Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23923
De la 07 Ianuarie 2003
122883990
Editorial

Din curvă politică nu mai poţi fi virgină

  • Ioan Rotundu
  • 1 June 2014, 23:00
Sâmbătă Crin Antonescu a anunţat oficial că nu va candida la prezidenţialele din toamnă. Spunea Antonescu că deşi cunoaşte bine mediul politic românesc, eventualii adversari politici dacă ar fi candidat, modul în care acţionează presa etc, nu va mai candida la Preşedinţia României pentru că, prin gestul său ce-l vrea unul istoric, vrea să lase posibilitatea, poarta deschisă, ca dreapta să poată susţine un candidat unic, capabil să-l bată pe socialistul Victor Ponta.
Antonescu, după ce vreme de trei ani s-a prostituat politic alături de Ponta şi a dinamitat Guvernul Boc şi Ungureanu într-un moment când aceştia reuşiseră să salveze România din ghearele crizei economice, vrea acum să redevină fată virgină. Aşa ceva, pe cale naturală, nu este posibil. Este posibil prin ipocrizie politică, prin mistificarea şi falsificarea adevărului istoric.
Ca istoric, Antonescu ştie că perioada cât a înregimentat PNL-ul în USL alături de farsorul Ponta şi turnătorul securist Dan Voiculescu va rămâne în istoria politicii româneşti postdecembriste ca o perioadă ruşinoasă pentru liberalismul românesc. Antonescu mai ştie că de judecata istoriei nu poate scăpa.
Cunoscând aceste adevăruri crude, Antonescu vrea să mai salveze ce mai poate salva din imaginea partidului, imagine pe care tot el a terfelit-o. Dar trebuie să apreciem gestul său de sâmbătă de a renunţa să mai candideze la alegerile prezidenţiale ca pe un gest de trezire la realitate, chiar dacă o face în ceasul al 12-lea. Gestul este unul de deschidere a drumului spre o normalitate politică a dreptei, chiar dacă este evident că-i un gest de penitenţă.
Rămâne însă marea problemă dacă ceilalţi lideri ai dreptei politice vor accepta să beneficieze de această neaşteptată oportunitate politică. Gestul lui Antonescu este o provocare aruncată liderilor de dreapta şi ar fi mare păcat ca aceştia să nu profite de ea şi să-şi dea mâna.
Liderii partidelor de dreapta ar trebui să renunţe la orgoliile personale şi să accepte realitatea. Nici un actual lider de dreapta nu ar avea o susţinere majoritară a românilor ca să-l poată bate pe socialistul farsor Victor Ponta. N-au calităţi de lider care să poată acapara atenţia românilor într-o proporţie care să le permită să câştige alegerile din toamnă.
În zilele următoare PNL-ul va lansa propriul candidat la prezidenţiale în persoana lui Johannes Klaus. În jurul acestuia trebuie să se strângă zid liderii partidelor de dreapta ca să-l poată trimite la toamnă pe Ponta la plimbare. Mai rămâne un mare semn de întrebare: Îl va susţine preşedintele Băsescu pe Klaus? Eu zic că da. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ciobanul şi SIDA
Anunț Urban Serv
Visul pacienţilor de la chirurgie
Ioan Rotundu
Vicepresedintele Senatului, liberalul Marius Obreja, ii propune lui Antonescu sa ii ia locul
Klaus Iohannis, despre retragerea lui Antonescu: Gest unic, al unui mare om politic
Crin Antonescu a anuntat ca nu candideaza la presedintie
Horoscopul zilei
Crosul Jandarmeriei Botoşani - ediţia a VII- lista câștigătorilor
Gașca care a dat iama în Inspectoratul Școlar Botoșani a fost prinsă
Locul de joacă din Parcul Mihai Eminescu încă nu poate fi deschis
Botosani: Consilierul Florin Ghiorghiță trimite polițiștii locali la patrulat
Vremea la inceput de saptamana
Fiul lui Pele, condamnat la 33 de ani de inchisoare
Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8+1 al Romaniei
Argint pentru echipajul de dublu feminin
Scoala nu este biserica", actiune organizata de Asociatia Secular-Umanista
Avizul Bisericii pentru profesorii de religie nu constituie un amestec in invatamant
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog