă legile abuzive adoptate de un Parlament plin de corupţi, preşedinte este omul de bază al PSD, Valer Dorneanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în Guvernul Năstase.
În momentul de faţă din cei 9 judecători 6 sunt controlaţi de PSD. Deja Valer Dorneanu a anunţat că legea care i-a interzis lui Dragnea să fie premier este una complicată. Dorneanu ne-a pregătit pentru o decizie de câştig în favoarea lui Dragnea, CCR urmând a legifera că România poate fi condusă de condamnaţi, legitimând corupţia ca formă de guvernământ.
În tot acest timp cât Dragnea lucreaz㠄în interesul poporului”, poporului i s-a oferit pâine şi circ. Pâinea sub forma unor pomeni electorale care ne vor costa enorm de mult în curând iar circul îl întreţine saltimbancul Sebastian Ghiţă. Când Ghiţă nu va mai fi util, ministrul Carmen Daniela Dan îl la găsi la capătul unor ”amănunţite şi temeinice cercetări” menite să-i aureoleze cariera. Din acel moment poporul va avea voie să se trezească la realitate. Prea târziu însă pentru el.
Au mai rămas pe baricade luptei împotriva corupţiei preşedintele Klaus Iohannis, şefa DNA Codruţa Koveşi şi preşedintele CSM, judecătoarea Mariana Ghena. Lipsiţi de sprijinul mass mediei trecută deja cu întreg arsenalul de luptă în tabăra PSD, cei trei nu vor putea să reziste prea mult timp şi vor fi sacrificaţi.
Speranţa noastră ar mai fi ca prin MCV-ul impus de Comisia Europeană asupra justiţiei din România şi atitudinea organismelor internaţionale, în România lupta împotriva corupţiei să nu dispară în totalitate. Mai există ca acel segment de populaţie format din angajaţii în sectorul privat şi tinerii dezorientaţi asupra viitorului lor să iasă în stradă şi să umple lumea cu actualii corupţi instalaţi la guvernare, eliberând ţara. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.01.2017
Bancul zilei: Reproş sexual
Suliţa: Directorul şcolii, profesor grad I cu doctorat, înlocuit cu o învăţătoare
Ioan Rotundu
Atentionare Cod Galben de polei si viscol la munte, de vineri pana sambata
Dublu discurs la ministrul justitiei, Florin Iordache.
Una spune publicului din Romania, cu totul altceva oficialilor UE despre “coerenta
Secretarul general adjunct al Comisiei Europene: Ridicarea MCV nu se va intampla in acest an
Ce trebuie lamurit urgent in scandalul Ghita – Coldea
Traian Basescu: Indiferent de rezultatul anchetei, Coldea nu mai ramane prim-adjunctul SRI
James Mattis, propus de Trump sef al Pentagonului: Vladimir Putin incearca sa rupa NATO
Sustin 100% articolul 5 al tratatului NATO
Florian Coldea, numarul doi in SRI, suspendat si pus la dispozitia directorului Hellvig
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog