Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11967
De la 07 Ianuarie 2003
122872034
Editorial

De ce ar avea nevoie Ponta de imunitatea prezidenţială

  • Ioan Rotundu
  • 9 November 2014, 23:00
Candidatul poremier la Preşedinţia României, Victor Ponta, are nevoie de imunitatea prezidenţială ca de aer. Sfatul său dat baronilor PSD că dacă nu iese preşedinte „Scapă cine poate!” este tot atât de valabil şţi pentru el.
Dacă Traian Băsescu a scăpat de „Dosarul Flota” beneficiind de imunitate prezidenţială, Ponta vrea să scape de „Dosarul Rompetrol” urmând calea deja bătătorită de Băsescu. După ce a încercat să-i scape de cazacii de la KazMunaiGaz de datoria către România în sumă de 400 milioane de dolari, încercând să obţină o decizie a Consiliului Superior de Apărare a Ţării şi apoi o lege a Parlamentului, încercări eşuate pentru că nu erau legale, Ponta a semnat o Hotărâre de Guvern şi i-a iertat pe cazaci de această datorie, prejudiciind veniturile Statului Român.
Se pare că n-a fost galanton cu cazacii de florile mărului ci, undeva prin Dubai, şi-a negociat şi o mită substanţială. Iar DNA-ul a mirosit ilegalitatea şi investighează cazul, dându-i târcoale lui Ponta. Dealtfel numele lui Ponta figurează şi în alte dosare ale DNA aflate în lucru, cum ar fi „Dosarul Microsoft”. Iată, dar, motive extrem de puternice pentru Ponta să câştige alegerile prezidenţiale şi odată cu ale să primească imunitatea care-i va garanta libertatea.
Iar ca să câştige alegerile, ticăloşiile lui, ale lui Dragnea şi ale întregului staff de baroni PSD curg gârlă. Să le trecem în revistă pe cele mai proaspete.
Cea mai mare ticăloşie rămâne modul în care s-a asigurat participarea la vot a tuturor românilor din străinătate. Ipocrit, Ponta i-a ameninţat cu destituirea pe toţi cei din MAE dacă duminică va mai rămâne vrteun român care să nu poată vota. Minciună, manipulare şi nimic altceva. Ministrul Titus Corlăţean a înmulţit numărul membrilor din comisia secţiei de votare dar nu a înmulţit numărul de secţii aşa cum au cerut şi cer românii prin protestele de stradă.
Sfidând sutele de mii de români care trudesc pentru străini, ministrul Corlăţean a anunţat că pentru modul dezastruos de prost în care a fost organizat turul I al alegerilor nu se face nimeni vinovat. A mai anunţat că numărul de secţii nu poate fi mărit pentru că nu permite legea. Biroul Electoral Central l-a contrazis şi a declarat că Ministerul Afacerilor Externe este cel care decide numărul de secţii. A mai afirmat ministrul Corlăţean că nu ar avea spaţii. L-au contrazis primarii din Italia care au anunţat că au pus spaţii la dispoziţia MAE dar că ministrul a refuzat să le utilizeze.
Este limpede că se vrea şi pentru turul II al alegerilor blocarea votului pentru românii din străinătate pentru că ei nu-l susţin pe Ponta, aşa cum o fac sărăntocii şi beneficiarii pomenilor electorale din ţară.
În turul I au fost peste un milion de votanţi pe listele anexe, adică turismul electoral a funcţionat la capacitate maximă. Iar cei mai mulţi „turişti” s-au plimbat prin judeţele Teleorman, Ialomiţa, Dolj, Gorj, Olt adică judeţele aflate sub stăpânirea baronului Liviu Drtagnea. Ipocrit, şi această lichea aflată în prag de condamnare pentru fraudarea alegerilor la referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu din august 2012, a afirmat că ar fi vorba de grupuri de turişti care l-au votat pe Klaus. Culmea, turiştii l-au votat pe Klaus şi din urnă a ieşit câştigător aproape 100% Victor Ponta. Este de aşteptat ca şi în turul II, în judeţele controlate de baronii PSD, turismul electoral să atingă cote uluitoare de simpatie pentru Victor Ponta.
Sâmbătă, în marile oraşe ale ţării au fost organizate proteste pentru a se asigura alegeri libere. Ponta a fost huiduit şi etichetat mincinos, plagiator, corupt, fraudator şi i s-a recomandat să-şi retragă candidatura. Precum în vremurile lui Năstase, televiziunile naţionale n-au informat telespectatorii cu aceste proteste. Până şi Tv B1, care până mai ieri îşi informa telespectatorii la modul corect cu evenimentele importante, sâmbătă abia a amintit că nişte nemulţumiţi ar protesta, deşi nemulţumiţii erau miile de tineri care cereau garanţia că alegerile vor fi libere şi nu fraudate.
Cu televiziunile de partea sa, cu măsuri de terorizare a primarilor din comunele unde Klaus a primit mai multe voturi decât Ponta, candidatul Victor Ponta deja se află pe drumul fraudării alegerilor, metodele folosite depăşindu-le pe cele ale comuniştilor la alegerile din 1947 când, tot prin fraudă, au preluat puterea în România.
În turul I Ponta a evitat orice dezbatere publică televizată, folosindu-se de fel de fel de tertipuri. Pentru turul II, Iohannis Klaus îl aleargă pentru a-l prinde la o dezbatere publică, dar una corectă, bărbătească şi pe un teren neutru, cu participarea tuturor televiziunilor, posturilor de radio şi a jurnaliştilor de presă scrisă sau independenţi. Ponta nu vrea o astfel de confruntare. Ultima lui dorinţă ar fi ca întâlnirea să fie moderată de Dan Diaconescu la televiziunea sa. Desigur, Dan Diaconescu deja condamnat în primă instanţă, Ponta urmărit îndeaproape de DNA pentru fraudarea veniturilor statului şi alte abuzuri şi ilegalităţi, pot forma un binom infracţional cu care Klaus nu se va putea lupta.
Românii îşi doresc să vadă o confruntare reală şi nu o panaramă politică regizată de Dan Diaconescu infractorul. Invitat la o confruntare pe terenul spaţiului universitar şi academic, Ponta a refuzat speriat să intre în casa spânzuratului unde se va pomeni de funia plagiatului.
Până şi voinicul Tăriceanu, cel care zilele trecute se gurguţa că nu trebuie fetişizată cota unică de de impozitare de 16% şi că trebuie introdus impozitul progresiv, s-a îmblânzit brusc. Chemat la ordin de Ponta şi mustrat că a divulgat intenţia de a se renunţa la cota unică înaintea alegerilor, ceea ce-i poate diminua din electoral, Tăriceanu s-a jurat sâmbătă că el nu va abdica niciodată de la cota unică şi că a fost greşit înţeles de presă. Ticălos consecvent în ticăloşii!
Simţind o creştere de simpatie în turul II pentru Klaus, baronii locali ai PSD au intrat în alertă maximă. Neavând cu ce să-l mai atace pe Klaus, anunţă pensionarii că dacă-l vor vota, vor rămâne fără pensii. Un adevăr spus pe jumătate. Da, vor rămâne fără pensii, numai dacă-l vor vota pe Ponta. Ca preşedinte, Ponta se va spăla pe mâini de dezastrul în care a adus bugetul ţării, aruncând vina asupra viitorului prim-ministru, indiferent care va fi el.
Închei şirul ticăloşiilor celor din PSD cu o ticăloşie a deputatului Sorin Avram care, în servilismul său faţă de Ponta, a folosit la adresa lui Klaus însemne naziste, o încălcare gravă şi impardonabilă a legii. ACL a depus plângere penală împotriva deputatului îndrăgostit de simbolurile naziste, dar sunt convins că baronaşul PSD nu va păţi nimic.
Iată, dar, că ticăloşiile lui Ponta şi ale baronilor din PSD sunt arma cu care vor să câştige aceste alegeri. Cum prostia şi ignoranţa face casă bună cu mulţi dintre români, sunt şanse ca ţara să ajungă pe mâna acestor ticăloşi care n-au mamă, n-au tacă când vine vorba de jecmănit banul public şi de pus mâna pe întreaga putere, ştergându-se la fund cu principiul separaţiei puterilor în stat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Noua nomenclatură
Ghiudem uscat si iute
Horoscopul zilei
Traian Basescu propune ca dezbaterea electorala Victor Ponta - Klaus Iohannis sa aiba loc la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis nu respinge o dezbatere cu Ponta la Cotroceni
Klaus Iohannis cere Ministerului de Externe sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora
BElC: Ministerul de Externe putea sa deschida noi sectii de vot in strainatate pentru turul doi, dar nu a facut-o
Comisia Europeana: Romania mai are nevoie de o confirmare de la Bruxelles, pentru a putea reincepe sa ceara bani in POSDRU
Presedintele Traian Basescu solicita demiterea ministrului de Externe Titus Corlatean
acuzandu-l ca a dezinformat cu privire la marirea numarului de sectii din strainatate
Botoşani: Noi solicitări pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu
Niţel trafic de influenţă practicat de senatoarea Dpina Federovici
Ioan Rotundu
Scrisoarea lui Cătălin Flutur către botoşăneni
Comunicat de presă ACL Botoşani
Comisia Europeană avertizează: Economia actuală a României e proastă
Presa straina despre protestele din Romania
10 mii de oameni au iesit in strada pentru a-i sustine pe romanii din strainatate, impiedicati sa voteze in primul tur
Informatii si evenimente cenzurate: protestele anti-Ponta si inca ceva
Catalin Predoiu il acuza pe Victor Ponta ca a luat mita pentru Memorandumul cu Rompetrol
A negociat in Dubai mita pentru KazMunaiGaz?
Fost ministru german de Externe, despre Viktor Orban
Proteste pentru alegeri libere organizate de romanii din diaspora la Paris, Londra, Dublin si Viena
De 25 de ani suntem tot huligani!
Mitinguri de solidaritate cu romanii din diaspora si la Galati si Suceava
Ghinion, Galatiul s-a trezit din somn!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog