Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17821
De la 07 Ianuarie 2003
122877888
Editorial

Daţi-l jos pe netrebnic!

  • Ioan Rotundu
  • 25 July 2011, 23:00
După ce s-a văzut instalat oficial manager general la societatea Apa Grup, Marcel Georgescu a început să-şi arate colţii. El rânjeşte la botoşăneni, mârâie şi se pregăteşte să muşte. Iar muşcătura sa, dacă se va produce, va fi simţită de zecile de mii de botoşăneni care au crezut şi s-au încrezut în spusele celor care au condus şi conduc destinele municipiului Botoşani. În ce-am crezut noi. Am dat crezare PSD-ului, care prin primarul Egner, prin preşedinţii de Consiliu Judeţean ne-au convins să ne punem apometre de apartament pentru a se înregistra consumul de apă. Iar afacerea apometrelor a fost încredinţată societăţii Elsaco, patronată de Valeriu Iftimie. Câţi dintre botoşăneni au ştiut că afacerea apometrelor a fost orchestrată între cei de la fosta RAJ „APA”, primarul Egner ca lider PSDşi patronul Iftimie, foşti colegi de muncă la Electrocontact? Foarte puţini au dat atenţie acestui lucru.
În schimb, când am fost obligaţi să ne punem apometre, nici primarul Egner, nici altcineva de la RAJ „APA”, nici cei de la Elsaco nu ne-au atenţionat că apometrele au un termen de valabilitate. Ne-am trezit cu somaţia că dacă la un termen dat nu verificăm apometrele, contra unei sume consistente, plătim apa la pauşal. Am înghiţit şi această găluşcă, în fond o păcăleală neruşinată a celor trei menţionaţi.
A trebuit să treacă câţiva ani ca să ne obişnuim cu apometrele, cu cititul lor, cu facturarea, cu modul de plată. Am învăţat şi noi, şi cei de la Elsaco şi cei de la RAJ „APA”, transformată în Apa Grup. Până la urmă ne-am convins că, deşi am cheltuit sume substanţiale, măcar plătim cât consumăm. Aşa au dispărut acele dispute dintre vecinii de apartamente care se reclamau reciproc la asociaţie cu numărul de persoane din casă, plata făcându-se la contorul comun, de la subsolul blocului.
Astfel de dispute au fost înlocuite cu altele. Cei cu contoare individuale plăteau cât consumau, cei necontorizaţi plăteau diferenţa facturată de la contorul montat la subsol. Aşa au apărut acele facturi aberante, când un locatar avea de plată consumuri de sute de m.c. de apă. Cu timpul s-au rezolvat şi acele conflicte, toată lumea înţelegând să trebuie să-şi pună contoare.
În fond a fost o măsură europeană, pentru că normal este să plăteşti cât consumi tu nu şi pentru ce consumă alţii. În toate ţările Europei serviciile sunt măsurate şi nimeni nu îndrăzneşte să-ţi pretindă un ban în plus.
Acum, vine netrebnicul de Georgescu cu legiferarea de a se încasa consumul de apă după contorul de la intrarea în bloc, contoarele de apartament urmând a ni le lăsa ca amintire. Georgescu vrea să plătim din nou la hurtă, vrea să revenim din nou la principiul comunist, încă drag lui: fiecare consumă după nevoi dar plăteşte în mod egal. Pentru că Georgescu, ca manager general, n-are curajul de a lua taurul de coarne şi de a stopa abuzurile şi ilegalităţile din interiorul societăţii. El a găsit calea eficientizării societăţii pe seama buzunarului nostru.
Ştiu de la specialiştii din Apa Grup că în Botoşani sunt mii de racorduri de apă necontabilizate la societate. O inventariere a racordurilor ar duce la o creştere substanţială a încasărilor. În Apa Grup sunt persoane cheie care ştiu cine consumă apă necontabilizată, dar aceşti consumatori ilegali sunt sursa lor de venituri ilicite. Vă mai amintiţi de faza când noi, cei de la Jurnalul, l-am descoperit pe Alexandru Simionovici, care pe atunci era prefectul Botoşanilor, că nu plătea apa consumată la apartamentul de pe B-ul Eminescu, din spatele Muzeului Judeţean? Ei bine, în prezent., în Botoşani, sunt mulţi ştabi şi patroni de societăţi care consumă apă la negru. Pe ei să-i inventarieze şi să-i pună la plată Georgescu, nu pe noi, care suntem de bună credinţă şi plătim cât consumăm.
Sper că preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţăbuleac, Cătălin Flutur ca preşedinte al PDL, partid care şi-a revendicat dreptul de a numi şef la Apa Grup, consilierii judeţeni, să aibă raţiunea de a respinge propunerea lui Georgescu de a se renunţa la plata pe contoare individuale în favoarea celei de plată la hurtă, pentru că va ieşi un scandal de pomină.
Mai cred că cei care l-au pus pe Georgescu în funcţia de şef la Apa Grup trebuie să-l destituie. Omul n-are nici cea mai mică urmă de talent managerial, n-are nici cel mai timid semn de profesionalism în domeniu. Este şi el un tip scos de la naftalina aşternută peste cadrele de nădejde ale comunismului, fără să fi învăţat nimic nou. Părerea mea!
JD 3.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Darie din ordinul cui acţionează?
Ioan Rotundu
Locul unde se poate mânca o fasole bună
Satul scos la lumină după 575 de ani
Caricatura zilei
Centru istoric al Botoşanilor - video
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog