Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4992
De la 07 Ianuarie 2003
123138732
pnl
Editorial

D-l Goe, cel de la Victoria

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2015, 23:00
Vă mai amintiţi de d-l Goe, acea obrăznicătură alintată de mam’mare şi mamiţica care obişnuia să facă tot ce-i trecea prin cap? După ce mamiţica îl ameninţa că plânge dacă nu se astâmpără din obrăznicii, d-l Goe medita câteva clipe, după care îşi continua afronturile aduse celor din jur.
Asemenea d-lui Goe este şi premierul Victor Ponta. După ce poporul l-a urecheat prin vot şi l-a avertizat că nu-i dispus să-i accepte mofturile lui şi ale social-democraţilor, o perioadă de timp Ponta a stat cuminte şi dădea impresia că i-a venit mintea la cap. Penitenţa sa faţă de reproşurile poporului au durat de joi până mai apoi. După o pocăinţă de tip ipocrit, domeniu în care Ponta excelează, şi-a reluat atitudinea şi înfăţişarea arogante, vorba de miştocar, colindă din nou televiziunile şi face declaraţii care de care mai idiote dar şi jignitoare pentru popor.
Nu mai departe duminică, într-o emisiune la România Tv, acea televiziune pusă pe picioare de Sebastian Ghiţă cu banii lui Dorin Cocoş, bani daţi de acesta lui Ghiţă la cererea expresă a generalului Florian Coldea, acum şef interimar al SRI, Ponta declara c㠄Băsescu şi Udrea au fost vârfurile unor ilegalităţi, precum Nicolae şi Elena Ceauşescu”.
Mare tupeu trebuie să ai să faci o asemenea declaraţie. Chiar dacă pe fond Ponta ar avea dreptate, el ar fi ultimul om din România care ar avea dreptul să vorbească despre ilegalităţi şi corupţie. Cu mai bine de jumătate dintre preşedinţii CJ ai PSD după gratii, după ce şi-a ales miniştri persoane aflate în anchetă penală sau chiar condamnate în primă instanţă, persoane incompatibile sau suspectate de acte de corupţie, de plagiat, tupeistul premier îndrăzneşte să ne vorbească despre corupţie.
Cum poate vorbi Ponta despre corupţie când a fost mâna dreaptă a unui premier corupt şi condamnat de două ori, aşa cum este Adrian Năstase, sau care a protestat în faţa sediului DNA din Piteşti ca să-i apere pe corupţii din PSD?
Cum îndrăzneşte acest şarlatan politic ajuns premier prin fraudă morală să vorbească despre corupţie când Viorel Hrebenciuc, cel mai de încredere şi de vază politician al PSD, se află după gratii pentru infracţiuni de corupţie de o gravitate inimaginabilă pentru omul cu bun simţ?
Ponta vorbeşte de corupţie dar are ca viceprim-ministru pe Liviu Dragnea, deja trimis în judecată pentru fraudarea referendumului din august 2012. Acelaşi Ponta, în cabinetul său din palatul Victoria, punea la cale cu baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu, promovarea în Poliţie şi DNA a unor persoane corupte.
Iată că acest om tupeist, ipocrit, şarlatan şi fraudator moral, asemenea lui Goe, după ce a stat în expectativă o perioadă scurtă de timp a revenit în forţă pe scena politică românească şi ne otrăveşte din nou cu declaraţii menite să-i acopere propriile acte şi fapte de corupţie.
Mă abţin de mai bine de o săptămână să comentez pe seama evenimentelor din ultima perioadă generate de procurorii DNA pentru că ceva nu se mai potriveşte în acţiunile lor de până acum. Ceva nu se potriveşte nici în ultimele acţiuni ale noului preşedinte de la Cotroceni cu promisiunile sale din campania electorală.
Am o serie de suspiciuni dar nu am şi dovezile necesare ca să le pot comenta. Dar, auzindu-l duminică pe Ponta cu câtă dezinvoltură vorbea despre cum luptă el împotriva corupţiei n-am mai putut răbda. Am scris acest comentariu la o zi de la eveniment tocmai pentru a mă detaşa de impresiile momentului, pentru a putea fi cât mai obiectiv.
Am făcut paralela dintre d-l Goe şi premierul Ponta pentru că între modul de manifestare a acţiunilor, de maturitate în gândire şi responsabilitate în fapte, între personajul creat de Caragiale şi cel creat de Adrian Năstase nu-i nicio deosebire. Avem aceleaşi obrăznicături, diferenţiate doar de vârsta.
Auzindu-l pe Ponta cum vorbea, trăiesc cu sentimentul de groază că ce este mai rău pentru noi abia de acum va veni. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Cuib de cartori cu aripioare de pui
Bancul zilei: Politeţea ginerelui
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Nimeni nu poate recurge la ultimatumuri in fata lui Vladimir Putin
Dmitri Peskov, purtator de cuvant al Kremlinului
Scandal urias in Ungaria
dupa ce ginerele lui Viktor Orban s-a imbogatit de pe urma contractelor de iluminat public
Un avion care transporta mai multi jucatori chilieni de fotbal a fost gasit dupa 54 de ani
Noi sanctiuni pentru Rusia: Ministrii de externe din UE au aprobat o noua lista de persoane sanctionate
dar implementarea a fost amanata
Generalul Florian Coldea (SRI) a respins acuzatiile denigratoare si lipsite de orice fundament real la adresa mea
Klaus Iohannis, discurs in fata Parlamentului
In urma consultarilor cu partidele, am convenit ca pana la finele sesiunii sa avem un nou pachet de legi privind alegerile, votul din diaspora, finantarea partidelor
Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, sărbătorită şi la Botoşani
Ford Mondeo radiat din circulaţie depistat la Ripiceni
Saci cu peşte ilegal depistaţi de poliţiştii de frontieră
Priviţi-l şi spuneţi dacă vă inspiră încredere!
Ioan Rotundu
Botoşani/Alba: Un schit care se cere ajutat
Patru evenimente importante si semnificatiile lor. Protagonisti: Iohannis, Ponta, Udrea si Coldea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog