Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1231
De la 07 Ianuarie 2003
123124802
pnl
Editorial

Demagogia socialistă a USL

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2011, 23:00
Sunt tot mai dese semnalele, şi nu de la guvernanţii României, că economia noastră se revigorează. Ce-i drept, cu timiditate şi multă inconsecvenţă din partea guvernului Boc.
Dar orice-am vrea să spunem, de vreme ce însăşi Uniunea Europeană, de vreme ce însăşi Comisia Europeană recunosc oficial că economia românească a ieşit din recesiune şi începe să se consolideze pe creştere, nu mai putem spune că toate aceste cifre sunt invenţii ale Guvernului Boc pentru a ne ameţi de cap.
Desigur, creşterea economică nu ne-a adus şi prosperitate, pentru că un spor al calităţii vieţii nu vine odată cu această creştere. Va mai trece o perioadă de timp până ce vom simţi în buzunarele proprii efectele creşterii economice.
Problema însă este alta. Firava revigorare economică riscă să dispară înghiţită de politica populistă a celor din USL, care vor musai ca anul 2012 să înceapă cu creşteri de salarii şi de pensii. Ori a creşte salariile şi pensiile în condiţiile în care o întreagă Europă se află încă în recesiune economică, când sunt multe necunoscute în ce priveşte viitorul Zonei Euro, când Grecia abia a scăpat de faliment şi se pregătesc Italia, Spania, Portugalia, a dirija beneficiile creşterii economice pe salarii şi pensii ar fi o crimă la adresa statului român ca entitate juridică şi la adresa viitorului naţiunii române .
Tot ce se poate face cu sporul de venituri la buget realizat pe seama creşterii economice este4 să fie dirijat spre investiţii, calea sigură de a menţine şi spori creşterea economică. Investiţiile vor asigura noi locuri de muncă, ducând la scăderea ratei şomajului şi în acelaşi timp vor aduce noi venituri la buget.
Abia când această creştere economică se va consolida şi va deveni o certitudine de lungă durată, abia atunci se vor putea majora salariile şi pensiile.
Acest lucru îl ştiu şi cei din USL, numai că ei au socotelile proprii. Dorinţa de a reveni la putere nu poate fi împlinită decât prin a obţine votul românilor. Iar categoria socială de bază care ar putea să voteze majoritar cu USL este cea a salariaţilor bugetari şi a pensionarilor. USL ştie că o majorare nu este posibilă, dar o cer şi se folosesc de căile politice de atac pentru a arăta bugetarilor şi pensionarilor că Uniunbea le stă alături şi le apără interesele. Modul acesta populist de a aborda problemele bugetului pentru anul 2012 este extrem de păgubitor în interiorul ţării, dar mai ales în afară. Cu astfel de metode, am mari îndoieli că USL va prelua la anul puterea în România.
Iar dacă alegerile se vor comasa şi vor rămâne pentru noiembrie 2012, atunci şansele USL-ului de a prelua puterea se reduc şi mai mult, pentru că vor continua să se răfuiască între ei iar preşedintele Băsescu nu va rata nicio ocazie de a le mai picura ceva otravă care să corodeze alianţa.
Nu se poate suda fierul de lemn, aşa că nici liberalismul nu-l poţi asimila socialismului, chiar dacă în România tocmai se experimentează aşa ceva. Socialismul a făcut ravagii din economiile Greciei. Italiei, Spaniei, Portugaliei, islandei iar popoarele care au trăit şi mai trăiesc această tristă experienţă privesc din nou spre liberalism.
Iată de ce, până la alegerile din noiembrie de la anul, USL are toate şansele să se destrame. Sunt prin PNL nişte minţi luminate care n-au intrat în capcana socialiştilor lui Iliescu., Năstase şi orgoliosul Ponta. Ei vor readuce PNL-ul pe drumul cel bun. Iar acest curent naţional se simte şi prin PNL Botoşani. Dar acesta-i un alt subiect, destul de interesant, pe care-l voi aborda în curând.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prim procurorul Popovici a devenit avocat
Horoscop
Bancul zilei: Surpriză la Starea Civilă
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de ciocolată
Combaterea corupţiei - prioritate pentru România
Profesor acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani
Zona euro se confruntă cu o adevărata criză sistemică
O inscripţie în limba araba ă cruciaţilor a fost descifrată pentru prima oară
Omar Hayssam nu poate fi extrădat din cauza lui Corlăţean
care blochează semnarea acordului cu Siria
Joaca de-a angajarea costă Spitalul judeţean 30 mii leiu
Tunelul prin care şuieră vântul… promisiunile loui Mimor
Botoşani: Spitalele se confruntă cu o criză acută de medici
Eram va fi mulţumit dacă va fi reales consilier
Se deschide patinoarul
Liberalul Grigoraş şi lipsa de cultură politică
Botoşani: Moaşte făcătoare de minuni la Biserica Vovidenia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog