Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20865
De la 07 Ianuarie 2003
122906514
Editorial

De ce nu trebuie votat CJ USL

  • Ioan Rotundu
  • 6 June 2012, 23:00
Ne apropiem de duminica alegerilor, zi care poate aduce botoşănenilor liniştea şi conlucrarea eficientă pentru următorii patru ani sau o reînnoire a mandatului celor care tot vreme de patru bani şi-au bătut joc de noi şi au promovat interesele grupărilor mafiote de ordin partinic.
Precum în romanul Desculţ al lui Zaharia Stancu, când generaţia bătrână transmitea generaţiei tinere mesajul „Să nu uiţi Darie!”, reamintesc şi eu botoşănenilor de ce nu trebuie votată lista cu consilierii judeţeni ai USL.
Nu dau prea mult credit rezultatelor din sondajele date publicităţii dar din recentul sondaj rezultă cu certitudine că Florin Ţurcanu nu va fi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Ştiam acest lucru direct de la botoşănenii din judeţ că Ţurcanu nu va fi propulsat în această funcţie prin vot pentru că nu este personajul politic în măsură să ne reprezinte şi să reprezinte imaginea Botoşanilor la nivel de ţară şi peste graniţă.
Dacă din acest punct de vedere lucrurile s-au limpezit, nu suficient de clare sunt la nivel de Consiliu judeţean. Este nevoie ca viitorul Consiliu să nu mai fie din nou la cheremul consilierilor judeţeni ai USL.
Reamintesc celor din municipiul Botoşani că dacă astăzi plătim apa după contorul de la subsolul blocului şi nu numai după cel din apartament se datorează consilierilor judeţeni PSD şi PNL care, dispunând de majoritate în CJ, au votat cu ambele mâini Regulamentul iniţiat de Nova Apaserv.
Mai reamintesc botoşănenilor din întreg judeţul că tot consilierii judeţeni ai USL au blocat vreme de jumătate de an reorganizarea spitalelor din judeţ, blocare determinată de grupările mafiote din interiorul PSD. Sunt unul dintre lucrătorii din presa botoşăneană care nu m-am lăsat cumpărat de PSD şi nici înşelat de aparenţe şi am dezvăluit interesele meschine care au stat îăn spatele deciziilor din CJ impuse de PSD prin majoritatea controlată.
Sper că botoşănenii n-au uitat cum medicul Gabriel Oprişanu, ca director la Psihiatrie, şi cumătra sa Maria Olaru ca director la Maternitate urmăreau blocarea reorganizării pentru ba controla ei unităţile spitaliceşti pe care le transformaseră în feude personale.
În special directorul Maria Olaru de la Maternitate a promovat în presa locală o intoxicare menită să-i inducă în eroare pe necunoscători şi creduli cum că se urmăreşte desfiinţarea Maternităţii din Botoşani în favoarea celei din Suceava, că se urmăreşte transferarea unui important proiect cu finanţare europeană tot la Suceava şi multe altele.
Timpul a demonstrat că dreptatea a fost de partea mea şi că toate aceste afirmaţii erau minciuni menite să acopere interesele personale ale celor doi. Acum Gabriel Oprişanu este cercetat penal pentru abuzurile financiare comise în gestiunea Spitalului Psihiatrie iar directorul Maria Olaru nu şi-a văzut împlinită dorinţa de a transforma Maternitatea într-un spital privat, având pregătiţi banii necesari s-o cumpere.
Consilierii judeţeni ai USL au fost cei care au lăsat fără bani o serie de primării din judeţ, blocându-le activitatea şi accesul la fonduri guvernamentale şi europene, dirijând banii la primarii PSD şi PNL, dar purtând o falsă propagandă cum că PDL-ul este vinovat de starea nenorocită în care se aflau acele primării.
Stă în strategia de luptă politică a PSD să trige „Hoţii!”, deşi ei sunt cei care fură la greu, împărţind totul frăţeşte cu cei din PNL.
Să nu uite botoşănenii că Florin Ţurcanu a fost cel care a schimbat de patru ori vicepreşedinţii CJ, numai să poată avea în această funcţie omul său de bază. Şi a reuşit să-l impună prin Cătălina Lupaşcu, o neica nimeni care şi-a bătut joc de cultura botoşăneană, inclusiv de Memorialul Ipoteşti pe a cărei holuri se plimba ţanţos, răspândind damfuri de prostie, incompetenţă şi mai ales incultură, alegându-se cu eticheta de „Gogoşica parfumată”.
Ca să şteargă urmele mârşăviilor puse la cale vreme de patru ani, noua echipă de consilieri judeţeni a USL a fost împrospătată cu noi nume. Vă indic doar două: fostul miliţian Dumitru Zmău şi cel cunoscut ca un important interlop şi care a declarat public, cu mândrie, cum a mituit înalţi funcţionari publici ca să câştige licitaţii măsluite, acesta fiind Răzvan Rotaru.
Vreţi ca aceşti oameni să ne hotărască soarta în viitorii patru ani? Votaţi-i! Dau eu cred că nimeni dintre noi nu doreşte acest lucru, aşa că ştampilaţi pentru consilieri judeţeni orice altă ofertă electorală numai a USL nu v-o recomand. V-am explicat de ce!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog în miez de noapte
Platforma electorală a candidatului Florin Plian, comuna Curteşti
Ponta taie din elanul interimatului ministru Liviu Pop
Prima stradă din România care se spală singură
Ponta se consideră mai deştept ca lui Kover Laszlo şi nu se lasă provocat
Declinul democraţiei în Ungaria şi Ucraina
Politica stalinistă aplicată de Rada de la Kiev românilor din Ucraina
Limba “moldoveneasc㠓 recunoscută ca limbă regională
Voinicia ministrului Economiei s-a topit în faţa "băieţilor deştepţi"
Teatrul "Vasilache" vă invită la spectacol
Indignare față de dezinformarea practicată de USL Botoşani
Zvăpăiata Maricică şi iubirea de RVG
Ioan Rotundu
Botoşani/Tudora: Puntea buclucaşă şi miliardul dispărut în… buzunare
Gospodării botoşănene afectate de ploi
Ziua Porţilor Deschise la Casa Ventura
Jaf de peste două miliarde lei la Casa de amanet Fabio
AJOFM Botoşani vrea să pună ţiganii la muncă
Botoşănenii sunt interesaţi de Programul Rabla
Casa Corpului Didactic are şef nou, de ieri
Calendarul mazilirii şi numirii de noi inspectori şcolari
Vineri, 8 iunie, Megaconcert Ana Lesko la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog