Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12341
De la 07 Ianuarie 2003
122897990
Editorial

Deasupra unşilor lui Dumnezeu

  • Ioan Rotundu
  • 5 August 2011, 23:00
Ieri, cine a urmărit transmisiunile televiziunilor naţionale, a putut constata cu consternare că preşedintele României, Traian Băsescu, încălcând toate regulile, canoanele şi cutumele bisericeşti, a cuvântat din faţa altarului şi a uşilor împărăteşti, stând pe podimul rezervat numai înalţilor ierarhi bisericeşti. A cuvânta de către un mirean, şi în mod mirean, dintr-un asemenea loc sfânt cuvenit numai sfinţilor părinţi, nu este numai o încălcare gravă tradiţiilor bisericii, ci şi o sfidare la adresa credinţei. Ce s-a întâmplat?
Ieri, la catedrala episcopală din Slobozia, a avut loc slujba de instalare în funcţia de episcop al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a Preasfinţiei sale episcop vicar patriarhal Vicenţiu Ploieşteanu. La slujba oficiată de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au participat şi personalităţi ale vieţii politice, putând fi văzuţi Gigi Becali, Vadim Tudor, Vasile Blaga, toţi aflaţi în preajma preşedintelui Băsescu.
Cu o mimă de adâncă cucernicie, dar cu ochii continuu iscoditori, preşedintele Băsecu a aşteptat semnalul, probabil convenit, ca Patriarhul Daniel să-l invite la microfon. Numai că preşedintele, fie din ignoranţă, fie din tupeul care-l caracterizează, a cuvântat din amvon, stând alături de sfinţii părinţi, loc nepermis mirenilor. Nu este prima dată când preşedintele Băsescu încalcă canoanele bisericii, sfidând regulile acesteia.
Dealtfel cazierul preşedintelui Băsescu faţă de Biserica ortodoxă este destul de bogat. În vremea când era primarul capitalei l-a refuzat pe Patriarhul Teoctist în a-i oferi terenul ridicării Catedralei Neamului. Patriarhul a murit fără să-şi vadă împlinit visul, acela de a începe lucrările la construcţia acestui important simbol al Bisericii Ortodoxe Române. În schimb, cu acelaşi tupeu care-l caracterizează, preşedintele s-a arătat credincioşilor stând la catafalcul Patriarhului decedat
După moartea Patriarhului Teoctist, la iniţiativa lui Băsescu, ajuns preşedintele României, Consiliul Naţional de Studierea Arhivelor Securităţii a declanşat acea vânătoare de preoţi, foşti informatori ai Securităţii. În acest context, preşedintele Băsescu a declarat public că el n-are nevoie de preoţi şi Biserică pentru a crede în Dumnezeu.
Cum poţi caracteriza un om care neagă rolul preoţilor în credinţa pe care susţine că el o respectă? Ipocrit, făţarnic, viclean, fariseu, perfid cam aceste epitete se potrivesc preşedintelui Băsescu în raporturile sale cu BOR.
Preşedintele Băsescu a cuvântat şi în alte rânduri din lăcaşurile de cult. A cuvântat şi din catedrala Mitropoliei Bucureştilor. Dar a făcut-o din mijlocul bisericii şi nu din amvonul situat în faţa altarului şi a uşilor împărăteşti, cum a procedat ieri în catedrala episcopală din Slobozia..
Pe preşedintele Băsescu cei din PDL obişnuiesc să-l numească Zeus. Poate că ştiind acest lucru, omului i-a intrat în cap convingerea că este Zeus, de unde şi superioritatea sa faţă de sfinţii părinţi manifestată în catedrala din Slobozia. Omul acesta, convins că aparţine divinităţii, se consideră egalul lui Dumnezeu şi se comportă ca atare. Este un comportament pe care l-au avut de-a lungul istoriei umanităţii dictatorii romani, precum Nero, mai apropiat timpurilor noastre Franco al Spaniei, Hitler, Stalin etc. Iar dictatura este asimilată cu o boală a puterii, în fond o boală mintală.
Iar acest om are toate şansele să ne mai fie cinci nani preşedinte. Vor merge la vot toţi cei care se regăsesc în comportamentul său. Cei care au avut probleme în şcoală cu profesorii, cei cărora le plac femeile şi băutura, cei care-şi petrec timpul prin restaurante, care înjură birjăreşte şi se comportă ca bădăranii, cei care urăsc intelectualii şi adoră profesiile de tinichigiu, cofetar, ospătar etc., cei cărora văd în filozofi nişte fiinţe sociale inutile, cei care au întins şi vor întinde mâna după punga cu un kil de orez, zahăr sau ulei. Aceştia sunt votanţii lui Băsescu, ei vor fi cei care-i vor dărui cel de-al doilea mandat.
Oamenii cu minte la cap, cu credinţă sinceră în Dumnezeu, vor sta acasă, dezgustaţi de tot ce văd. Vor merge la vot 15-20% dintre români, iar 90% dintre aceştia îl vor alege din nou pe Băsescu. După care acesta se va legitima în faţa românilor că a fost ales cu o majoritate de 90%, deci are drept de viaţă şi de moarte asupra noastră. Părerea mea!
JD 29.06.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Ripiceni Conac boier Stroici - video
Jocuri de culise periculoase
Ioan Rotundu
Un prânz la schitul Balş
August 23, sărbătoarea noastră dragă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog