Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Cultură
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22678
De la 07 Ianuarie 2003
122908327
Editorial

De la decembrie însângerat la unul îndurerat

  • Ioan Rotundu
  • 21 December 2018, 20:41
Au trecut 29 de ani de la acel decembrie însângerat soldat cu b862 de morţi, 2150 de răniţi şi mii de cetăţeni arestaţi abuziv, bătuţi, umiliţi şi ţinuţi după gratii fără niciun fel de forme legale. Şi tot acest tribut de sânge îl datorăm lui Ion Iliescu, cel care a preluat puterea în stat imediat după fuga soţilor Ceauşescu şi cel care apărea la televizor şi ne explica cât de bine instruiţi sunt teroriştii care trag din toate poziţiile cu o precizie uimitoare.
A trebuit să treacă 29 de ani ca justiţia română să-şi facă datoria şi să-i trimită în judecată pe autorii masacrului din decembrie 1989. Inculpat pentru crime împotriva umanităţii, Ion Iliescu a încercat să-şi salveze pielea invocând faptul că numai istoricii sunt cei îndreptăţiţi să analizeze ce s-a întâmplat în acel decembrie 1989 şi nu justiţia, că totul a fost un act istoric al momentului care nu trebuie dezgropat iar noi să nu ne mai plângem morţii ci să tragem concluziile politice cuvenite, preocupându-ne de viitor şi să lăsăm trecutul în seama istoricilor.
Ion Iliescu ne cere să ştergem din memorie faptele trecutului, de fapt să uităm faptele sale criminale de atunci înfăptuite cu scopul de a-şi consolida puterea în stat. Întemeietor al unei politici naţionale menită să ţină poporul în ignoranţă prin demolarea valorilor culturale şi educaţionale şi prin crearea junei noi clase politice formată din infractori morali şi penali, din demagogi inculţi care au îngroşat rândurile PSD-ului şi au acaparat puterea în stat, Ion Iliescu nici pe departe nu dă semne că ar regreta răul făcut în acel decembrie însângerat, un rău ridicat apoi la putere în toată această perioadă postdecembristă graţie partidului pe cale l-a creat, un partid neocomunist format din membrii burgheziei comuniste.
Acum, creaţia lui Ion Iliescu cunoscută sub numele de PSD deţine puterea în stat, controlează toate pârghiile puterii, toate instituţiile statului. Ion Iliescu poate fi mândru. Ideologia sa a dat roade în timp iar fructul cel mai preţios este Liviu Dragnea care-i calcă apăsat pe urme însoţit de un impresionant alai de infractori morali şi penali ce deţin funcţii de ministru, de şefi de instituţii centrale şi judeţene. Valorile morale ale poporului, realizate cu migală timp de secole, au fost pur .şi simplu înlocuite cu nonvalori izvorâte din viciile impostorilor care au preluat puterea în stat şi care o folosesc cu succes împotriva propriului popor.
Iar ca dorinţa lui Iliescu ca poporul să treacă în uitare acel decembrie însângerat, infractorii morali şi penali care lac legile în Parlament la propriu şi la figurat au plecat în vacanţa Sărbătorilor de iarnă fără a mai comemora martirii Revoluţiei, aşa cum s-a procedat în fiecare an. Mai mult, rudele celor omorâţi în Timişoara şi Bucureşti care au venit vineri, 21 decembrie, să depună coroane în Piaţa Victoriei din Bucureşti au fost întâmpinaţi de poliţiştii trimişi de ministrul de Interne Carmen Dan, bruscaţi, umiliţi şi amendaţi doar pentru că au îndrăznit să-şi comemoreze morţii din familie sau din oraşul martir Timişoara.
Socialiştii lui Iliescu şi acum ai lui Dragnea ne-au transformat într-un popor de egoişti, de nepăsători faţă de soarta altora, ne urâm copii şi le distrugem viitorul numai pentru a ne fi nouă bine. Ne bulucim să-i votăm pe impostorii care ne-au distrus prezentul şi viitorul doar pentru că ne-au aruncat câţiva lei la pensie sau la salariu, bani pe care i-au furat tot de la noi.
Morţii de la Revoluţie nu mai sunt eroii noştri naţionali, nu sunt martirii poporului, sunt morţii lui cutare şi cutare şi n-au decât să şi-i plângă dacă vor. Otrava roşie a socialismului, strecurată abil în sufletul nostru cu bună ştiinţă de Iliescu, Năstase şi acum Dragnea a lucrat şi lucrează în defavoarea noastră şi în favoarea lor. Ion Iliescu şi-a dorit ca poporul să uite de acel decembrie însângerat, de crimele lui şi ale celor care l-au însoţit la putere în acele vremuri. Dorinţa lui Iliescu a devenit şi dorinţa lui Dragnea care i-a trimis pe parlamentarii socialişti în vacanţă pentru a nu mai fi în Bucureşti în ziua de comemorare a eroilor Revoluţiei. Ce nu pot înţelege cei ca Iliescu şi Dragnea este faptul că memoria unui popor nu poate fi ştearsă, că istoria lui poate fi falsificată pentru un timp dar adevărul istoric rămâne şi va ieşi la iveală ori de câte ori i se oferă prilejul
Drama noastră ca popor este că în urma acelui decembrie însângerat nu am creat un altul demn de valorile noastre naţionale. L-am înlocuit cu un decembrie îndurerat, înlăcrimat pentru cei care sunt conştienţi de drama prin care trecem în această perioadă.
Chiar în acest zile ciracii lui Dragnea adoptă legi şi hotărâri menite să le asigure lor spor de partale la buget, să aibă de unde fura, iar nouă un viitor sumbru, instabil şi care se anunţă a fi mult mai periculos decât trecutul. Cei mai mulţi dintre noi s-au lăsat ameţiţi de discursul demagogic şi plin de falsuri grosolane ale lui Dăncilă şi Dragnea şi aşteaptă fericiţi să curgă laptele şi mierea promise de puterea PSD. Fericiţi cei săraci cu duhul! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 17 - 23.12.2018
Catrenul săptămânii - Nedumerire politică
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Puricoasa
Traditii pierdute - Festival de colinde la Pomarla
Dinamica economică: Ferma de vaci Marocico
Ipocriziile infractorului Tăriceanu răsplătite cu aplauze
Ioan Rotundu
Să cerem francezilor vestele galbene şi să fim câteva zile armeni
Opan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Ibăneşti: Urătură satiră pentru Liviu Dragnea
CNCD i-a anihilat miliţianului Romică Gorgan trufia
Ioan Rotundu
ANUNŢ amgajare Primăria Ibăneţti
ohannis, despre amnistie și grațiere: Este o catastrofă
Nu a existat niciodată așa ceva în România, nici pe vremea comuniștilor
dINAMICA ECONOMIEI: Darabani, promiciuni politice neonorate
Guvernul introduce „taxa pe lăcomie” pentru bănci
Teodorovici prezintă modificările de taxe și impozite pentru 2019
Câinii de pază a economiei de piaţă latră,
Caravana socialistă triumfă în demolare
Ioan Rotundu
100 de personalităţi botoşănene omagiate în mod public
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog