Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Sindicate
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17769
De la 07 Ianuarie 2003
122877836
Editorial

Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!

  • 25 May 2018, 23:00
Senatorul PSD Doina Federovici iar este din nou cuprinsă de fierbinţeala comunicatelor. Un nou comunicat al său ne anunţă că procedura de licitație pentru lucrările de modernizare a drumului Botoșani – Tg. Frumos a fost publicată în SICAP.
.Apoi continuă „S-a dat startul pentru cea mai importantă investiție de infrastructură a județului nostru pe care ne-am asumat-o la începutul acestui mandat, modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos.”
După care comunicatul plouă cu sume de bani care chipurile au fost alocate de Guvernul PSD pentru drumurile judeţene şi comunale.
Să le luăm pe rând. Simplul anunţ pe SEAP al modernizării drumului nu înseamnă că au început lucrările. Este drum lung până ce vor apărea utilajele executantului. În primul rând că lucrarea scoasă la licitaţie uneşte proiectarea cu execuţia. Mai clar, întâi se va realiza proiectarea care poate dura până spre toamnă şi dacă vanii alocaţi pentru acest an vor acoperi costul proiectării. Aşa că în acest an nici vorbă de început lucrările iar la anul numai Dumnezeu mai poate şti dacă vor fi bani.
Mai există o şopârlă băgată. Licitaţia fiind comună pentru proiectare şi execuţie, nicio firmă botoşăneană nu poate participa la această licitaţie, nici măcar Tehnic Asist sau Transporturi Auto SA. Iar o asociere de firme este greu de realizat pentru firmele botoşănene pentru că niciuna nu are capacitatea de a executa proiectarea. Este ,limpede că licitaţia este cu dedicaţie unui grup de firme agreat de PSD din afara Moldovei, pentru că nici firmele din Iaşi nu întrunesc condiţiile de a se înscrie la licitaţie.
Aşa că, Doina Federovici, în fierbinţeala ei de a se lăuda cu ceea ce nu există decât la nivel de intenţie ar face bine să ia o aspirină ca să-şi revină şi să se trezească la realitate. Mai există o nedumerire. Pe toate hărţile drumul Tg. Frumos – Botoşani este marcat ca fiind E58, adică drum european. Federovici vorbeşte de DN 28B. Dacă drumul a fost declasificat de la european la naţional, atunci să nu mai pomenească de venirea investitorilor străini, că nu vor veni.
Am comentat pe seama faptului că sâmbătă, la Bucureşti, câteva sute de şoferi din Moldova şi Transilvania s-au deplasat cu maşinile pentru a protesta că nu se face autostrada Tg. Mureş – Iaşi. Doina Federovici a trecut sub tăcere acest protest înăbuşit de Guvern cu ajutorul Gabrielei Firea şi a jandarmilor. N-a emis un comunicat de protest.
În timp ce ea a emis comunicatul de „laudă-te gură că-ţi dau udătură”, comisarul european Corina Creţu a chemat autorităţile române să ceară bani pentru autostrada Tg. Mureş – Iaşi. Guvernul Dragnea – Dăncilă tace. Tace şi Doina Fede4robici din servilism politic faţă de PSD. Dar nu-i tace guriţa când trebuie să mintă în favoarea PSD-ului, să se laude cu fapte din viitor şi nu cu cele de la prezent.
Referitor la drumurile judeţene, o invit să circule pe drumurile strategice anunţate de Costică Macaleţi că vor fi modernizate în acest an. De exemplu pe cel ce porneşte de la Călăraşi – Răuseni – Hlipicerni – Todireni – Lunca – Suliţa sau pe varianta Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti – Săveni, pe segmentele Avrămeni – Mitoc, George Enescu – Havrâna – Darabani sau Roma – Nicşeni – Dorobanţi -. Podeni etc. Va constata şi singură că aceste trasee sunt atât de degradate că nu mai ai pe unde feri maşina ca să n-o distrugi.
Fata asta chiar se crede cineva. Nu-i decât o unealtă ştirbă a PSD-ului, o unealtă care oricând poate fi aruncată la deşeuri nerecuperabile. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casa „Sofian”, emblema neputinţei Bisericii şi a administraţiei publice
Ruşine! Gaiţelor din PSD Botoşani
Bisericuţa dintre blocuri este, de fapt, un mastodont
Ioan Rotundu
Afaceri marca Gireadă – Bârsan
Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu
Cum ăi sacul Dăncilă, aşa şi petecul Dan Şlincu
Cum întâmpină comuna Călăraşi Centenarul Unirii
Bancul zilei: Crucea folosită în stil monahal
Horoscop zilnic 25.05.2018
Catrenul săptămânii
A intrat în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor. Tot ce trebuie să știi despre GDPR
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 25.05.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog