Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12394
De la 07 Ianuarie 2003
122872461
Editorial

Directoarea cea învăţară şi primarul oropsit

  • Ioan Rotundu
  • 18 November 2015, 23:00
În învăţământul de la Ungureni am întâlnit o situaţie inedită, ca să n-o numesc ciudată. Elena Drochioiu este directorul coordonator al şcolilor din Ungureni I, Epureni şi Vicoleni. De profesie inginer agronom, Drochioiu a urmat cursuri de Biologie şi aşa a ajuns să deţină ore la mai multe materii.
În momentul de faţă ea are79 ore lunar la care se adaugă alte 8 ore pentru că deţine funcţia de director. Cum reuşeşte această profesoară să acopere atâtea ore la catedră şi să ducă la îndeplinire atributele de director rămâne o enigmă. Nu este o enigmă faptul că ea ridică lunar o sumă frumuşică de bani, circa 3.800 lei în mână, ceea ce ne ajută să aflăm că veniturile sale brute trec binişor de 4.500 lei lunar. Elena Drochioiu are vârsta de 56 de ani şi se crede a fi cea mai deşteaptă dintre toţi colegii săi de catedră dar mai ales ea se consideră net superioară faţă de primarul comune Ungureni, Ilie Ivanache, pe care-l tratează cu sictir.
Ura profesoarei asupra primarului are rădăcini put politice. Profesoara este o împătimită social-democrată, motiv pentru care imediat ce Mihaela Huncă, altă social-democrată de rang înalt, a ajuns inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, i-a răsplătit Elenei Drochioiu fidelitatea faţă de PSD şi a făcut-o director.
Primarul Ilie Ivanache este liberal şi se află la al treilea mandat. Ca studii are doar liceul dar sătenii îl apreciază pentru spiritul său gospodăresc şi pentru modul în care administrează comuna. Pe motiv că ea este doldora de carte, ea îl desconsideră pe primar şi nu face nimic din ce ar trebui să facă un director de şcoală, clamând faptul că este treaba primarului. Primarul este ordonator de credite dar nu şi sluga directorului de şcoală care este, la rândul său, ordonator terţiar de credite. Primarul vitează banii în contul şcolii, după care este treaba directorului să-i folosească judicios şi să-i prioritizeze faţă de nevoile existente. Pentru că îndeplineşte funcţia de director, Elena Drochioiu primeşte un spor de 38% din salariul de bază.
La Epureni s-a început construcţia unei şcoli pe sfârşitul de mandat al premierului Călin Popescu Tăriceanu. Şcoala nu s-a mai finalizat, aşa că de 7 ani stă la roşu. Directorul de şcoală, care are în gestiune şi această şcoală, ar fi trebuit să se intereseze şi să finalizeze investiţia. Mai ales că şef la IŞJ Botoşani era şi mai este social-democrata Mihaela Huncă iar partidul pe care Drochioiu îl slujeşte cu credinţă şi devotament a fost la guvernare până de curând.
Numai că cea doldora de carte a găsit de cuviinţă să-şi angajeze soţul, preot, la catedra de Religie şi să-şi rotunjească veniturile familiei, ignorând faptul că în satul Epureni sunt peste 150 de elevi de şcoală care n-au spaţiu unde să înveţe şi care trec zilnic pe lângă clădirea unei şcoli care trebuia să fie funcţională de cel puţin 7 ani.
La Ungureni directorul de şcoală Elena Drochioiu, o ingineră agronomă care poate că s-ar fi priceput mai bine să fi condus o fermă vegetală, se războieşte cu primarul pentru că ea se consideră a fi o social-democrată super-învăţată iar primarul un liberal absolvent de liceu, cu toate că a demonstrat că poate conduce comuna iar sătenii îi apreciază spiritul gospodăresc.
Dacă Drochioiu este aşa deşteaptă cum se crede ar trebui să ştie că Ivanache a ajuns primar prin votul de încredere a mii de săteni iar ea a ajuns director de şcoală doar pentru că slugăreşte PSD-ul, otrăvind viaţa comunităţii pe care o sfidează de la înălţimea scaunului-piedestal pe care a aşezat-o partidul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Promisiune sexuală onorată
Reţeta zilei: Zacuscă
Horoscopul zilei de 19.11.2015
Comportamentul de golan al primarului Marcel Chelaru
Botoşani: Temelia din Săveni recuperată, cea din Dorohoi stă mărturie incompetenţei
Ioan Rotundu
Loteria bonurilor fiscale: Ministerul Finantelor ar fi stiut de la prima extragere ca a gresit numerele
Legea privind votul prin corespondenta, declarata constitutionala
Fonduri structurale: Cat a absorbit Romania
Sorin Oprescu, la plecarea de la DNA
Imi doresc sa termin cu eticheta asta de pe frunte, ca nu am muncit o viata intreaga degeaba
Un roman voluntar la Crucea Rosie, erou la Bataclan
Gestul curajos pe care l-a facut a salvat viata a zeci de persoane
Valeriu Zgonea a avut intalniri separate cu ambasadorii SUA si Marii Britanii in biroul sau
Paul Brummel, ambasadorul britanic: Il felicit pe domnul Ciolos, este un mandat intr-o perioada foarte importanta pentru Romania
Iohannis respinge ideea unei schimbari a abordarii Romaniei fata de refugiati dupa atacurile teroriste din Franta
Radu Budeanu, patronul tabloidului Cancan, ridicat de procurorii DNA de pe aeroportul Otopeni
Budeanu ar fi implicat in cel mai nou dosar al Elenei Udrea
ISU Botoşani: 36 de controale tehnice inopinate
la cluburi, discoteci, baruri, săli de festivităţi şi spectacole
Judecătorii nnu l-au sălat de păcate pe primarul din Flămânzi
Ceartă cu scântei la Vorona
O nouă acţiune în forţă a DIICOT Botoşani împotriva contrabandiştilor de ţigări
Comunicat de presa 19.11.2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog