Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2455
De la 07 Ianuarie 2003
122888104
Editorial

Cum s-a făcut de râs Cosmin Andrei

  • Ioan Rotundu
  • 7 March 2014, 23:00
Vineri, viceprimarul Cosmin Andrei a anunţat că în municipiul Botoşani mai sunt doar doi câini, restul fiind prinşi de hingheri şi duşi la padocuri, loc de unde unii au fost adoptaţi, alţii vor fi eutanasiaţi.
Constatarea a făcut-o viceprimarul personal joi seară, când vreme de patru ore, însoţit de hingheri, a cutreierat străzile municipiului şi n-a întâlnit decât doi câini.
Cosmin Andrei, ca şi şeful său primarul Ovidiu Portariuc, pare să trăiască într-o altă realitate decât cea pe care o trăim noi. Cum poate să afirme că nu mai sunt câini prin Botoşani când aceştia îşi flutură coada bine mersi chiar prin zona centrală. Prin faţa Uverturii Mall, sunt cel puţin teri câini de talie mică care se iau după sacoşele femeilor, mirosindu-le.
Pe Pietonalul Transilvaniei alţi câini, chiar vineri când viceprimarul se gurguţa cu declaraţia, stăteau adăpostiţi de ploaie la uşile de intrare în bloc. Prin piaţă îşi flutură coada alţi câini, mai ales după amiaza, când piaţa este mai puţin aglomerată. Tot vineri, un căţel maro la culoare, făcea de pază la intrarea în supermarketul PIITA de lângă sediul Băncii Transilvania din zona Stadionului.
La buncărele din spatele Şcolii nr. 11 şi din faţa Şcolii nr. 14, la ore de seară, alţi câini sunt în căutare de hrană şi şirul locaţiilor controlate de câini ar putea continua. Recunoaştem însă că numărul acestora este mult redus faţă de acum doi ani. Cum de viceprimarul nu i-a văzut? Ori s-a deplasat cu maşina şi cânii n-au vrut să-i stea în faţa farurilor să fie văzuţi, ori hingherii care l-au însoţit au fost puşi de şeful lor Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, aflat deja în conflict cu Portariuc şi Andrei, să-i pună lanţul de gât şi să-l poarte prin zonele pe care câinii nu le frecventează.
Prin declaraţia făcută viceprimarul Cosmin Andrei a mai dovedit încă odată botoşănenilor, deşi nu mai era nevoie, că se comportă infantil în tot ce face şi spune. De vreme ce la Secţia de boli infecţioase continuă să se prezinte botoşăneni muşcaţi de câine, de vreme ce câinii continuă să fie văzuţi prin locurile pe care le-am enumerat, botoşănenii care au luat act de declaraţia sa ori şi-au făcut cruce şi s-au rugat la Dumnezeu să-l ierte că-i nevinovat, ori l-au blestemat să fie şi el muşcat de câine, să simtă pe pielea lui ce înseamnă un tratament antirabic.
Dar, să presupunem că declaraţia viceprimarului corespunde realităţii. Activitatea de prindere a câinilor comunitari, depunerea lor la padocuri, hrănirea şi avizarea adopţiilor sau a eutanasierii sunt atribute ale directorului Eugen Ţurcanu, cel acuzat de primarul Portariuc şi anchetat de viceprimarul Andrei că nu-şi face treaba bine. De vreme ce prin Botoşani mai sunt doar doi câini, atunci Ţurcanu şi-a făcut treaba excelent. Cum rămâne atunci cu anchetarea sa de către Comisia de disciplină a cărei preşedinte este chiar Cosmin Andrei?
În imaturitatea sa demonstrată faţă de viaţă şi faţă de treburile administraţiei publice, Cosmin Andreoi ne dă acum şi dovada imaturităţii politice. Când vrei să schimbi un şef din Primărie numai pentru că a ajuns în funcţie cu sprijinul altui partid decât al tău, o faci în aşa fel ca motivele invocate să aibă şi aparenţă de realitate. În cazul lui Eugen Ţurcanu, după ce a fost declarat incompetent şi propus pentru demiterea din funcţie, sancţionat cu diminuarea din leafă, acuzatorul său vine acum şi-i laudă activitatea. Doamne, cât de proşti pot fi!
Şi când te gândeşti că soarta noastră, viitorul nostru, depinde de decizia acestor netrebnici ajunşi în funcţie cheie prin minciuni politice de o grosolănie rar întâlnită. Cred că a cam sosit vremea să ne folosim de instrumentele democraţiei şi să-i trimitem acasă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru noi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Administraţia Penitenciarelor vrea să construiască o nouă închisoare
Dan Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti la primul termen al apelului in dosarul ICA
Hai, că merge şi aşa
Programul Guvernului: Lărgirea bazei de impozitare, impozit diferenţiat şi CAS şi TVA reduse, dacă este posibil
Bancul zilei: Moţească
Reţeta zilei: Chifteluţe de pui în sos picant
Horoscopul zilei
Impozitul pe glicemie
Ioan Rotundu
Alune americane
Zgonea, atac dur la Crin Antonescu: Om instabil, nu poate fi preşedinte
şefia Senatului să revină unui senator "USL"
Jean-Claude Juncker a fost ales candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene
Viceprimarul Cosmin Andrei spune lucruri trăsnite
Sfatul lui Roman către primarul Portariuc
Cătălina Lupaşcu într-o nouă contră cu primarul Ovidiu Portariuc
Roman și Țâbuleac vor „sta la pând㔠în timpul alegerilor
Botoşani: Primarul Ovidiu Portariuc, despre alianța PDL-PNL
„Este vorba despre protejarea unor camarile de partid, Flutur, Ţurcanu…”
Felicitare 8 Martie - Societatea Urban Serv SA Botoşani
Felicitare 8 Martie - Societatea Microbuzul SRL Botoşani
Traian Băsescu: Ponta, Antonescu şi Dragnea vor plăti factura minciunii
şi în politică sunt dame de companie
Premierul Ponta a introdus cerinţele UDMR in Programul de guvernare USL, în decembrie 2012
Kelemen Hunor: "Ne-a rugat pe noi sa pregătim un text"
Preşedintele PPDD Timişoara a murit în timpul petrecerii de 8 Martie a partidului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog