Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17701
De la 07 Ianuarie 2003
122877768
Editorial

De ce a fost mituit Ciorbea cu pensia specială

  • 15 June 2018, 23:00
Cu vot zdrobitor, deputaţii ai votat în Cameră pensie specială pentru Avocatul Poporului, Victor Ciorbea şi colaboratorii lui. Aşa se face că Ciorbea va avea o pensie lunară specială în sumă de 3.400 de uro care se va adăuga la leafa lunară de 20 mii lei, ajungând la un venit lunar net de 35 mii lei. De ce ar fi fost nevoie de pensie specială pentru Avocatul Poporului? Răspunsul trebuie căutat în interiorul PSD, la Liviu Dragnea, Florin Iordache Neculai Bădălău . Paul Stănescu şi ceilalţi parlamentari şi politicieni certaţi cu legea penală.
Pensia specială pentru Ciorbea este de fapt o mită din banii publici pentru ca acesta să nu pună piedici legilor justiţiei promovate de PSD în regim de urgenţă prin Comisia specială din Parlament condusă de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache.
Recent, Liviu Dragnea a declarat public la televiziunea infractorului Dan Voiculescu, respectiv Antena 3, că legile justiţiei, în special cele de modificare a Codurilor penale, pentru a nu mai putea fi contestate la Curtea Constituţională de către PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, ar putea fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă.
Ori, se ştie, ordonanţele de urgenţă pot fi şi ele contestate la Curtea Constituţională numai de Avocatul Poporului. Vă mai amintiţi drama trăită de poporul româna cu Ordonanţa 13 din ianuarie 2017? Ei bine, atunci Victor Ciorbea, ca avocat la poporului s-a codit să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. A făcut-o sub presiunea străzii, atunci când n-am mai avut încotro..
Ca să prevină orice surpriză, Liviu Dragnea şi-a luat ca măsură de precauţie atragerea de partea sa a lui Victor Ciobea, ca în caz că Guvernul Dăncilă va emite ordonanţă de urgenţă cu Codurile penale, acesta să nu o conteste la CCR. Soluţia a fost ca şi în cazul celor de la Curtea Constituţională. I-a oferit lui Ciorbea, şi ajutoarelor sale, o pensie specială ce întrece orice limita bunului simţ.
Sunt tot mai multe vocile care susţin că la nivel de PSD există un plan menit să-i aducă lui Liviu Dragnea puterea supremă. Judecătorilor de la CCR le-a oferit superimunitate în faţa legii penale şi pensii speciale, preşedintele Valer Dorneanu ajungând la venituri lunare de peste 45 mii lei. Iacă că şi Ciorbea a ajuns la un venit net lunar de 35 mii lei. De superimunitate nu are nevoie pentru că funcţia sa nu prezintă pericole în faţa legii penale.
Aşadar, CCR mai întâi, iar acum Avocatul Poporului, două importante instituţii ale statului de drept a căror angajaţi au fost mituit de PSD cu banii publici pentru a şi le aservi şi controla integral. Nu cred că mai putem vorbi de democraţie în România. Părerea mea!
Opan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Derută vestimentară
Filosoful Mihai Șora explică, pentru prieteni, caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo
Ambasadorul Franței despre caricatura Charlie Hebdo:
Nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze / Orice s-ar putea gândi despre acest desen, libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale
Horoscop zilnic 15.06.2018
Catrenul săptămânii
De ce IJP continuă cercetările în dosarul fabricat de Stâncescu
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Aventură în fieful reclamelor mincinoase
Cum judecătorul l-a jumulit de avere pe marinarul Neculai Bejuşcă
Loază politică, un pic de respect pentru adevăr poţi să ai?
Jubileul Şcolii Populare de Arte Botoşani la Lumea lu’ Rotundu
România, cele mai puternice scumpiri din UE
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.06.2018
Deputat Budăi, comunicatul unde-i?
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Scoala Populara de Arte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog